Diabetesmedicin som förvånar!

september 17, 2015 kl. 7:22 e m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Just nu pågår en internationell diabetes-konferans i Stockholm där SVT i Rapport, just idag, presenterar en ny diabetesmedicin som huvudnyhet. Empaglifozin heter medicinen och skall sänka glukosnivån i blodet enligt forskarna. Den sänkta glukosnivån i blodet minskar även risken att få olika sorters hjärt -kärlsjukdomar längre fram i livet, enligt professor Lars Rydén.

diabetes-jpg

Jag blir full i skratt!

Hur man sänker glukosnivån i blodet och därmed sänker blodsockret är välkänt för oss LCHF-are sedan länge. Dessutom känner vi till hur man minskar risken för att få hjärt -kärlsjukdomar genom att sänka just glukosnivån i blodet. Det handlar om att äta mat som vi människor är anpassade för. Om vi äter för mycket socker och kolhydrater drabbas de flesta av oss till slut av olika slags inflammatoriska sjukdomar som t.ex. diabetes typ 2 och hjärt -kärlsjukdomar. Bästa professor Rydén; vi behöver inte berika läkemedelsföretagen ännu mer med våra skattemedel. Det finns redan metoder som fungerar mycket bättre än ett glukossänkande läkemedel. Om man på kemisk väg kan sänka glukosnivån (blodsocker) i blodet så undrar jag vad biverkningarna är. Med LCHF, lite kolhydrater och mycket naturligt fett i maten, så får vi inga biverkningar alls förutom lite övergångsbesvär i början.

Är det läkemedelsbolagens idé att vi ska kunna äta som vanligt av vår sockerstinna kost och därefter trycka i oss ett piller som sänker blodsockret? Vad händer inom sjukvårdsvärlden? Varför protesterar inte läkare? Vill inte läkare att vi ska läka våra sjukdomar. Eller är läkarna så vana vid att gå läkemedelsindustrins ärenden att de slenterianmässigt skriver ut vad som helst av nya kemiska tabletter utan eftertanke.

”Studien, som publiceras i tidskriften New England Journal of Medicine, är sponsrad av de bolag som tillverkat läkemedlet, Boehringer Ingelheim och Eli Lilly, och som tack vare resultatet nu sitter på en framtida försäljningssuccé”, citat från Svt:s artikel.

Jag tycker att det är skrattretande att notera hur lite forskarna och sjukvården vet om hur mycket kosten påverkar olika slags inflammatoriska sjukdomar som t.ex. diabetes och hjärtsjukdomar.

Vår regering borde uppmuntra till nya koststudier.

Vet vår regering och vår statsminister Stefan Lövén hur mycket sjukvården kostar i Sverige. Den budgeten uppgår till runt 400 miljarder kronor om året och är i stigande. Vi vet redan att en hel del av dessa mediciner är både farliga och dyrbara och belastar en stor del av vår sjukvårdsbudget.

I går skickade vår forskningsledare in ännu en ansökan för att finansiera en ny koststudie till Diabetesfonden som jämför Tallriksmodell med LCHF-modell på diabetes typ 2 patienter. Vi har fått nej på tidigare ansökningar. Inflammation och immunförsvar är huvudfokus i studien. Detta borde vara av högsta prioritet för både vår sjukvård och våra politiker att prioritera. Tyvärr har jag skrivit till både vår statsminister och vår sjukvårdsminister utan att de ens har svarat någonting, Svagt tycker jag.

LCHF fungerar i verkligheten och har inga biverkningar!

Jag som både haft diabetes typ 2 och kärlkramp plus en rad andra inflammatoriska tillstånd i kroppen vet att kosten har en avgörande betydelse för om du är frisk eller sjuk. Idag är jag helt frisk sedan 6,5 år tillbaka. Men om jag skulle gå tillbaka till mina gamla matvanor med mycket sockerarter i maten så skulle jag antagligen få tillbaka både diabetes och hjärtsjukdom. Men då kanske jag kan ta sjukvårdens nya superpiller som sänker blodsockret på kemisk väg, HÄPP!!

Jag har en bok, Frisk av mat, och en utbildning som fungerar alldeles utmärkt när du vill göra något åt din hälsa. Beställ boken eller utbildningen här!

Göteborg 2015-09-17

Mats Lindgren

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Mats Lindgren har skrivit om saken. […]

    Gilla

  2. Hej Mats

    Sverige kör på och fattar ingenting som vanligt

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6257917

    Problemen löses ej med pengar i mina ögon

    Gilla

  3. En bok som alla borde läsa..speciellt alla som jobbar in SJUKvården Dödliga mediciner och organiserad brottslighet Peter C. Gotzsche

    Gilla

  4. Utmärkt skrivet!

    Om man inte kan avläsa korruptionen inom medicinen när det gäller diabetes och hjärtsjukdom kan man undra vad som krävs för att man ska förstå vad som pågår inom den sjukvård som befinner sig händerna på läkemedelsbolagen och utan att politikerna gör någonting åt detta sjuka beroendeförhållande.

    Gilla

    • Trevligt att du kommenterar på Fet hälsa Göran. Jag läser ofta dina krönikor på annika Dahlqvists blogg.
      Hälsningar Mats

      Gilla

  5. Verkligen tillförlitlig studie…;)) om man utför en studie på diabetiker och hälften får SOCKERPILLER, så borde vilket läkemedel som helst ge ett positivt resultat….

    Gilla

  6. Undra vilka syltburkar den där ”professor” Rydén har fingrar i mån tro
    Nån som vet?

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.