Immunförsvaret!

oktober 5, 2015 kl. 11:05 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

2012-09-30 15.49.27

Snart har jag ätit LCHF-kost eller ketogen kost i 7 år och jag blir inte längre förkyld verkar det som. Runtomkring mig blir människor förkylda med feber ont i halsen och rinnande näsor. Nu är det förkylningstider säger folk men själv märker jag inte av det. Många andra som äter den ketogena kosten märker hur infektioner och inflammationer helt enkelt inte når fram till dom.

Ni som läser min blogg regelbundet vet att jag, genom LCHF-kosten, blivit av med diabetes typ 2 utan numera har diabetes typ 0. Att jag blivit av med kronisk prostatainflammation, att jag inte längre har kronisk bronkit, inte reumatisk värk och inte kärlkramp. Jag har slängt mina glasögon eftersom jag inte längre behöver dom och jag har större tonomfång i sångrösten.

Unknown-2

Immunförsvaret stärks av riktig kost!

Snart är det dags för Nobels medicinpris och en ny Nobelpristagare ska ta emot det priset. Men inget går upp mot den ketogena kosten typ LCHF som håller immunförsvaret så starkt att infektioner och inflammatoriska tillstånd inte får fäste. Idag går det att konstatera, genom erfarenheter från många människor, att en kost som består av en väldigt liten andel kolhydrater/sockerarter och en stor andel naturligt fett stärker immunförsvaret i så hög grad att inte ens en vanlig svensk förkylning förmår att nå fram. Dessutom orkar immunförsvaret tvinga bort olika slags metabola inflammatoriska tillstånd som sjukvården betraktar som kroniska sjukdomar som inte går att läka.

Hur är det möjligt?

Jag förstår att du som eventuellt läser detta för första gången blir skeptisk av mitt resonemang. Hur kan vanlig mat stärka immunförsvaret såpass mycket att diabetes typ 2, hjärt -kärlsjukdomar och andra metabola sjukdomar inte får fäste eller tvingas bort av det stärkta immunförsvaret? Frågan är extra relevant i dessa Nobelpris-tider där medicinforskare får sina belöningar utan att man förstår hur inflammatoriska tillstånd som cancer, diabetes och hjärt -kärlsjukdomar får sin näring. Sockerarter/kolhydrater är själva essensen/näringen för dessa sjukdomar. Det handlar om att vi stoppar i oss mer sockerbränsle/kolhydrater än vad våra kroppar kan tillgodogöra sig. När cellerna blir mätta så stänger de dörren och om det finns ett överskott av blodsocker/glukos så skickas det vidare ut i blodsystemet och fäster på kärlväggarna.

Denna försockring/karamellisering av kroppen ställer till med obalans bland kroppens bakterier och därmed försvagas immunförsvaret. Detta gör att vanligtvis enkla attacker genom infektioner kan leda till kroniska inflammatoriska tillstånd eftersom immunförsvaret är nedsatt.

Jag hävdar t.o.m. att många av våra accepterade ålderskrämpor egentligen är en onödig försvagning av immunförsvaret p.g.a. en inflammerande sockerrik kost. Det är alltså än viktigare att äta riktig naturlig ketogen mat ju äldre man blir.

När jag tidigare förklarade för min läkare att jag var trött på att springa upp på natten för att kissa och trött på smärtorna i ryggen av en inflammerande prostatakörtel så förklarade läkaren bara att det är vanliga åldersbesvär och inget konstigt för en man i min ålder, då 55 år!

Idag är jag 62 år och har inga besvär av prostata och behöver inte springa upp på natten för att kissa! Jag har heller inte kvar någon av de andra sjukdomarna som jag tidigare hade. Den enda förändring jag gjort är en konsekvent livsstilsförändring genom en ny kost, LCHF.

Frisk av mat, för svårt att ta till sig?

Någon sa till mig att bli frisk av mat från svåra sjukdomar är för svårt att ta till sig. Enda sättet att förstå är att pröva själv. Jag håller med för om informationen gick fram skulle alla med diabetes, cancer hjärt -kärlsjukdomar och alla andra metabola sjukdomar byta till en strikt ketogen kost omgående. Dessutom skulle förstås sjukvården använda sig av kostbehandling om man förstod hur det fungerar men så sker tyvärr inte än så länge.

För dig som vill pröva hur du stärker ditt immunförsvar kan jag rekommendera min bok ”Frisk av mat” som är både en guide och inspirationsbok. Här får du en röd tråd att följa och en förklaringsmodell som fungerar i praktiken. Dessutom får du både veckomenyer med recept och tips för alla dagens måltider. För att beställa mailar du namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Boken kostar 195 kronor inklusive frakt. Du kan också komplettera med Mats LCHF-utbildning som du beställer på någon av ovanstående e-postadresser. Utbildningen kostar 199 kronor.  Läs mer om boken här.

IMG_0040

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Har troligen fått ”Frozen Shoulder”…som ju är en inflammation..blev jag inge glad för..

  Gilla

 2. GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ?

  Mitt svar på det är ja – därför att med dr Annika Dahlqvists artegna = hälsobringande LCHF-kost = bara ca 20 % av socker och kolhydrater (normalkosten innehåller 60-70 %) – till förmån för mera av animaliskt fett och ekologiskt vegetabiliskt fett av typ kokosolja och olivolja, sedan mer än fem år tillbaka, så har jag blivit av med min livshotande kärlkramp sedan drygt tre år tillbaka.


  Jag är lagom viktig = jag mäter 1,81 m över marken jag går på, väger ca 70 kg och är numera frisk som en nötkärna = jag har ej ont någonstans och äter inga mediciner – trots att jag är drygt 74 år LivsErfaren.

  Om detta skrev jag ett brev till en kompis om 2013 – och det finns på nätet här. Professor Göran Sjöbergs kåseri om livsfarliga kolhydrater går ej av för hackor heller – om hen så säger.


  Jag köper numera också företrädesvis sådant som är ekologiskt odlat = sådant som ej är gödslat med rötslam, konstgödsel och ej är sprutat med bekämpningsmedel.

  Tränar gör jag aldrig – men en timmes promenad i lugnt tempo blir det som vanligast varje dag. Det har jag hållit på med sedan mitten av 1970-talet. Det mår min Kropp helt enkelt utmärkt bra av.

  Dans på parkett blir det numera också minst en gång per vecka. Det är också vitaliserande – minst sagt.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: