Naturligt fett bäst för hälsan!

september 28, 2015 kl. 3:43 e m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , ,

thumb_avocado Kokosfett smr_124422494

 Fat: The New Health Paradigm

Finansföretaget Credit Suisse har lagt ner ett stort arbete på att undersöka hur fett påverkar vår hälsa. Under ett helt år har man jobbat fram en omfattande rapport Credit Suisse, 85 sidor, som kommer fram till ganska sensationella ställningstaganden. Nedan följer några;

  1. Mättat fett som smör, kokosolja med flera produkter är viktiga och essentiella för vår hälsa.

  2. Rådande kostråd är felaktiga och bygger på tvivelaktig vetenskap.

  3. Mättat fett ger inte hjärt -kärlsjukdomar.

  4. Kolhydrater och omega 6 oljor, transfetter (margarin m.m.) är huvudorsaken till våra metabola sjukdomar

Jag själv har roat mig med att översätta sammanfattning och introduktion från Credit Suisse till svenska. Betänk att Credit Suisse är ett mycket stort och respekterat finansföretag med affärer över hela världen. Deras prognoser och råd är till för att deras kunder ska kunna göra rätt investeringar, inte i första hand för att hjälpa privatpersoner.

Om det förhåller sig så som detta finansföretag påstår så sysslar Västvärldens sjukvård och läkare med helt fel orsakstänkande när det gäller hjärt -kärlsjukdomar och diabetes. Faktum är att nuvarande behandlingsformer med att försöka medicinera ner kolesterolet i kroppen är helt bakvänt enligt  Credit Suisse.

Bra investeringar!

Enligt Credit Suisse kommer marknaden för produkter som innehåller naturligt fett att växa. Producenter av smör och feta mjölkprodukter kan se framtiden an med tillförsikt. Man menar att västvärldens sjukvårdsmyndigheter liksom läkare och dietister inte har hängt med i den moderna forskningen kring hur maten och fettet påverkar hälsan.

Mina reflektioner;

Mina skriverier här på  Fet Hälsa kanske inte är så dumma ändå. I 6 år har jag försökt att beskriva här på bloggen, mest utifrån mina egna erfarenheter, hur man kan bli frisk med hjälp av naturlig mat. Jag har, för egen del, verkligen tagit fasta på betydelsen av LCHF, lite kolhydrater och mycket naturligt fett. Jag anser att den mängden smör och ekologiskt kallpressat kokosfett som jag ätit i snart 7 år har hjälpt mig till den hälsa jag har idag. När man tar bort så mycket kolhydrater ur kosten som jag gjort måste man ersätta det med naturligt fett. Annars riskerar man energibrist.

Därför är jag inte riktigt förtjust i ordet lågkolhydratkost. Det kan innebära att folk tror att räcker med att dra ner på kolhydraterna utan att ersätta med naturligt fett. Det fungerar inte bra.

IMG_0040

Frisk av mat!

Läs min bok Frisk av mat. Med hjälp av den får du den kunskap och den röda tråd som du bör följa för att genomföra en kostförändring som ger dig bättre hälsa. Boken innehåller, förutom en fungerande förklaringsmodell, också recept och veckomenyer på samtliga dagens måltider. Boken beställer du genom att maila namn och adress till mig på lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Boken kostar 195 kronor och den kan med fördel kompletteras med Mats LCHF-utbildning som kostar 199 kr. De går också att beställas var för sig.

Göteborg 2015-09-28

Mats Lindgren

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: