”HEALTH through FOOD”

september 11, 2015 kl. 11:52 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Nu är min engelska bok ”HEALTH through FOOD” på tryckeriet. Det känns enormt spännande att se hur den kommer att mottas i England. Debatten i England är nästan lika stark som här om hur maten påverkar hälsan enligt mina källor. För något år sedan hade jag inga större förhoppningar om att få min bok översatt till engelska eftersom jag saknade de ekonomiska resurserna. Det fanns ingen möjlighet att betala en professionell översättare.

LS007-012

Då ringde en tandläkare från England. Han var svensk men hade jobbat i England i många år och på något vis hade han hört talas om min svenska bok ”Frisk av Mat”. Detta samtal varade i 1,5 timmar och jag är glad att det inte var jag som ringde upp. Vi diskuterade hur kosten påverkar hälsan och immunsystemet. På något underligt sätt hade denne intresserade tandläkare ganska klart för sig hur tänder och tandkött kan bli inflammerade och att karies bildas men kopplade inte detta till att blodsystemet också pumpas runt till alla andra delar av kroppen. Så då måste förstås det ”söta blodet” kunna inflammera alla delar av kroppen. Han blev såpass intresserad att han beställde ett exemplar av den första upplagan av boken till England.

Ett år senare skickade han nedanstående mail till mig! Eftersom han mailar från England så faller alla prickar bort på de bokstäverna.

”Hej  Mats!

Vi talades vid per telefon  for precis ett ar sedan. du vet tandläkaren fran England. Jag har nu  kort LCHF kosten
i ett ar . Jag mar battre an nansin!!!  Att det skulle ta 55 ar innan jag begrep SAMBANDEN!!- tack vare din bok . Everything make sense  now. Helt fantastiskt. Min psoriasis borta / urinbesvaren likaså\ ledvark  borta \förkylningar  lindrigare etc etc

listan kan goras lang!!  JAG VILL HARMED BESTALLA SENASTE UPPLAGAN AV DIN BOK!!
TACKAR PA FORHAND

ROLF ”

Nästa gång träffade jag Rolf och hans familj i Göteborg för ungefär ett år sedan. Hälsovinsterna fanns kvar och nu tyckte familjen att boken borde finnas på engelska för de ville ha den och sälja den på sin tandläkarmottagning i England. Jag berättade att det tyvärr inte fanns resurser för att översätta boken. Så sa Anna, Rolfs fru, att det kan vi göra. Jag försökte påpeka att det är ett enormt jobb även för en professionell översättare och ni har ju aldrig gjort detta förut. Trots mina påpekanden så blev det bestämt att familjen skulle översätta boken. Jag kan säga att det tog ganska mycket längre tid än vad vi trodde från början, ungefär ett halvår men nu är den översatt. Tryckningen och en hyfsat stor upplaga av boken är dessutom finansierad av en ICA Maxi-handlare. Inte det första man tänker på kanske.
Jag är väldigt nöjd med översättningen och tycker att familjen har fångat ”tänket” i boken ”HEALTH through FOOD” väldigt bra! Nu är det bara frågan om vem som ska sälja den i England. Fortsättning följer……………..

Intet nytt på diabetesmottagningen!

För 7 år sedan var jag på diabetesmottagningen/vårdcentralen och fick min diagnos. Nu var jag där med min sambo Maggan för hon skulle på kontroll och jag fick en chans att prata med en sjuksköterska i labbet som är inne på LCHF-tänket. Inte mycket har hänt under dessa år berättade hon. Samma tänk finns kvar med statiner, insulinsprutor och alla andra tabletter som inte botar på något sätt utan möjligtvis lindrar för stunden. Naturligt fett är fortfarande farligt och kolesterolet är farligt.Lite nedslående är det faktiskt.

Då fick jag en idé! Jag skall sätta upp affischer på vårdcentraler och Apotek om att det finns alternativ till kemin och medicinerna med fina latinska namn. Affischerna blir säkert nedrivna men några kanske hinner se dom. Som sagt, VI ÄR INTE FETTSJUKA UTAN SOCKERSJUKA!

IMG_0040

Heja Kostfonden och Ann Fernholm!

Ann-Fernholm_3133-200x300

Så här skriver Ann Fernholm på sin blogg Ett Sötare Blod,

”Det är helt otroligt. För bara ett år sedan grundade vi Kostfonden. Nu har ni och många andra bidragit med så mycket resurser att vi kan satsa på vår första studie: en utvärdering av kolhydraters roll vid IBS.

Det är minst sagt en angelägen studie. IBS drabbar över en tiondel av befolkningen, barn och vuxna, men det saknas effektiva och etablerade behandlingar. Däremot är ni otroligt många som vittnar om att magen plötsligt lugnade sig när ni lade om till en lågkolhydratkost. Era erfarenheter behöver utvärderas i en välgjort vetenskaplig studie.”

Ann Fernholms och Kostfondens arbete borde egentligen vara en angelägenhet för vår skattefinansierade sjukvård. Tyvärr har sjukvården kapats av medicinindustrin och inga alternativ är därmed tillåtna förutom kniven och kemiska tabletter. Seriösa väletablerade journalister borde verkligen granska detta fenomen.

Göteborg den 11/9 2015

Mats Lindgren

DSC04400

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej Mats
    Lycka till med bokutgivningen i England

    Gilla

  2. servicesfinanciers

    ”HEALTH through FOOD” | Fet Hälsa

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: