Dela detta inlägg av Christina!

oktober 18, 2015 kl. 7:56 e m | Publicerat i Okategoriserade | 12 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

images

Christina bloggar om sin LCHF-resa och jag tycker att du ska dela hennes inlägg i ditt nätverk så att så många som möjligt får en chans att läsa det. Christina har diagnosen ALS som är en obotlig sjukdom enligt sjukvården. Christina har valt att försöka påverka sin hälsa i positiv riktning med hjälp av en icke inflammerande kost, LCHF. Jag kost-coachar Christina dels personligen och dels med hjälp av min bok ”Frisk av mat” och Mats LCHF-utbildning.

Många med svåra sjukdomar borde läsa Christinas inlägg nedan för det verkar finna hopp för många. Även vår fyrkantiga sjukvård och läkare borde läsa om hur mycket kosten påverkar hälsan. Hon har nu ätit LCHF-kost i 4 månader.

Göteborg 2015-10-18

Mats Lindgren

Christinas inlägg!

Nu kan jag berätta att min mamma har fått ett demensboende. Hon flyttade in den 15/10. Det är så skönt. Vet nu att hon får mat och hjälp med sin medicin etc. Nu kan jag börja tänka på mig och min sjukdom.

Sammanfattning om vad som hänt under min resa med LCHF

Jag började ändra om min kost i juni 2015
Första veckan var inga problem. Sen började jag må dåligt. Fick huvudvärk, mådde illa och allmänt risig. Förstod att det var omställningen i kroppen som gjorde detta. Det gamla som kroppen är van med att få, fick den inte längre. Klart att den protesterar. Tog även 1 msk kokosolja i kaffet och te. Det blev för mycket så jag började med 1/2 tsk och har nu ökat till 1 tsk. Tar 1 tsk vid varje tillfälle under dagen som jag dricker kaffe eller te. Kroppen måste vänja sig i sin takt som den mår bra av. Använder kokosoljan ibland även i matlagning. 

När sjukdomen började bli värre (innan jag fick min diagnos) krånglade min mage. Sen jag började med kokosoljan så fungerar den som en klocka.
Nu har jag inga problem längre…bara om jag får i mig för mycket kokosolja, då mår jag illa.

Hade ett svullet ben och fot. Det försvann. Detta vägde 4 kg.
Jag fuskade någon gång i början, och min fot svällde upp dagen efter.
”Fuskade” för inte så länge sen, åt lite glass med bär. Ingen svullnad.

Hade smärta inuti hela hö ben. Smärtan är borta. 

Hade ont i fotleden. Numera får jag ont om jag går långt. 

Hade stort problem med ”droppfot”. Snubblade väldigt ofta på så lågt som mattkanter. Det hände då och då att jag ramlade och fick då krypa till något ställe där jag kunde häva mig upp. Fick en fot- och benskena. Det upptäckte jag ganska snart att det var inte bra. Den gjorde musklerna svagare. Så jag slutade med den. Nu orkar inte foten med om jag går för mycket. Men jag får inte lika mycket ”droppfot”

Lilltå, ringfingertå, mellantå, trampdynorna under tårna och ovanpå foten var ”bedövade”. Känseln har kommit tillbaka i tårna och delvis i trampdynorna.

Fick träningsvärk i ben och mage. Det kändes skönt. Först hade jag bara en konstig känsla sen kom träningsvärken. Har fått träningsvärk många gånger tidigare och den här känslan som jag fick har jag aldrig upplevt någongång.

När jag skulle äta hade jag inte styrka i handen för att skära i kött, tomat etc. Försökte hjälpa till med armen. Fick hålla ut den för att försöka få kraft. Det gällde att se till att jag inte hade någon bordsgranne 😃. Använde en vass kniv, men det gick inte heller så bra. Handen kunde inte hålla  i kniven så jag gled ner till det vassa. Fick be om hjälp att skära. Köpte 2 handikappknivar (som är dyra). Numera kan jag greppa vanlig vass kniv, halkar inte ner på eggen, sitter som vanligt med armen och kan skära min mat själv. Lite får jag kämpa.

Förut kunde jag inte måla naglarna på vänster hand. Kunde inte hålla i penseln ordentligt och handen skakade. Nu kan jag det.

Förut kunde jag inte applådera ordentligt med höger hand. Mycket dålig koordination efter min krossade armbåge. Nu kan jag applådera. Koordinationen är inte återställd. Men det har hänt lite saker med det.

Jag är mycket tacksam att jag har kommit i kontakt med LCHF. Jag kanske inte kan bli botad från sjukdomen. Ingen vet. Det jag vet är att jag har fått hälsoförbättringar. Och det är värt massor. 

Jag har börjat träna lite. Fått lite tips av en instruktör. Förut körde jag bara med stretching, det är viktigt att tänja på musklerna. 

Ta vara på dom vackra höstdagarna och dess underbara höstfärger.

Kramar till er alla
Christina

12 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Bra kämpat Christina. Jag håller tummarna för dig. /Martin

  Gilla

 2. Fantastiskt att följa dej Christina. Och vilken oerhört viktig kamp du för. Inte bara för dig själv och alla andra drabbade av din sjukdom. Utan för alla som ännu inte fått klart för sig vilken påverkan vår kost har på hälsan. Tack även till dej Mats som driver denna kamp för upplysning. Det är j-vligt frustrerande många ggr när man ser och hör hur vilseledda människor blir av dem de borde kunna lita på. / Christer Nelin

  Gilla

  • Hej Christer! Tack för din kommentar.

   Gilla

 3. O, vad jag gläds med dig Christina! Håller tummarna så de blånar! Kram Maud

  Gilla

 4. Fantastiskt vi är många som håller tummarna för dig , och hoppas din resa kan hjälpa flera människor i samma situation. Sett ALS på ganska nära håll och den mannen tro det eller ej stoppade sin ALS med homeopatmedicin från Renee Hinterman i Sundsvall, men kosten tror jag kan hjälpa dig massor och självklart delar jag ditt inlägg styrkekramar ❤

  Gilla

 5. Lycka till jag följer dig kul att det blir små för ändringar Men allt är ju bra även om de är små Må så gott

  Gilla

 6. Hej! Häftig resa! Jag har också blivit friskare med lchf, jag har endometrios. Om du är intresserad skulle jag gärna utbyta mer tankar. Tänker nämligen forska och har precis påbörjat min masterutbildning./ Jenny

  Gilla

 7. Heja dej Christina. Skönt att det ordnat sej för din mamma, så du kan fokusera på dej själv.

  Gilla

 8. Alla stora framsteg har börjat med små, små steg. Önskar dig all lycka i din kamp❤️

  Gilla

 9. Heja, heja för din kämparanda Christina ! Detta är väldigt viktigt vad du gör så fortsätt och visa vägen till andra, att det finns hopp och man ska inte ge upp. Att din kropp visar att den reagerar när du har ändrat din mat, så bara det visar att forskare borde undersöka andra vägar ,att hjälpa människor än bara lassa på mera starka mediciner. Ha det så bra och Jättekram till dig. Hälsn./Paula Ps. Tack till dig Mats att du hjälper oss vanliga människor som annars kanske hade gett upp. Tack för din fina och viktiga bok, som du skrivit. Har läst den otroligt många gånger och påminner om hela tiden, att det är bara fortsätta, även om sjukvården inte ger den hjälpen man väntar. Mina föräldrar (båda) hade diabetes och fick följsjukdomar och min mamma dog hösten 2012 och pappa hösten 2013 (ett år och några dagar i mellan )Jag har därför väldigt viktigt, att försöka hålla mina matvanor, så att jag inte drar på mig inflammationer. Kram/Paula

  Gilla

  • Hej Paula! Jag tackar dig för både Christinas och min räkning!
   Bästa hälsningar
   Mats L

   Gilla

 10. Hej.
  Jag följer med intresse din kamp och hoppas att allt ska gå så bra som möjligt.
  Jag var på en föreläsning om våra bär och frukter, där propagerade föreläsaren för att man ska ta nyponskalmjöl mot värk mm. Detta har jag tagit till mej eftersom jag har gått en längre tid med värk i en axel (slitage har arbetat med armarna högt i många år som elektriker). Efter ca 2 veckors användning varje dag så har värken radikalt minskat så jag tror att detta har effekt eftersom nypon innehåller så mycket bra för oss.
  Kanske det kan va något för dej att testa? Tar en tesked drygt på lite a-fil till frukost.
  Det smakar inget vidare men hjälper det så står jag ut.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: