Nolla kolhydraterna-boosta immunförsvaret! Del 2.

oktober 23, 2015 kl. 11:25 f m | Publicerat i Okategoriserade | 16 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

smr_124422494  images

Idag är jag inne på tredje dygnet med noll, 0, kolhydrater i kosten. Många har kommenterat detta med att boosta immunförsvaret genom att under en period helt ta bort kolhydraterna ur kosten. En del undrar hur länge man kan nolla kolhydraterna? Är det inte farligt att göra så undrar andra?

Det är inga problem alls att helt och hållet leva utan kolhydrater under förutsättning att man mår bra på det. Det är inte alls farligt utan tvärtom enormt stärkande för immunförsvaret. Idag har jag ingen som helst känning kvar av värken i min vänstra skuldra. Jag kan banna mig själv för att jag väntat så länge denna gången med en kolhydrat-nollning.

Alla med ”kroniska” inflammatoriska sjukdomar alternativt värk i kroppen borde pröva den här metoden. Det är märkligt att metoden kan ge så omedelbara positiva effekter på hälsan.

Min hypotes är att de inflammatoriska tillstånden i våra kroppar lär sig att överleva på väldigt lite överskottsglukos, alltså det överskott av blodsocker som går vidare ut i blodbanorna och fäster på blodkärlsväggarna. Visst blir vi mycket bättre av LCHF-kosten men det verkar som att vi också ibland  helt behöver utesluta möjligheten att våra inflammatoriska tillstånd får någon näring alls. Detta gör man genom att nolla kolhydraterna.

Nolla kolhydraterna hos cancer-patienter!

Om man fått ett cancerbesked borde första åtgärden vara att gå över till strikt LCHF-kost omgående och därefter så snart som möjligt nolla kolhydraterna i återkommande perioder eller helt och hållet om man mår bra på det.. Förklaringen är ju så förlösande enkel men svår att ta till sig; cancerceller överlever endast av att det finns socker tillgängligt! Om man nollar kolhydraterna och man som jag gjort nu i tre dygn bara äter ägg, smör och salt plus vatten så blir där inget socker över. Man stryper sakta cancercellerna och den enda sockernäring som finns kvar är den som finns på blodkärlsväggarna. Men utan tillflöde minskar karamelliseringen snabbt och därmed näringen för cancercellerna.

Det är förstås inte bara cancerpatienter som kan ha glädje av att nolla kolhydraterna utan förstås alla andra stackare med inflammatoriska tillstånd i kroppen och där alla dessa metabola sjukdomar borde ha samlingsnamnet ”Sockersjuka” för det är precis vad det handlar om! Jag tänker på alla som går omkring och har ”kronisk” värk i kroppen. Gör något åt det problemet, pröva att nolla kolhydraterna och ge ditt immunförsvar chansen att stärka sig.

LCHF-kosten är alltså läkande och stärker immunförsvaret för många som är inne i metabola syndromet men för vissa räcker det inte med strikt LCHF-kost utan man måste också i perioder nolla kolhydraterna helt och hållet för att hjälpa immunförsvaret.

Mediciner vs LCHF-kost?

Vissa mediciner kan visst vara bra i övergångsskeden men de flesta har ingen stärkande effekt på immunförsvaret utan lindrar bara symptomen tillfälligt. Ett skräckexempel är statiner, kolesterolsänkande medicin, som alltså intas för att sänka kolesterolet. Det blir totalt fel eftersom kolesterolet har en viktig funktion som en del av immunförsvaret. Om man tvingar ner kolesterolnivån i kroppen på kemisk väg så minskar man förmågan hos immunförsvaret istället för att stärka det. Rena Ebberöds bank alltså.

Liknande problem inträffar när man t.ex. tar blodförtunnande medicin för att blodet ska få bättre flöde i blodbanorna. Här borde man istället eller samtidigt angripa huvudproblemet vilket är beläggningar/karamellisering av blodkärlsväggarna. Det är ju denna typ av glasering som skapar förträngningar i blodsystemet inte fett som sjukvården tror. Lösningen är enkel, ta bort sockret ut maten och ersätt med naturligt fett.

Sjukvården är duktig på att spränga, skära bort men framför allt dålig på att se skogen för alla träd som tår i vägen!

Min bok ”Frisk av mat”!

Ta hjälp av min bok ”Frisk av mat”. Chansen finns att du kan få ett helt nytt liv om du följer den röda tråden i boken. Beställ boken här!

DSC04400  frisklogovitmdomänlchfmatkasse

Göteborg 2015-10-23

Ha en skön helg hälsar,

Mats Lindgren

 

 

16 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5563192
  Detta om kolhydrater och cancer! Vettigt!

  Gilla

 2. När jag blev sjuk och frågade jag min onkolog om jag skulle undvika socker så fnös hon i princip och sa att jag skulle äta precis allt jag ville…” passa på och ät nu när du kan för sen när du får cellgifterna så blir det svårare ” Det fanns inte en tillstymmelse till intresse eller kunskap om sambandet mellan cancer/socker…hon mer eller mindre fnös åt mina idéer och sa att inga bevis fanns för det 😮 Med allt cortison under beh gick jag upp 16 kg på 4,5 månader och jag mådde skitkass 😵
  Började m lchf direkt efter cellgifterna trots att många behandlingar återstod och gick ner ALLT och nu mår jag under omständigheterna jättebra och har inga som helst problem med att hålla vikten 😀👍👍 kör även 16:8 ☺ så ngn jävla cancer blir det inte tal om något mer om jag o lchf får bestämma 😆😆

  Gilla

  • Hej dig Hilda Huggorm! Jag tycker att du gör helt rätt.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 3. Gällande socker och cancer, gäller det all typ av cancer? Jag berättade det för min pappa som har skelettcancer (hade först prostatacancer som sedan spreds sig). Pappa sa att han inte hade den typen av cancer som påverkas av socker?

  Gilla

  • Hej Veronika! Jag tror inte riktigt på det resonemanget. En cancercell är en cancercell oavsett var i kroppen den befinner sig och den lever på en och samma föda, nämligen socker eller överskottsglukos som det egentligen är.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 4. Det finns ett organ i kroppen som bara ”äter” glukos, kroppen gör det organet behöver men skulle man få cancer där så hjälper inte lchf tyvärr, minns inte riktigt vilket organ men jag tror det var levern, rätta mig om jag har fel. Googla gärna ”high pressure oxygen therapy” också (gift för cancer) höjt partial tryck på syre

  Gilla

 5. Hej Mats! Hur ser din dag ut matmässigt, när du nollar kolhydraterna , frukost, lunch, middag ? Har inte gjort detta ännu själv, och behöver veta lite mer vilken mat kan ingå till detta. kan även ost vara med ? Kram/Paula

  Gilla

  • Hej Paula! Jag tror du kan ha med ost utan problem. Det har blivit mycket ägg för mig under nollarperioden. Idag hade jag dock tonfisk på omeletten. Du kan förstås äta både kött, fisk och ägg. Smör salt är viktigt för mig och kokosfett. Idag är det skönt att inte ha ont i axeln. Det är fantastiskt att det fungerar.Hälsningar Mats

   Gilla

 6. Hej Mats!

  Dricker du kaffe när du nollar ?

  Mvh.

  Gilla

  • Hej Helen! javisst kaffe måste jag ha. Med kokosfett!
   /Mats

   Gilla

 7. Totalt idiotiskt, har patienter som provat detta och det slutar vanligen med brist på zink och andra viktiga mineraler och vitaminer som är nödvändiga för att allt kroppen ska fungera normalt. Kroppen behöver fett, protein och kolhydrater – detta i balans förstås. Alla förstår väl att det inte är bra att leva på pasta, bröd och godis t.ex. Men att utesluta kolhydrater helt innebär i princip att man inte ens kan äta grönsaker eller frukt. Haft patienter som i UNG ålder fått hjärtinfarkt sen de började med LCHF, detta utan ärftlighet för hjärt-kärlsjukdom. Som erfaren familjeläkare blir man mörkrädd när man läser propaganda som detta.

  Gilla

  • Hur kommer det sig att personer med hjärtproblem så som Mats Lindgren (som driver den här bloggen) eller Sten Sture Skaldeman kan vräka i sig naturliga fetter år efter år och inte få hjärtinfarkter? Tror inte ett skvatt på det du skriver om att du haft patienter som i UNG ålder fått hjärtinfarkt sen de började med LCHF.

   Alltså, mängder av äldre personer med diabetes/hjärt- och kärlsjukdomar börjar äta strikt lchf och blir ofta botade eller får ett mycket förbättrat tillstånd. Men unga LCHF:are utvecklar hjärtinfarkt? Nej jag har svårt att tro på detta.

   Det finns väl dessutom zinktillskott att äta vid behov?

   Gilla

  • Hej Catherine! Tack för att du kommenterar här på Fet Hälsa. Tyvärr visar din kommentar en bristande kunskap om inflammatoriska sjukdomar och hur de uppstår respektive läker sig. Du är inte ensam bland läkare med denna okunskap. Att nolla kolhydraterna som jag gör just nu, inne på fjärde dygnet, är att jag vill boosta mitt immunförsvar och rena min kropp. Vi som äter LCHF äter också lite kolhydrater men som namnet säger mycket naturligt fett. Emellertid för den som en gång drabbats av det metabola syndromet så finns det en chans att inflammatoriska besvär, t.ex. värk kan återkomma för att du glider tillbaka till att äta mer kolhydrater än vad du egentligen tål. Min värk i axeln som jag haft i några månader är idag borta. Det är jätteskönt och det är fantastiskt att det fungerar.
   Att du påstår att patienter i ung ålder har fått hjärtinfarkt pga att de ätit LCHF är hisnande galet och antagligen rent ljug. För din information så är det inte fett som skapar hjärt -kärlsjukdomar utan ett intag av för mycket sockerarter/kolhydrater som skapar inflammation i blodbanorna. Jag vet för jag har haft just dessa sjukdomar liksom diabetes typ 2, reumatisk värk, prostatainflammation m.m. Nyss nämnda sjukdomar tillhör det metabola syndromet och följer samma kurva som det ökade intaget av sockerarter/kolhydrater. Bara på denna bloggen Fet Hälsa finns tusentals personer som kan berätta om sina hälsovinter från metabola sjukdomar av LCHF-kosten. Vilka metabola sjukdomar kan du bota på din vårdcentral Catherine? Jag kan berätta för dig att jag jobbar tillsammans med ett forskarlag på Sahlgrenska Akademin och Chalmers högskola för att genomföra koststudier på diabetespatienter typ 2 på LCHF-kosten respektive Tallriksmodell som är den kostmodell som rekommenderas för diabetiker idag. Det är tyvärr så att dagens sjukvård, med nuvarande behandlingsmetoder, inte kan bota en enda sjukdom som tillhör det metabola syndromet. Så jag tycker du ska vara lite mer ödmjuk och framför allt borde du vara intresserad av varför LCHF-kosten fungerar. Det är jag!
   Bästa hälsningar,
   Mats Lindgren

   Gilla

 8. Jag tror att du skulle få precis samma antiinflammatoriska effekt av strikt paleokost (om inte t o m bättre p g a att du inte får i dig något mjölkprotein alls då). Skulle vara kul om du ville testa! Kolhydrater i sig tror jag inte är skadligt (grönsaker och rotfrukter), däremot tror jag att mjölkprotein kan ställa till en hel del

  Gilla

 9. […] Nolla kolhydraterna-boosta immunförsvaret! […]

  Gilla

 10. […] Nolla kolhydraterna-boosta immunförsvaret! […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: