Nu behövs din hjälp!

december 10, 2015 kl. 8:40 e m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , ,

images Professor Agnes Wold ingår i forskargruppen och är expert på bakterier.

Dela gärna detta inlägg!

Snart ska en ansökan in till statliga Vinnova om bidrag för att kunna genomföra vår LCHF-studie. Det är en koststudie som är mycket viktig och efterlängtad. Den går ut på att 100 stycken diabetiker typ 2 äter dels en standardkost för diabetiker (Tallriksmodell) och den andra gruppen äter en kostmodell som är enligt LCHF-modell. Deltagarna lottas in i respektive grupp om 50 stycken personer i varje. Unikt för denna studie är att all mat kommer att levereras hem till deltagarna liksom kunskapsdel och utbildningsprogram. Antagandet är givetvis att deltagarna äter den mat som levereras hem till dom och därmed ökar trovärdigheten på den kliniska studien.

I denna koststudie ligger fokus på inflammation och immunförsvar. Medverkande i forskargruppen är 10 stycken mycket meriterade forskare med olika specialiteter. Inga läkemedelsbolag är inblandade.

Vi har tidigare fått nej på alla våra ansökningar för att genomföra studien. Bl.a. har Diabetesfonden och Hjärt & Lungfonden sagt nej till vår koststudie. Man kan ju fråga sig varför. Speciellt med tanke på alla de fantastiska hälsoförbättringar som människor har fått med hjälp av LCHF-kosten.

Jag tror själv att denna koststudie är enormt viktig och kan vara det förlösande steget mot en rad nya vetenskapliga studier med fokus på hur kosten påverkar hälsan.

Nu behöver vi din medverkan. Om du har fått hälsovinster genom LCHF-kosten så önskar jag att du vill delge dom till mig. Vi behöver dina erfarenheter för att visa de styrande att det finns en mängd anekdotiska bevis för att LCHF-kosten hjälper. Skriv ner din berättelse kortfattat i rutan för kommentarer nedan. Det är bara jag som kommer att se din berättelse. Du kanske har skrivit till mig tidigare men gör det i så fall en gång till.

Dina kommentarer kommer att hjälpa.

Med vänlig hälsning,

Mats lindgren

 

PS.

LCHF matkasse i Göteborg!

I slutet av januari 2016 startar LCHF matkasse i Göteborg. Det är en testverksamhet som ska pågå under några månader för att testa vår nya webbportal, www.lchfmatkasse.se och synkningen med två stycken ICA Maxi-butiker i östra och västra Göteborg. Vi söker 20 familjer i varje område som då hämtar sin matkasse i butik. Förutom goda recept på LCHF-mat kommer dessa familjer att få all tänkbar uppbackning i form av kunskapsdel, och personlig rådgivning på temat Frisk av Mat! Efter testperioden i Göteborg kommer vi att utvidga vårt Frisk av mat-koncept till andra delar av landet. Maila till info@lchfmatkasse.se om du vill vara en av de 40 testfamiljer i Göteborg som vill hjälpa till att utvärdera LCHF matkasse!

 Föreläsning i Göteborg!

Onsdagen den 20/1 2016 kl. 18.30 är det dags för en ny föreläsning i Göteborg på temat Frisk av mat! Platsen är Delsjöns golfrestaurang och där kommer att serveras LCHF-mat liksom föreläsning av mig, Mats Lindgren. I priset 320 kronor ingår dels mat, min uppdaterade bok ”Frisk av mat” och föreläsning som beräknas pågå till 21.00. Gör en intresseanmälan för föreläsningen till lindgren.mats@comhem.se

Totalt finns 70 platser till förfogande på Delsjöns golfrestaurang så först till kvarn gäller! Det finns fortfarande platser kvar.

_JHE5949w_logo

Bra Julklapp ”Frisk av mat”, boken som hjälper. Klicka på bilden ovan för att komma till beställning. 

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: