Ont i onödan?

november 18, 2015 kl. 7:37 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

images

Jennie berättar hur hon inte vågar släppa äggdieten när hon nappade på min utmaning att nolla kolhydraterna. Hon har haft ont i magen varje dag sedan hon var 12 år. Jag vet inte hur gammal hon är idag men jag vet att hon har familj så då bör det ändå ha gått några år. Jag vet inte heller om Jennie äter enligt LCHF-modellen i vanliga fall när hon inte nollar. Hon har i alla fall köpt min bok ”Frisk av mat” så hon kanske är i början av en kostförändring.

Så här skriver Jenny;

”Jag har gått på din ägg diet i tre veckor (vågar inte sluta är rädd att värken kommer tillbaka) Har endometrios och har mens UTAN! mensvärk för första gången:)

Såg att du skrev om det på din blogg. Jag har börjat byta ut middagens protein till det protein resten av familjen äter.  Annars äter jag fortfarande samma. Flera gånger per dag kommer jag på att jag inte har ont i buken! Jag har ju haft det sen jag var 
 tolv år varje dag. Jag känner att kroppen inte vet hur den ska bete sej nu när den inte har ont. Att den liksom har vant in ett rörelsemönster efter smärtan och nu när jag rör på mej och det förväntas göra ont och det inte gör det så stannar kroppen liksom upp istället:)” 
 
Med vänlig hälsning Jenny

Ständig värk utan vettig förklaring!

Kanske har du ont helt i onödan? Vår sjukvård och läkare har i allmänhet ingen aning om vad som orsakar värk av olika slag. Du får inget vettigt svar när du frågar varifrån värken kommer? Än värre blir det när du frågar vad som orsakar värken? Vår sjukvård har släppt tanken på att bota inflammatoriska tillstånd som t.ex. ”kronisk” värk av olika slag. Du får en värktablett eller antiinflammatoriska tabletter mot symptomen men längre än så sträcker sig inte sjukvårdens ambitioner.

Vi har ju faktiskt tillgång till anti-inflammatorisk mat i nästan varje livsmedelsbutik. Läk din värk med hjälp av mat!

Beslutsfattare och politiker som verkar inom våra sjukvårdsmyndigheter har sålt sina själar till läkemedelsindustrin som inte alls vill bota permanent utan bara tillfälligt. Anledningen är förstås mycket enkel; Läkemedelsindustrin är affärsdrivande företag som vill ha största möjliga vinst på insatt kapital. Svårare än så är det inte. Det går inte att förkasta en industri som är affärsdrivande som läkemedelsbolagen. Ansvaret vilar istället tungt på de politiker och tjänstemän som vägrar att initiera och finansiera koststudier som kan verifiera hur stor betydelse kosten har för vår hälsa och ohälsa.

Jenny är inte ensam!

Jenny är förstås inte ensam utan tusentals människor har gjort liknande hälsovinster som Jenny. Det verkar som att vi inte behöver ha ont! Att man kan stimulera sitt immunförsvar med LCHF-kost så att vi får ett ordentligt försvar mot attackerna. Att vi, med rätt kunskap, kan sluta med att försockra våra blodvägar och artärer så att där inte bildas kroniska inflammatoriska tillstånd liksom infektioner och svamp. Att vi faktiskt har ett botemedel och försvar mot alla dessa olika metabola sjukdomar som hotar att förinta oss.

_JHE4768_web

LCHF matkasse i Göteborg!

I mitten av januari 2016 startar LCHF matkasse i Göteborg. Det är en testverksamhet som ska pågå under några månader för att testa vår nya webbportal, www.lchfmatkasse.se och synkningen med två stycken ICA Maxi-butiker i östra och västra Göteborg. Vi söker 20 familjer i varje område som då hämtar sin matkasse i butik. Förutom goda recept på LCHF-mat kommer dessa familjer att få all tänkbar uppbackning i form av kunskapsdel, och personlig rådgivning på temat Frisk av Mat! Efter testperioden i Göteborg kommer vi att utvidga vårt Frisk av mat-koncept till andra delar av landet. Maila till info@lchfmatkasse.se om du vill vara en av de 40 testfamiljer i Göteborg som vill hjälpa till att utvärdera LCHF matkasse!

 Föreläsning i Göteborg!

Onsdagen den 20/1 2016 kl. 18.30 är det dags för en ny föreläsning i Göteborg på temat Frisk av mat! Platsen är Delsjöns golfrestaurang och där kommer att serveras LCHF-mat liksom föreläsning av mig, Mats Lindgren. I priset 320 kronor ingår dels mat, min uppdaterade bok ”Frisk av mat” och föreläsning som beräknas pågå till 21.00. Gör en intresseanmälan för föreläsningen till lindgren.mats@comhem.se

Totalt finns 70 platser till förfogande på Delsjöns golfrestaurang så först till kvarn gäller!

Min bok Frisk av mat!

Med hjälp av boken ”Frisk av mat” kan du skaffa dig en fungerande förklaringsmodell, en röd tråd att följa och ett tänk som fungerar. Boken finns även på engelska, ”Health through Food”! Fyll i kontaktformuläret nedan så skickar jag betalningsinformation. Boken kostar 195 kr. inkl. frakt.

 

DSC04400
Göteborg 2015-11-18
Mats Lindgren

 

 

 

 

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Idag har jag slutat röka, vilket jag gjort många gånger tidigare. Vad jag inte har gjort tidigare är att nolla kolhydraterna, nåja nästan i alla fall.
  Jag har inte haft några större besvär av röksuget idag och inte har jag varit sugen på kollisar heller.
  Visserligen var jag väl förberedd för att sluta röka. Hade lovat mig själv att jag skall klara av det för ingenting kan vara värre än det jag gjorde förra veckan. Jag paraglidade och jag närmar mig 70 år.
  Jag tror på att nolla kolhydraterna när man slutar röka. Kan inte förklara varför men det känns bra.

  Gilla

 2. Lycka till Kurban! Vi väntar med spänning på reaktionerna från din kropp!
  Hälsningar Mats L.

  Gilla

 3. Hej ! Jag tror, att Jenny har kanske tidigare ätit en massa gluten,och nu när hon inte äter det, så mår magen bra. Hon borde sluta äta samma mat som familjen, om dem äter som man oftast gör nu för tiden, ”husmanskost” med massa gluten, och dåliga kolhydrater. Kram/Paula

  Gilla

  • Hej Paula! det kan vara så som du antar men begreppet gluten är ett förvirrande begrepp som tar bort de verkliga orsakerna till inflammatoriska tillstånd i kroppen. Det handlar om att vi blir glacerade, karamelliserade i blodsystemet pga av ständig tillförsel av blodsocker som blivit över. Detta kan skapa kroniska inflammationer i kroppen som inte läker. Gluten är förstås inte bra men det är inte det som man bör hålla fokus på enligt min definition.
   Hälsningar Mats

   Gilla

   • Visst är det så som du säger, att det är större orsaker än endast gluten, men det är en orsaksdel till inflammatoriska tillstånd. Socker är också en värsting, för det sätts ju i nästan all mat som är det minsta behandlade, och det får man lätt för mycket av. Dessa båda gör ju att blodsockret höjs och insulin pumpas extra, varje gång man äter dessa blodsocker höjande mat eller annat sockerstinna gottis. Detta är bara min tanke och vet inte om det är så, med när jag såg hur detta hände till mina föräldrar, så detta glutenrika och sockriga mat som dem köpte (utan att veta det) och åt. Då visste jag inte hur farligt det är, att äta så, men nu vet jag. Båda fick också insulinsprutor flera gånger per dag, så dem kunde knappt röra sig mer utan benen nästan vek under dem. Båda gick för tidigt döden till mötes. Tack för all kunskap man får i din blogg. Kram/Paula : )

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: