Diabetesfonden, vad gör ni?

januari 25, 2016 kl. 11:52 f m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

För andra gången på raken har Diabetesfonden avslagit en ansökan om kostforskning och hur det påverkar diabetes typ 2 patienter. Utan motivering! Chalmers forskare och forskare från Göteborgs universitet liksom från Sahlgrenska sjukhuset har författat en ansökan till Diabetesfonden för att studera hur två olika kostmodeller påverkar Diabetes typ 2 patienter. Kostmodellerna är LCHF och Tallriksmodell.

Jag är själv med i forskargruppen och undrar naturligtvis varför Diabetesförbundet har något emot forskning om hur kost påverkar diabetes typ 2? Det är ett omfattande arbete som lagts ner på förstudie och på ansökningsarbetet. Ansökan har fått nej två år i rad utan motivering av Diabetesfonden.

Som diabetiker typ 0 så blir man ju förbannad å alla diabetikers vägnar. Varför är ni så rädda? Har ni något att dölja? Vad säger Diabetikerförbundet och dess medlemmar? Vill ni inte heller att det ska forskas mer på hur kosten påverkar sjukdomen diabetes?

Hemlig styrelse?

Jag har försökt ta reda på vilka personer som sitter i Diabetesfondens vetenskapliga råd men inte lyckats. Det ska vara 10 av Sveriges förnämsta specialister och läkare på Diabetes. Kanske tycker ni 10 specialister att ni redan kan allt om dessa frågor.  Min fråga till dessa 10 personer är; vilkas intressen representerar ni? Är det diabetikernas intressen eller är det Läkemedelsindustrins intressen? Hur kan ni 10 specialister helt avfärda utan motivering en ansökan från några av Sveriges främsta forskare från Göteborgs universitet, Chalmers Högskola, Linköping, Lund. Detta två år i rad.

Första gången kanske man tänker att man inte har tid med kostfrågor på Diabetesfonden. Men andra gången som denna ansökan avfärdas blir man misstänksam. Är Diabetesfonden emot ny forskning där inga tabletter eller sprutor förekommer?

Jag blir extra misstänksam när jag försöker googla fram vilka personerna är som ingår i Diabetesfondens styrelse men inte lyckas. Varför är detta hemligt? Jag antar att ni 10 personer som ingår i Diabetesfondens vetenskapliga råd inte vill redovisa vilka som är era finansiärer och att det är anledningen till att ni inte vill synas. Om det är så att ni alla 10 har anknytningar till läkemedelsindustrin av något slag är det ju en första klassens skandal.

Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att läkemedelsindustrin inte vill stödja kostforskning som eventuellt kan hjälpa diabetiker till en bättre hälsa. Risken finns att man säljer mindre läkemedel då! Det är ren affärslogik som inte är svårt att förstå. Värre är när köpta och mutade specialister utger sig för att vilja hjälpa sjukdomsdrabbade istället fungerar som rena läkemedelskonsulenter som vill sälja mer.

Här är Livsmedelsverkets nya expertgrupp 2016. Endast en person har inget jäv i denna grupp där annars alla ”experter” har kopplingar till livsmedels och läkemedelsindustrin. Livsmedelsverkets expertgrupp 2016 Tack Sockerchocken för info.

Diabetesfonden veteskapliga råd 2016. Tack för den informationen från flera läsare på Fet Hälsa bloggen. Skulle vara intressant att få veta eventuella kopplingar till läkemedelsindustri eller andra jävsförhållande angående experterna i vetenskapliga rådet på Diabetesfonden.

 

2015-11-02 15.44.03  IMG_0040

Dags för ett friskare liv?

Ditt konkreta alternativ till ett friskare liv kan exempelvis vara att läsa min bok ”Frisk av mat”! Jag har försökt, på ett enkelt sätt, beskriva mina erfarenheter av att bli frisk av mat från svåra inflammatoriska sjukdomar/tillstånd som jag haft. Du får, med hjälp av boken, en förklaringsmodell som fungerar och en röd tråd att följa. Här finns även massor av recept och veckomenyer. Du får konkreta tips och hjälp som fungerar. Idag har många tusen skaffat sig ett friskare liv med hjälp av boken ”Frisk av mat”! Fyll i namn och adress i formuläret nedan så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Boken finns även i engelsk version liksom i tysk version, ”Gesund durch die richtige ernährung”. Den svenska och engelska boken, ”Health through Food”, kan du beställa direkt av mig och kostar 195 kronor per styck inklusive frakt och porto! Kanske ditt livs bästa investering? Boken ”Frisk av mat” och Mats LCHF-utbildning är en kraftfull kombination och kostar tillsammans 394 kronor.

 

 

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. […] Mats Lindgren berättar i sin blogg om att Diabetesfonden för andra gången avslagit ansökan om medel för forskning på diabeteskost. Man skulle ge en behandlingsgrupp LCHF-kost, och en kontrollgrupp skulle få tallriksmodell-kost, och sedan skulle man följa upp hur det gick för dem. Etablissemanget säger alltid att det inte finns tillräcklig forskning på LCHF till diabetiker. Varför satsar man då inte på att undersöka det? När jag har frågat någon fond har jag fått svaret att det inte har inkommit någon ansökan om det. Nu har det ju inkommit en ansökan. […]

  Gilla

 2. http://www.diabetes.se/sv/Diabetesfonden/Om-Diabetesfonden/Vetenskapliga-radet/

  Tog knappt en minut att hitta, varsågod!

  Gillad av 1 person

 3. Hej Mats

  Det handlar om hyckleri, fulspel och stora pengar var så säker.
  Ingen tjänar pengar på dom som är friska så är det bara.
  Håller i min hand ett häfte som en vän fick på sin hälsocentral vid ett besök nyss.
  Bra mat och diabetes heter det
  Utgivare Roche
  Gissa vad dom sysslar med?

  Gilla

 4. Bedrövligt! Dom (specialisterna ) är säkert köpta!.

  Gilla

 5. […] Mats Lindgren berättar om den forskningsplanering, på diabeteskost, han varit engagerad i. Det är forskare från Chalmers, Göteborgs Universitet och Sahlgrenska sjukhuset som skrivit försöksprotokollet och ansökan om forskningsbidrag från Diabetesfonden. De har nu fått avslag för andra gången. Jag mailade till diabetesfonden och frågade om varför de hade givit avslag på  ansökan. […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: