Det borde heta Sockersjuk!

september 9, 2015 kl. 2:40 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

images images can_2674149b

Nu när ordet sockersjuk är ledigt, eftersom man numera kallar tidigare sockersjuka för diabetessjuka, så kanske vi kan börja kalla inflammatoriska tillstånd (metabola sjukdomar) för dess rätta namn så att alla förstår. Jag menar att Sockersjuk är rätt benämning och drabbar den person som lever med olika slags inflammatoriska tillstånd i kroppen. Dessa tillstånd blir lätt kroniska och det beror givetvis på att tillförsel av näring (sockerarter av olika slag) sker kontinuerligt. Att vara sockersjuk kan lika gärna yttra sig i allergier, eksem och astma liksom att det också kan visa sig i svåra tarm och maginflammationer. Vanligast är kanske diabetes typ 2 och hjärt -kärlsjukdom. Men sockersjukan cancer är på god väg att bli den vanligaste sockersjukan eftersom det inom en 10-årsperiod förutspås att varannan svensk kommer att få cancer någon gång i livet.

Sockersjuk kan också den person vara som ständigt drabbas av återkommande förkylningar och knappt kan vistas i samma rum som andra människor utan att bli smittad av något. Det som händer när vi blir sockersjuka är att immunförsvaret blir nedsatt och skadat av alltför mycket överflödigt glukos (blodsocker) i blodbanorna. Detta överflödiga blodsocker fäster på kärlväggarna och skapar en slags karamellisering i kroppen som gör PH-värdet surt och förstör balansen bland kroppens bakterier och mikrober.

Det finns ingen diabetessjuk person som inte också har ett antal andra inflammatoriska tillstånd i kroppen. Det kan vara reumatism, prostatabesvär, hjärt -kärlsjukdom osv. Dessa inflammatoriska tillstånd har en och samma orsak nämligen alltför mycket konsumerande av kolhydrater/sockerarter. Idag känner vi till minst ett 40-tal olika inflammatoriska tillstånd som alla har en och samma orsak, för mycket kolhydrater/sockerarter i kosten och borde därför heta Sockersjuka!

lakare-vard-kniv_12587305

Vad gör vi åt sockersjukan?

Det märkliga är hur dagens behandling ser ut mot sockersjuka. Det handlar om piller och åter piller, sprutor och att skära bort kroppsdelar. När det gäller sockersjukan cancer så handlar det dessutom också om cellgifter och strålning.

Vi har inget botemedel mot sockersjukan! Det märkliga i sammanhanget är att sjukvården gör nästan allt utom upprätta behandlingsmetoder mot just det som orsakar själva sockersjukan. Nämligen det stora intag av sockerarter/kolhydrater som finns i vår normala föda idag och den lilla mängd naturligt fett som vanligtvis ingår. Av den kosten blir vi sockersjuka.

images

Sjukvården skjuter på budbäraren!

Istället händer det märkliga att sjukvården skjuter med full kraft på budbäraren som ju är kolesterolet i kroppen. Med den lilla mängd fett och den stora mängd kolhydrater som vi får i oss via den vanliga maten idag måste kroppen egen kolesterolproduktion öka. Detta tror sjukvården är farligt och föreskriver behandling mot ”högt” kolesterol. De flesta normala människor förstår att naturligt fett som smör inte kan vara farligt för människan men det gör inte våra läkare eller vår officiella sjukvård. Därför börjar man nu skriva ut kolesterolsänkande medicin dels i förebyggande syfte och dels för att intas livet ut. Allt för att man gissar att det är kolesterolet som orsakar sockersjukan i våra kroppar.

Kanske kan läkare och sjukvård och inte minst våra forskare börja fundera på vad som egentligen orsakar dessa inflammatoriska tillstånd i våra kroppar om vi kallar det för rätt namn, Sockersjuka!

IMG_0040

Bota sin egen sockersjuka?

Jag menar att det är ganska lätt i teorin att bota sin egen sockersjuka (inflammatoriska sjukdomar) men i praktiken kan det vara ganska besvärligt. När man tar beslutet att ändra sin kost till LCHF, lite kolhydrater och mycket naturligt fett, så måste man också fightas mot sin läkare och sjukvården i allmänhet liksom mot den allmänna uppfattningen samhället. Därtill kommer att man med säkerhet också utvecklat ett sötsug som liknar alkoholistens sug efter alkohol och rökarens sug efter nikotin. Detta måste också bekämpas. Ingen lätt uppgift alltså.

Jag anser att det går avsevärt lättare med en guide och hjälp med att få in rätt ”tänk” i skallen. Det får du med hjälp av boken ”Frisk av mat, LCHF från början”. Här får du redan från början en röd tråd att följa som gör det lättare att hålla fast vid kostförändringen. Det är nämligen så att du måste se din livsstilsförändring med maten som permanent, inte en tillfällig insats. Min bok ”Frisk av mat” kan du beställa genom att maila namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se  Du kan även komplettera boken med Mats LCHF-utbildning.

Hur kan jag veta att det fungerar?

Jag börjar närma mig 7 år med LCHF-kosten. Då när jag fick, närmast, en dödsdom av min läkare hade jag varit sjuk i många år. Problemet är ju att man bara har ett liv så man vet inte vad som är normalt eller inte. Nu, snart 7 år senare, så har jag inte kvar några av mina tidigare inflammatoriska tillstånd som jag hade tidigare och inte heller några sprutor eller mediciner. Jag är inte längre Sockersjuk och det beror ju givetvis på att jag tagit bort det som orsakat Sockersjukan. Läs om min hälsoresa här. Jag kände att jag var tvungen att dela med mig av mina erfarenheter och då blev det boken ”Frisk av mat”! Många tusen har fått hjälp av den boken och snart kommer den ut på engelska. Maila gärna om du är intresserad av den engelska versionen av Frisk av mat!

Snart börjar vi hälsoprojektet Frisk av mat i samarbete med ICA-butiker. Vi kommer att starta i Göteborg via två ICA Maxi-butiker dels i Högsbo 421 och dels i Partille ICA Maxi Allum. Under hösten kommer vi att testa systemet och webb-portalen lchfmatkasse.se i Göteborgsområdet. Gör en intresseanmälan på www.lchfmatkasse.se om du är intresserad.

Göteborg 9/9 2015

Mats Lindgren

 

 

 

 

Annonser

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej Mats
    Helt rätt tänkt i din artikel fattas egentligen bara en sak, nämligen att nämna några order om den extremt lönsamma industri som med näbbar & klor jobbar hårt för att hålla folket fast (sjuka) i sitt sockerbegär dvs se till att kundmassan hålls konstant eller helst ökar stadigt för vi pratar gigantiska summor som är i omlopp i sockerträsket även nere på lokal butiksnivå. Många skulle snabbt bli arbetslösa om folket gav tusan i att dränka sig i socker i alla dess former både i flytande & fast form av alla de sorter.

    Gilla

  2. Jag är precis av samma åsikt. Men man får verkligen vara beredd på att det upprör! Jag körde ju en Facebook-annons där jag i rubriken fick med ordet ”sockersjuk”. Blev några dygn av digitala attacker… Jag anklagades för att sprida fördomar om diabetes och jag var livsfarlig pga de kostråd jag ger.

    Gilla

    • Jag har liknande erfarenheter som du Bitte. Märkligt nog har jag blivit utslängd från några Facebook-grupper som är inriktade på diabetes. Admin i dessa grupper tar ett stort ansvar som inte vill släppa in alternativ information.
      Hälsningar Mats

      Gilla

    • Hej Bitte
      På nått sätt och av någon konstig anledning så kan man få för sig att en viss typ av människor tycker det är lite ”bekvämt” att vara sjuka och skröpliga för mottagliga till att göra förändring för att bli frisk/are det är man hårt motståndare till. Hörde just detta tänkande nyss från en Näringsterapeut som häpnade över vissa klienters resonemang, att man vill både vara sjuk & frisk samtidigt på nått sätt.

      Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: