Hur klok/dum är sjukvården?

februari 9, 2016 kl. 5:16 e m | Publicerat i Okategoriserade | 15 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

En italienare har inbillat Karolinska Institutet och halva Nobelkommittén i medicin att han kan få stamceller att växa fast på en luftstrupe i plast. På det viset skulle en ny luftstrupe växa fram som genom ett under. Hittills har 3-4 personer dött genom denne kvacksalvares kirurgiska ingrepp. Man tänker att dessa personer som sitter med i Nobels medicinska kommitté ändå har lite koll. Men, det verkar dom inte ha här heller.

Sjukvården och immunförsvaret!

Att sjukvården, läkare, forskare glömmer bort att vi faktiskt har ett immunförsvar som måste hållas i trim är den största gåtan tycker jag. Kniven, strålning, tabletter, sprutor är vanliga attribut i sjukvårdens värld men att immunförsvaret måste vårdas har man ingen aning om. Enklaste sättet att stärka sitt immunförsvar är att äta ketogen kost, alltså mat som inte skapar inflammatoriska tillstånd i kroppen. Exempelvis har jag aldrig hört talas om någon cancerpatient som antingen inför eller efter en operation fått några som helst kostråd för att hjälpa immunförsvaret. En cancerpatient kan ju få intrycket att kosten inte har någon som helst betydelse för cancertumören. Men längst därinne vet vi alla att en kost rik på sockerarter föder den där tumören.

Sjukvården har länge försökt få oss att förstå att ett för stort intag av sockerarter inte har någon betydelse för uppkomst av sockersjuka. Ja, jag skriver medvetet sockersjuka men det heter ju egentligen diabetes. Sjukvården har ju gjort detta briljanta drag att helt enkelt byta namn på sockersjuka till diabetes för att visa hur det minsann inte bara är att ta bort sockret. Det krävs fina mediciner och sprutor för att lyckas, gärna med svåra latinska namn. Ändå vet vi diabetiker typ 0 att man kan reversera diabetesförloppet på bara några veckor med rätt kost, ketogen sådan som LCHF. Men det det vet inte den fina intelligenta sjukvården. Här tror man fortfarande att diabetiker bör äta ordentligt med fibrer och kolhydrater.

Sjukvården och Hjärt -kärlsjukdomar!

Läkarnas relation och attityd till hjärt -kärlsjukdomar slår nog alla rekord i form av galna hypoteser. Man tror helt enkelt att fett är det som skapar proppar och förträngningar i blodsystemet. Särskilt utsatt är smör som anses som särskilt farligt trots att vi har ätit detta naturliga fett i urminnes tider. Eftersom sjukvården har bestämt sig för att naturligt fett som smör är farligt och att det orsakar hjärt -kärlsjukdomar så måste ju även det naturliga kroppsegna fettet kolesterol också vara farligt. Därför uppmanas vi att på alla sätt att sänka vårt kolesterolvärde för att inte riskera få en propp! Halva Sveriges befolkning över en viss ålder går numera på kolesterolsänkande medicin. Flera av dessa har fått uppaningen av sin läkare att de måste äta dessa statiner livet ut ut.

coconut_brain_alzheimers(1) smr_124422494 images

Vi som äter ketogen kost och haft hjärt -kärlsjukdomar vet att om man äter mycket smör, kokosfett, olivolja m.m. så släpper och läker sig de inflammatoriska tillstånden i blodkärlen. Men detta vet ju förstås inte sjukvården och läkarna något om.

Summa summarum!

Om du har en inflammatorisk sjukdom som diabetes typ 2, hjärt -kärlsjukdom eller varför inte cancer så bör du lyssna på sjukvården och läkarens behandlingsråd noga och därefter göra precis tvärtemot. Därmed finns en rimlig chans att du kan bli bra!

Gör som Sally!

Hej! Nu har jag varit hos diabetes sköterskan, alla värden är jättebra! HbA1c var i höstas 61 nu är det nere i 45! Blodtrycket fint, vikten har blivit lite mindre!! Allt detta kan jag tacka Dig för!! Och LCHF, förståss!! Hade jag inte läst boken Frisk av mat, så hade jag varit nere fortfarande!! Nu känner jag mig frisk och lycklig!! Tack Mats Lindgren!!! 👍👍Kramar💝💝

Tack själv Sally! Du är modig som vågar utmana sjukvården. Här kan du som också vill utmana och är modig beställa boken ”Frisk av mat”!

Göteborg 2016-02-09

Mats Lindgren

DSC04400 IMG_0040

 

15 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Sjukhusen är överbelagda, sjukvården går på knäna
  Läkemedelstillverkarna har segrat
  Med sunt förnuft och orsaksbehandling skulle Vi säkerligen kunna halvera sjukvårdkostnaderna.

  Gilla

 2. Jobbar i vården på ett äldreboende , yngre och yngre blir dom som får Demenssjukdom tittar jag på dessa människors medicinlistor ser jag kolesterolsänkande medicin samt att flera har hudproblem och mag och tarm problem tänker oavkortat på hur spannmål margariner socker samt dessa otöcka statiner skadar våra kroppar . Vad hade hänt om vi började ge dessa personer smör kokosolja samt ren mat utan stärkelse ……… ?? Vad tror du Mats ?
  Hur man inom sjukvården kan vara så dumma att dom går på detta som Italienare höll på med är ju rena galenskapen ……… Har nyligen haft mailkontakt med en anhörig till en äldre herre som man laborerar med mediciner idag hade han kunnat stryka med …………….

  Gilla

 3. Hej Mats

  Apropå att inte förstå:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6362010

  Gilla

 4. Till Mats
  Ang det Du skriver om sjukvården och immunförsvaret.
  Precis som Du skriver är det viktigt med ett starkt immunförsvar för att tex motverka inflammation som om Vi har otur kan vara grogrund för andra sjukdomar tex cancer.
  Hörde Du Agnes Wold uttalande hos Skavlan i helgen?( Hon är överläkare i Göteborg och mkt aktiv på Twitter). Vårt immunförvar har ingenting med cancer att göra.
  När Cancern har full kraft i kroppen så kanske hon har rätt……
  Men detta uttalande skapar total förvirring hos folk som inte är insatta och lntresserade äv ämnet.
  På samma sätt skapar många läkare total förvirring ang vår kost pga dålig utbildning.
  finns på svt play

  Gilla

  • Hej Lennart! Jag hörde inte att Agnes Wold pratade om cancer i Skavlan. Dessutom har hon inte sagt så som du påstår. Hon säger att det sista som överger oss innan döden är immunförsvaret. Hon menar att vi visst kan påverka immunförsvaret på olika sätt genom vår livsstil. Vi sitter i samma forskargrupp så jag vet ungefär vad hon tycker. Hon har förtjänat min respekt även om vi inte alltid har samma åsikter. Hälsningar Mats

   Gilla

   • Hej Mats
    Jag gillar Agnes Wold för hon vågar säga vad hon tycker, men det hon sa hos Skavlan om cancer skapar total förvirring. Övrigt om myter inom sjukvården var mkt bra.
    Du kan själv lyssna på svt play eller fråga henne när Ni träffas
    Varma hälsningar
    Lennart

    Gilla

 5. Får läkarna bonus på hur mycket medicin de skriver ut? Går pengarna före etiken?

  Gilla

 6. Till Lennart! Jag lyssnade på Svt play för jag var inte hemma när programmet sändes. Jag lyssnade på hela intervjun i Skavlan med Agnes Wold men hörde inget om cancer och immunförsvar. Kan de ha klippt bort delar i playversionen? Om du hittar det så vill jag gärna lyssna på det!
  Hälsningar Mats

  Gilla

  • Då har dom klippt bort, jag är intresserad av ämnet så jag lyssnade noga och reagerade starkt.
   Men jag förstår att hon vill väcka debatt med sina uttalanden.
   /Lennart

   Gilla

 7. Lars Bern skriver om cancer
  Varje dag bildas från några hundra till uppåt tiotusen skadade celler i våra kroppar, celler som kan löpa amok och bilda cancertumörer. Det som kan hindra en cancer att utvecklas är att vi har ett väl fungerande immunförsvar som inte överansträngs av en för stor mängd skadade celler. Cancer uppstår när immunförsvaret misslyckas med att göra sitt jobb och släpper förbi en av de skadade cellerna så att den kan börja föröka sig och sätta igång sitt supportsystem. Därmed börjar en tumörutveckling och vi har fått en cancersjukdom.

  Immunförsvar och cancer, kan det bli tydligare

  /Lennart

  Gilla

 8. Hej igen Lennart. Bra skrivet där av Lars Bern. Självklart hänger cancer och immunförsvar ihop. Då ska man ha klart för sig att kvalitén på immunförsvaret är helt beroende av vilken kost vi stoppar i oss.

  Gilla

  • Rättelse
   Jag har blandat ihop 2 program Skavlan och min sanning 24 Jan.
   I min sanning,( finns på svt play) där finns uttalandet våra stora cancersjukdomar
   tex bröstcancer har inget samband med immunförsvaret.
   /Lennart

   Gilla

   • Nja Lennart, nu har jag sett klippet med Agnes Wold angående cancer. Det handlar om att hon kommenterar att man på 70-talet fick för sig att man kunde påverka cancer genom att vara gladare, att immunförsvaret skulle reagera på på en positiv attityd. Det hade Agnes aldrig hört talas om att så kunde ske. Det kommenterade hon. Problemet är nog att vi är så snuttifierade genom TV-mediet att vi kan tolka in nästan vad som helst beroende på våra egna åsikter. /Mats

    Gilla

 9. Jo i det gamla Kina fick läkaren betalt bara om patienten blev frisk, Röstar för att vi gör så dagens Sverige. Då blev det fart på dom.

  Gilla

 10. Ang sjukvården och hjärt och kärlsjukdomar.
  Tidningen Land idag: Experten tipsar. SÅ SÄNKER DU DITT BLODTRYCK
  Experten är Maj Lis Hellenius Hon ger kostråd som garanterat höjer blodtrycket
  Ex. sid 26 Kropp & själ ÄT MER KOLHYDRATER, VÄLJ BORT ANIMALISKA FETT, VÄLJ BORT KOKOSOLJA, SOLROSOLJA ÄR OK
  Nu måste Vi hjälpas åt att stoppa Maj Lis Hellenius, professor och överläkare på livsstilsmottagningen, hjärtkliniken på Karolinska Institutet.
  Hon är livsfarlig för vår hälsa och hon skapar mycket stor förvirring.
  HON TROR NATURLIGTVIS PÅ DESSA GAMLA REKOMMENDATIONER OCH KAN NTE TÄNKA NYTT.
  Vad ska Vi göra, vad säger Du Mats?

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: