Äh, jag tar mig en pizza!

januari 14, 2016 kl. 7:06 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

2016-01-14 17.34.31   images

Var lugn det är bara jag som lagat mig en ägg-pizza på torsdagskvällen! Undrar om Maj-Lis Hellenius skulle våga äta min ägg-pizza. Tyvärr kände jag mig tvingad nyss att lyssna på hennes kommentarer om USA:s nya kostråd samtidigt som jag äter min pizza. Är det verkligen bara Maj-Lis som orkar gå upp så tidigt på morgonen. Godmorgon Sverige har totalt förbrukat sin heder och trovärdighet anser jag. Varför bjuder de aldrig in någon annan än Maj-Lis för att kommentera kost och hälsa.

Maj-Lis varnade som vanligt för mättat fett, salt och tycker att vi ska äta mindre socker och mer frukt och grönt. Dessutom ska vi röra oss mer. Inget nytt under solen alltså.  Undrar om hon hade kövt sig om hon smakat på min ägg-pizza som innehåller närmare 90 procent naturligt fett. Äggbotten har legat och fladdrat i kokosfettet på svag värme. På med grönsakerna och sedan ringla över rejält med olivolja. Blanda försiktigt äggen i en bunke innan tillagning.

Statin-heart-disease-arteries-633160-1

Maj-Lis är ju sponsrad av statin-försäljaren Pfizer och därför kanske hon varnar för ”extremdieter” som hon gjorde i morgonprogrammet idag. Vi vet ju alla vilken diet hon menar. Jag anser dock att LCHF är naturlig mat och inget annat. Om alla hade ätit min ägg-pizza så kanske Maj-lis Hellenius sponsorföretag Pfizer inte hade tjänat så mycket pengar på Simvastatin . Därmed kanske de inte kunnat sponsra Maj-Lis, vad vet jag?

Min Ägg-pizza innehåller följande och tar cirka 5 minuter att laga ;

5 ägg

1 tomat

1 halv gul lök

1 avokado

Salt peppar oregano, lime.

Ekologiskt kallpressat kokosfett och olivolja från första pressningen.

Maj-Lis Hellenius fortsatte med att hävda att extremdieter kunde vara bra i bantningssyfte men att de kunde orsaka sjukdomar längre fram i livet. Maj-Lis tror ju att t.ex. att mättat fett som smör orsakar hjärt-kärlsjukdom.

Nu är det så att jag ätit som typ min ägg-pizza ovan i sju år och blivit frisk från följande;

 1. Kärlkramp
 2. Diabetes typ 2
 3. Reumatisk värk, artros
 4. Kronisk bronkit
 5. Prostatainflammation

Vad säger Maj-Lis om det? Inga statiner, inget insulin, inga värktabletter, inga inflammationsdämpande tabletter utan bara inflammations-hämmande mat. Har jag gjort något fel Maj-Lis? Varför blir jag frisk och inte sjuk? Det kanske bara tar lite längre tid än sju år att bli sjuk av min extremdiet? Eller vad säger du Maj-Lis som ju är professor?

Varma hälsningar torsdagen den 14/1 2016,

Mats Lindgren

DSC04400

 

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej Mats
  Min ständigt inflammerade vänstra fotled som jag haft stora problem i många år
  med ständigt smörjande med liniment och inflamations hämmande tabletter som
  lösning har efter strikt LCHF under ett år drygt och optimering av vikt (74-74kg/181cm blivit i stort sett noll i störmoment för mig. Enda gången jag kan känna
  lite besvär är under långlopp som Vättern och Vasaloppet men det får jag ta. I vardagen känner jag i stort sett ingen smärta alls idag. Inga piller och inget
  liniment alls är bara toppen och kan träna under långa pass utan känningar.

  Gilla

 2. Härligt Nisse! God fortsättning:)

  Gilla

 3. Hej Mats ! Härlig ägg-Pizza och jag måste säga att en liknande brukar jag också göra och det är gott. : ) Men jag tror att Mai-lis Hellenius inte skulle tycka om det. Jag han en gång länge sen köpt hennes bok ”Hälsosam livsstil”, när jag ännu sökte en livsstil som skulle vara bra för mig. Där i boken kom fram på sidorna 30/31 så här om metabola syndromet :” Fettet i buken kallas för ett metabolt aktivt fett och det farliga med det är att det lätt släpper ifrån sig fettsyror som far omkring i blodet. I fettväven bildas också en rad olika ämnen som kan framkalla inflammationer. Det metabola syndromet kan upptäckas på grund av bukfetman.( sen några rader framåt) Även smala smala personer kan ha det på grund av stress, brist på motion, rökning eller ärftlighet.(lösning) Motionen botar ! Alla komponenter i det så kallade metabola syndromet kan motverkas med motion”. Enligt Hellenius är det så kallade ”inaktivitetssyndromet”. Så här lite från hennes bok, så hon vet så klart vad det är, men lösningen gäller inte så mycket mat utan motion. Så jag tror hon inte skulle äta ägg. pizza, utan det måste vara gjort på mjöl. God fortsättning Mats . Kram/Paula

  Gilla

 4. Hur mycket olivolja hade du till?

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: