Cancerbluffen!

januari 6, 2016 kl. 4:24 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

hansolov

Idag sprider statliga Sveriges television en artikel om att cancer är mer ärftlig än vad vi tror! Man hänvisar till professor Hans-Olof Adami från KI. Svt är fruktansvärt naiva när man sprider detta tänk. Hans Olof Adami har ägnat sitt liv åt att försvara läkemedelsindustrin, kemiindustrin och tobaksindustrin mot bra betalning och konsultarvode. Fet Hälsa har tidigare skrivit om denne man som säljer sina tjänster till högstbjudande oavsett konsekvenser för människor.

Tyvärr sitter Hans Olof Adami även med i den medicinska kommitté som utser Nobelpristagare i medicin. Vilken värld vi lever i!

Ärftligt eller inte?

Jag bjuder gärna på ett alternativt tänkande när det gäller eventuell ärftlighet av metabola sjukdomar där jag också inräknar cancer. För det första och grundläggande är det inte själva sjukdomen vi ärver utan vi ärver hur mycket vi tål av kolhydratrik mat och dåliga fetter. Exempelvis så borde jag själv tagit reda på, mycket tidigare, hur tåligheten låg till i min släkt av olika metabola sjukdomar. Exempelvis hade min morfar diabetes typ 2, min mamma fick diabetes sent i livet. Min Pappa hade hjärtbesvär och fick flera hjärtattacker liksom stroke som han även dog av till slut. På mina mammas sida hade flera släktingar olika slags metabola sjukdomar.

Om vi hade haft en fungerande sjukvård, som även sysslade med friskvård, så hade man naturligtvis varnat mig för att jag inte tålde kolhydratrik mat. Då skulle en läkare naturligtvis, med hänvisning till min släkthistoria, påtala för mig att jag måste vara försiktig med kolhydraterna och noga med att äta tillräckligt med naturligt fett för att hålla mitt immunförsvar starkt.

En liten del av oss människor kan äta vad som helst i livet och både röka och supa och ändå bli 100 friska år. Jag vet, det är inte rättvist! Andra tvingas leva med ständiga inflammatoriska tillstånd i kroppen som göds av felaktig föda. Men idag finns det alternativ kunskap som gör att även personer som jag själv kan leva ett friskt liv med hjälp av ketogen kost, LCHF-kost.

Låt oss vara mer skeptiska!

Det är absurt att tro att vi ärver en sjukdom som cancer! Hur ska det gå till? Helt plötsligt så får vi en cancertumör? Vi är så inlurade i att tänka piller, kirurgi och sprutor av sjukvården och läkemedelsindustrin att vi glömmer att där finns en orsak till problemen. Idag är den största orsaken till exempelvis prostatacancer dålig kost. Även alla de andra cirka 40 stycken metabola sjukdomar som finns har samma orsak, enligt men bedömning. Jag har själv haft minst 5 stycken av dessa metabola sjukdomar men är nu frisk sedan många år.

När Professor Hans-Olof Adami sprider sin dynga mot ännu en fet konsultcheck från sjukvårdsindustrin så bör alarmet gå i vårt eget tänkande. ”Follow the money” är tyvärr en realitet.

Dags för ett friskare liv med min bok ”Frisk av mat”?

Ditt konkreta alternativ till ett friskare liv kan exempelvis vara att läsa min bok ”Frisk av mat”! Jag har försökt, på ett enkelt sätt, beskriva mina erfarenheter av att bli frisk av mat från svåra inflammatoriska sjukdomar/tillstånd som jag haft. Du får, med hjälp av boken, en förklaringsmodell som fungerar och en röd tråd att följa. Här finns även massor av recept och veckomenyer. Du får konkreta tips och hjälp som fungerar. Idag har många tusen skaffat sig ett friskare liv med hjälp av boken ”Frisk av mat”! Fyll i namn och adress i formuläret nedan så skickar jag tillbaka betalningsinformation. Boken finns även i engelsk version liksom i tysk version, ”Gesund durch die richtige ernährung”. Den svenska och engelska boken, ”Health through Food”, kan du beställa direkt av mig och kostar 195 kronor per styck inklusive frakt och porto!

God fortsättning på riktigt hälsar,

Mats Lindgren

IMG_0040          DSC04400

 

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Det kan väl vara ärfligt tänkte jag, man lär sig äta redan som liten.

  Gilla

  • Jo… – Christina – vem har ej lärt sig att från barnsben stoppa i sig ett övermått av socker och kolhydrater ?

   Men det ”arvet” är det ju bara att ändra på – genom att vara restriktiv med socker och kolhydrater.

   Gilla

 2. Jag har mig vetligt ingen släkting med canser jag har fått två diagnoser på 6 år först livmoderscancer nu i höst Malignt melanom har ätit LCHF sedan 2006.

  Gilla

 3. […] Även Mats Lindgren skriver om Hans-Olov Adami: Cancerbluffen. […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: