LCHF för ett starkt immunförsvar!

december 4, 2015 kl. 10:37 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Förkyld kvinna

Anta att du vill göra något åt dina återkommande förkylningar och influensa som kommer som ett brev på posten varje år. Då är LCHF, lite kolhydrater och mycket naturligt fett, kosten för att åstadkomma detta. LCHF stärker nämligen immunförsvaret på naturlig väg, naturlig mat helt enkelt som är anpassat för människan!

Vissa personer kan stärka sitt immunförsvar genom att äta en ganska moderat LCHF-kost, alltså inte jättestrikt medan andra måste vara väldigt  strikta och hålla nere mängden kolhydrater och vara noga med det naturliga fettet. Jag själv tillhör den senare kategorin som måste vara extremt noggrann med maten för att upprätthålla mitt starka immunförsvar.

Att vi tål så olika är troligen, till viss del, genetiskt betingat men också beroende på hur illa inflammerade vi varit tidigare. I mitt fall så hade jag 5 svåra inflammatoriska tillstånd i kroppen. Jag hade diabetes typ 2, kärlkramp, reumatisk värk, prostatainflammation och kronisk bronkit. Jag var återkommande förkyld varannan månad ungefär med tillhörande antibiotikabehandling. Allt detta är historia och tillhör forntiden så länge som jag sköter min kost. Men om jag slarvar med kosten så kan jag få känningar i form av lite värk. Det är alltså en signal som jag numera lärt mig tolka vad den innebär.

Den fantastiska lärdomen av LCHF är att vi kan kontrollera styrkan på vårt immunförsvar med kosten. För dig som ännu inte prövat hur en kostmodell kan ha så avgörande betydelse för hur vi mår har en positiv överraskning som väntar. Faktum är att man måste pröva LCHF-kosten för att förstå kraften i densamma! Det går inte att förklara teoretiskt.

 

_JHE5949w_logo    IMG_0040  2015-11-02 15.44.03

Julklappstips!

Varför inte ge bort min bok ”Frisk av mat” till någon som du tycker om. Eller varför inte ge dig själv en bra start på det nya året med boken. Du kommer att förstå allt lite bättre om hur maten påverkar din hälsa. Dessutom får du tips med veckomenyer, recept och alla dagens måltider. Du kanske har en engelsktalande vän som kan behöva lite tips? Nu finns boken på engelska också och heter ”Health through Food”! Fyll i nedanstående kontaktformulär så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Jag kan skicka boken direkt till den som du vill överraska med en julklapp om du vill. Både den engelska och den svenska boken kostar 195 kronor inklusive frakt inom Sverige. Om du vill skicka boken till någon släkting eller vän utomlands så går det bra också med tillägg för porto.

PS.

LCHF matkasse i Göteborg!

I mitten av januari 2016 startar LCHF matkasse i Göteborg. Det är en testverksamhet som ska pågå under några månader för att testa vår nya webbportal, www.lchfmatkasse.se och synkningen med två stycken ICA Maxi-butiker i östra och västra Göteborg. Vi söker 20 familjer i varje område som då hämtar sin matkasse i butik. Förutom goda recept på LCHF-mat kommer dessa familjer att få all tänkbar uppbackning i form av kunskapsdel, och personlig rådgivning på temat Frisk av Mat! Efter testperioden i Göteborg kommer vi att utvidga vårt Frisk av mat-koncept till andra delar av landet. Maila till info@lchfmatkasse.se om du vill vara en av de 40 testfamiljer i Göteborg som vill hjälpa till att utvärdera LCHF matkasse!

 Föreläsning i Göteborg!

Onsdagen den 20/1 2016 kl. 18.30 är det dags för en ny föreläsning i Göteborg på temat Frisk av mat! Platsen är Delsjöns golfrestaurang och där kommer att serveras LCHF-mat liksom föreläsning av mig, Mats Lindgren. I priset 320 kronor ingår dels mat, min uppdaterade bok ”Frisk av mat” och föreläsning som beräknas pågå till 21.00. Gör en intresseanmälan för föreläsningen till lindgren.mats@comhem.se

Totalt finns 70 platser till förfogande på Delsjöns golfrestaurang så först till kvarn gäller! Det finns fortfarande platser kvar.

 

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: