Min väns dilemma!

januari 23, 2016 kl. 10:51 f m | Publicerat i Okategoriserade | 9 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

Statin-heart-disease-arteries-633160-1

Jag har ganska många kompisar med inflammatoriska sjukdomar i kroppen som inte vågar byta till den läkande kosten LCHF. Detta trots att jag själv gjort sådana fantastiska hälsovinster. Igår träffade jag en utav mina golfkompisar som gjort en stor operation i bröstet efter en rejäl propp. Han berättade att han läst ett inlägg om kolesterol och statiner som jag skrivit häromdagen. Efter den läsningen hade han, samma dag, slutat med en av sina kolesterolsänkande mediciner. Han har en kvar.

Dilemmat ligger i att han inte vågar byta till inflammations-hämmande mat, LCHF, p.g.a. vad läkare säger. Nu ska han träffa en ny läkare som antagligen skriver ut ytterligare en ny kolesterolsänkande medicin. Det är klart att det är stora beslut att fatta med tanke på den ”allvetande”status som de flesta människor har om läkare.

Att skriva ut kolesterolsänkande medicin bygger på den totalt felaktiga tanken att det är fett som orsakar hjärt -kärlsjukdomar och andra inflammatoriska tillstånd i kroppen. Även det kroppsegna fettet kolesterol, som kroppen själv tillverkar, anses orsaka hjärt -kärlsjukdomar. Det är en helt felaktig analys och tokig i sig självt. Varför skulle våra celler och levern tillverka ett fett som vi blir sjuka av? Vi har ju redan svaret att sjukvårdens analys är fel eftersom ingen blir botad av att äta statiner. Istället blir man ännu sjukare. Däremot gör de allra flesta som byter kostmodell till LCHF stora hälsovinster och de flesta, liksom jag själv, blir av med sina hjärt – kärlsjukdomar.

Beslutsångest?

För sju år sedan fattade jag ett stort beslut när en läkare ville lägga in mig på sjukhus för observation eftersom jag hade så högt kolesterol. Jag hade bytt till LCHF-kost tre veckor tidigare och mådde bättre än vad jag gjort de senaste 20 åren. Beslutet var att jag helt enkelt lämnade sjukhuset och åkte hem. Jag tänkte att läkarna kan inte detta alls med metabola sjukdomar och kärlkramp som jag själv hade. Under mina sju år med LCHF-kost har jag inte haft någon mer känning av min tidigare kärlkramp. Den är borta med hjälp av en immunstärkande kost, LCHF.

Min kompis står inför att fatta ett beslut. Ska han våga ändra livsstil och byta till en kost som stärker immunförsvaret så att han slipper tabletterna i framtiden? Det är många som är i en liknande situation som min kompis. Våga är mitt råd, just do it! Hundratals kanske tusentals har förklarat bara på min blogg Fet Hälsa hur detta kostbyte har gjort dom friska.

Läkarnas ansvar!

Läkare låter sig sättas på en piedestal utan eget ansvarstagande. Varför är ni läkare inte mer skeptiska inför läkemedelsföretagens mediciner? Varför skriver ni ut kolesterolsänkande medicin, s.k. statiner, när ni vet att dessa tabletter gör folk sjukare? Min kompis letar uppgifter på nätet som talar för att man ska använda statiner. Nu senast hade han lyckats tolka ut från Nisse Simonsson, läkaren som bytte sida, att det ändå kunde vara bra med statiner. Nu vet jag att Nisse inte alls tycker så längre.

Då är frågan för läkare den dagen då det uppdagas att det inte alls handlar om fett utan om socker och kronisk inflammation som orsak till metabola sjukdomar? Det är snarare så att vi äter alldeles för lite naturligt fett som påverkar immunförsvaret negativt.

Ska läkarna påstå att de ingenting visste och att de bara gjorde som de blev ålagda att göra från myndigheter? Ska de slippa ansvar? Nej, feghet är inget skäl till att slippa ansvar, enligt mig. Dessutom tror jag att våra olika statliga myndigheter som underlåtit att stimulera forskning kring kostens betydelse för metabola sjukdomar kommer att bli utsatta för gruppstämningar när sanningen uppdagas.

Beställ min bok ”Frisk av mat” här.

Titta på videon nedan kompis!

Ha en skön helg hälsar

Mats Lindgren

DSC04400

 

 

9 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Snälla ge mig ett bra tips hur jag ska kunna äta LCHF! Är opererad med GBP och har alltså ingen magsäck! Har pga detta fått sluta med gluten och mjölkprodukter! Men när jag prövar LCHF blir jag så dålig i magen, inte hård alltså! Vad och hur ska jag tänka? Jag vill så gärna äta LCHF fullt ut!!

    Gilla

  2. Min son har just fått statiner utskrivna, han har en gen som ger honom högt kolesterol, familjär kolesterolit. Tror du att han kan bli bättre med lchf kost eller är det annorlunda när man har denna ärftliga sjukdom?

    Gilla

    • Hej Jeanette! Definitivt bättre med LCHF-kost. Det är ju inte så att man ärver sjukdomar utan man ärver bättre eller sämre förutsättningar. Då gäller det att vara extra noga med att äta inflammations-hämmande mat som ju LCHF är!
      Hälsningar Mats

      Gilla

  3. Kan du engelska, titta på David Diamond’s video. Han förklarar enkelt, så ”vanliga” människor förstår det här konceptet.

    Gilla

  4. ”GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ?”

    Mitt svar på det är Ja – ifall Wi sorgfälligt undviker Livsmedelsverkets = Livsfarligt Verkets kostråd – som ju innefattar ca 60 % av socker och kolhydrater i kosten. Mindre än 20 % är mer än nog.

    En bensindriven bil fungerar perfekt ifall Wi tankar den med bensin. Ifall Wi får för Oss att spä ut bensinen med diesel – så går den sämre och sämre ju mera diesel som bensinen blandas ut med. Tankar Wi bensinaren med 100 % diesel – så går det överhuvudtaget ej att få igång den. Det finns inget hokus pokus i detta.

    Wåra fysiska Kroppar i kött är predestinerade för = gjorda för att leva på ”bensin” = proteiner (”fyrbent” kött, fågel, fisk, ägg osv), animaliskt fett, smör, vispgrädde osv och ekologiskt fett av typ kokosolja och olivolja. Det ger en jämn blodsockernivå. Av detta producerar Kroppen sen den glukos = det blodsocker som Kroppen behöver för en ”perfekt” funktion. Det finns inget hokus pokus i detta.

    Socker och kolhydrater är helt enkelt ”diesel” för en människas Kropp. Thats it.

    Gilla

  5. Om jag minns rätt säger Uffe Ravnskov att personer med familjär kolesterolit inte behöver äta statiner, men kolla detta. http://www.ravnskov.nu/svcholesterol/

    Gilla

    • Hej Rolf! vi behöver ett nytt tänk där vi erkänner kolesterolet som en del av vårt immunförsvar. Då behöver vi aldrig ens diskutera att sänka kolesterolnivåerna i kroppen. Vi behöver kolesterolet och det naturliga fettet för att immunförsvaret ska fungera optimalt.
      Hälsningar Mats

      Gilla

  6. Hur är det om man redan haft en infarkt och fått en stans insatt? På de flesta ställen står det att friska män inte behöver äta statiner. Men hur är det om man har gjort en operation?

    Gilla

    • Hej Marianne! Vi behöver det kolesterol som kroppen producerar därför är det i alla situationer fel, anser jag, att medicinera med statiner.
      Hälsningar Mats

      Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.