LCHF som medicin!

oktober 1, 2015 kl. 6:04 e m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , ,
426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n
Jag fick ett mail från Susanne och hennes bekymmer tror jag delas av många andra. Se mitt svar nedan!
”Hej Mats! 
Jag heter Susanne Eriksson och är intresserad av detta med lchf kosten framförallt för att få en bättre hälsa, och behöver dessutom gå ner i vikt minst 20kg. 
Jag har varit på en av dina föreläsningar här i Göteborg för ca ett år sedan. Jag har försökt med lchf från och till under ett par års tid men tyvärr har livet varit ganska tufft på olika sätt och jag har inte orkat fortsätta, utan trillat tillbaka i gamla vanor med tröstätande och ännu mer viktuppgång. Jag vet att det är en ond cirkel och jag skulle må bättre om jag orkade fokusera på att äta bra mat. 
Nu till min huvudfråga: har du någon erfarenhet/ hört talas om någon annan person men njurproblem som ätit lchf? Och hur har kosten påverkat sjukdomen? Jag har IgANefrit, en kronisk inflammation i njurarna och äter blodtryckssänkande, vätskedrivande och såklart statiner mot höga blodfetter. Jag har frågat lite olika läkare men får oftast olika svar, allt ifrån att de avråder från lchf till att det går bra bara jag inte äter alltför mycket protein. 
Vad tror du Mats?? Jag vill så gärna satsa på detta och kanske såsmåningom bli piggare och friskare och orka mer. Men är lite orolig att det ska som vissa läkare säger kunna förvärra mina njurproblem. 
Med vänlig hälsning, 
Susanne Eriksson”

Mitt svar till Susanne!

Hej Susanne!
Jag vet ju hur jag själv gör för att hålla fokus med LCHF-kosten. I mitt fall så har LCHF, ganska strikt sådant, hjälpt mig att få ett mycket starkt immunförsvar. Det betyder att min kropp orkar hålla infektioner och inflammationer på avstånd. Min kropp har lyckats läka sig själv från ”kroniska” inflammatoriska tillstånd som Diabetes typ 2, kärlkramp, reumatism, kronisk bronkit, långvarig prostatainflammation m.m.
Jag betraktar numera all mat som min medicin. Det betyder att jag anser att rätt sorts mat är minst lika viktig som det en gång det var att ta alla mediciner och alla piller som jag numera slipper. Det är dags att uppgradera maten som Hippokrates en gång gjorde; Låt maten bli din medicin och medicinen din mat.
Vi underskattar matens betydelse för vår hälsa. Kosten och särkilt LCHF-kosten måste uppgraderas och betraktas som medicin för den som en gång haft metabola sjukdomar i kroppen. I ditt fall Susanne och säkert hos många andra så tvekar man att betrakta LCHF som medicin. Man tvekar eftersom okunniga läkare tror mer på kemiska tabletter än på ett naturligt starkt immunförsvar.
Susanne, du har ju en s.k. ”kronisk” inflammation i din kropp som inflammerar din njurar. Du har också andra inflammatoriska tillstånd i kroppen som högt blodtryck m.m. Det finns minst ett 40-tal olika sorters inflammatoriska tillstånd i kroppen vars näring kommer från ett överskott av blodsocker. Det blir till slut en slags försockring/karamellisering av kärlväggarna som gynnar inflammatoriska tillstånd. Efterhand blir immunförsvaret så försvagat att kroppen inte kan läka sig själv.  Om man inte tar tag i orsakerna. För att minska försockringen i kroppen så bör du drastiskt skära ner på kolhydraterna och lika drastiskt öka mängden naturligt fett i födan anser jag. Då angriper du orsakerna till dina inflammatoriska tillstånd istället för att lindra symptom med tabletter.
Så till slut måste du ställa dig frågan; vågar jag tro på att en kostförändring till LCHF kan hjälpa mig? Om du svarar ja på den frågan så är LCHF-kosten din medicin för resten av livet. Om du väljer LCHF som din medicin så måste du ta bort annat kemiskt skräp som kolesterolsänkande medicin, s.k. statiner. Det är så tokigt att statiner egentligen motverkar kroppens egen läkning eftersom det sänker kolesterolet i kroppen. Kolesterolet är en oerhört viktig del av immunförsvaret och skall inte sänkas med hjälp av tabletter.
Nuförtiden så skriver läkarna ut kolesterolsänkande medicin för resten av livet till människor. Heltokigt och det visar verkligen på en enorm okunnighet och att sjukvården har fastnat i medicinträsket som tillhandahålls av en samvetslös läkemedelsindustri. Jag uppmanar dig Susanne och alla andra som känner igen sig att skriva ut livslång LCHF-medicin till sig själva. Det hjälper nämligen.
Susanne läs också inlägget ”Det bästa jag sett”!

Frisk av mat!

Om du behöver praktisk hjälp och guidning med din kostförändring till LCHF så kan du ta hjälp av min bok ”Frisk av mat” och även Mats LCHF-utbildning. De kan du beställa här.

249088_360358520684901_906857661_n IMG_0040

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: