60000 har mag och tarminflammationer, IBD!

september 14, 2015 kl. 11:01 f m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Dela gärna denna artikel!

imagehandler.ashx

Allt fler svenskar insjuknar i mag och tarminflammationer, t.ex. Ulcerös kolit och Crohns sjukdom. Över 60000 människor, se artikel svt, lever idag med någon av dessa inflammatoriska tarmsjukdomar. Bland ungdomar har det skett en fyrdubbling av dessa inflammatoriska tillstånd under de senaste åren.

”Ökade kunskaper inte hela förklaringen

Enligt en studie från Uppsala Universitet beräknas 3.000 svenskar insjukna i IBD varje år, och antalet patienter fortsätter att öka – något som ställer högre krav på sjukvården eftersom det ofta handlar om livslånga sjukdomstillstånd, och människor som behöver vård i perioder under hela sitt liv.”

”Drabbar främst unga

Sjukdomarna innebär kort sagt att det uppstår en inflammation i tarmen. Och symptomen kan, enligt Jonas Halfvarson, vara svåra att prata om för många patienter.

Särskilt om man är ung, som de flesta är när sjukdomen först visar sig.

– Det sker i en ålder där jag tror att vi alla inser att fokus ligger på att livet och världen ska ligga öppen, framför våra fötter. Men helt plötsligt snurrar hela livet kring var närmaste toalett är, det kan ha en dramatisk påverkan både socialt och psykiskt.

Eftersom det är ett ”tabubelagt” ämne, säger Jonas Halvarsson, så finns risken att det finns ett mörkertal av patienter som drar sig för att söka vård.

– Man kanske inte vågar berätta fullt ut för läkare om sina symptom. Där har vi en stor roll, att bygga förtroendet med våra patienter så att de kan berätta hur de upplever sina symptom.” Kursiv text utdrag ur artikel från Svt.

Mina kommentarer!

En stomipåse på magen är inte så kul, särskilt inte om du är ung och har hela livet framför dig. Jag menar att sjukvården blundar och vägrar öppna ögonen till alternativa behandlingsformer som redan finns. Jag känner till många människor i alla åldrar som läkt sina mag och tarminflammationer med hjälp av en ketogen kost som inte skapar inflammationer i kroppen. Sjukvården vägrar ta till sig erfarenheter som inte handlar om att skära bort kroppsdelar och kemiska tabletter som bara möjligen lindrar symptomen men inte angriper orsaken.

Det är kanske så att 60000 människor lever och lider med sina inflammatoriska tillstånd i magen och tarmarna helt i onödan. De vet bara inte om att hjälp finns att få. Sjukvården misstänker att det kan vara många fler som lider i det tysta av detta. Läs mer om inflammatoriska tillstånd!

can_2674149b 2014-10-19 11.02.45 images images

Kolhydratförgiftning = Sockersjuka!

Det är naturligtvis så att det är alla sockerarter/kolhydrater som vi stoppar i oss som leder till mag och tarminflammationer eller ”Sockersjukan” som jag tycker att det borde kallas. Det finns idag minst ett 40-tal olika inflammatoriska tillstånd som ingår i ”Sockersjukan” eller metabola sjukdomar som det också kallas. Tyvärr verkar inte sjukvården ha förmågan att se detta.

Så här borde det fungera!

När patienten besöker doktorn för sina inflammatoriska mag och tarmbesvär så borde läkaren också informera om att där finns inte bara piller och kirurgi utan också erfarenheter av att en kostförändring till LCHF/ketogen kost kan läka de inflammatoriska tillstånden genom att immunförsvaret blir starkare.

Det är naturligtvis skandal att denna information om kostens påverkan på hälsan inte redan finns tillgänglig på sjukhus och vårdinrättningar.

Dags för ett friskare liv?

Det är ingen utopi, ens för dig som varit sjuk länge i någon inflammatorisk sjukdom/ ”Sockersjuka”, att få ett friskare liv genom en konsekvent kostförändring till LCHF. Erfarenheterna finns i form av både en guidebok, ”Frisk av mat” liksom Mats LCHF-utbildning. Gör din beställning här! Min erfarenhet är att det är svårt att föreställa sig vilka hälsovinster man kan göra med en kostförändring eftersom man faktiskt inte vet om hur det känns att vara frisk.

Göteborg 2015-09-14

 

Mats Lindgren

Författare, kosthabiliterare, entreprenör och debattör.

IMG_0040

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Det är ett virus som orsakar Crohns, det finns så bra bevis att vi får utgå från den förklaringen.
  LCHF kan kanske lindra eller så behöver dom en annan diet och det är inte säkert att kosten ens kan påverka den sjukdomen.
  Varför måste folk påstå att LCHF är lösningen på alt?

  Jag är inte förtjust i vaccin men kanske kan man om några år bota med ett vaccin.
  Vacciner har biverkningar men Crohns är en hemsk sjukdom.
  Varför får inte folk botas med läkemedel?

  Varför påstå att kolhydrater orsakar alla sjukdomar.

  https://www.mynewsdesk.com/se/uu/pressreleases/samband-visat-mellan-crohns-sjukdom-och-virus-871883

  Gilla

  • Hej Anders! Jag publicerar din kommentar trots att jag misstänker att du är samma person som skickar hotfulla kommentarer till mig där du skriver att jag borde mördas. Jag tror inte Anders är ditt riktiga namn. Din e-postadress är mycket lik de epost-adresser som jag överlämnat till polisen. Alla andra med riktiga e-postadresser publiceras på Fet Hälsa-bloggen. Din e-postadress är omöjlig att spåra. Jag vet inte vems ärenden du går? Det kan ju var och en fundera över. Dina tidigare e-postadresser som är väldigt lik din nuvarande kommer från bl.a. Nederländerna, Holland, USA. Vem eller vilka har sådana resurser? Är du privatperson eller jobbar du för läkemedelsindustrin på något sätt? Vi får hoppas att du/ni snart får besök av polisen.
   /Mats

   Gilla

   • Du är inte det minsta intresserad av att våra barn ska slippa insjukna i Crohns, du vill att folk ska bli sjuka så dom måste köpa din bok.

    Gilla

   • Signaturen ”Anders” skriver från ännu en e-postadress som är omöjlig att spåra. Igår skrev han från ytterligare en annan e-postadress som inte går att spåra. Jag lägger ut hans e-postadresser här på Fet Hälsa-bloggen med förhoppning att någon kan hjälpa till att spåra detta troll. De två senaste e-postadresserna är rggg@ffgg.se och ddd@dfgg.se. Tidigare har denna ”person” skrivit från en rad andra e-postadresser som heller inte går att spåra. Hotelser om att jag ska mördas förekommer.
    /Mats

    Gilla

 2. […] första koststudie. Det handlar om hur mag och tarmsjukdomar, IBS, påverkas av kosten. Jag skrev om IBD i tidigare inlägg igår. Heder åt Ann Fernholm som startat […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: