Koppla bort magsäcken, Gastric by pass!

februari 16, 2016 kl. 11:00 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , ,

images

I Fråga Doktorn igår var temat Gastric by Pass, nämligen att skära/koppla bort stora delar av magsäcken för att patienten ska bli snabbare mätt. Alltså stora delar av magsäcken används inte efter en sådan operation. Denna metod anses ha hög vetenskaplig tillförlitlighet. Bakgrunden är ju att allt fler människor blir extremt tjocka.

Annika Dahlqvist skriver om detta också på sin blogg!

Om dessa människor som magopereras hade fått pröva LCHF-metoden, s.k. ketogen kost innan de opereras så hade jag inte kommenterat detta alls. Men LCHF-metoden är aldrig eller sällan på tal när patienter träffar dietister och läkare på vårdcentraler. Istället har man prövat dubiösa metoder som alla går ut på att äta mindre och röra sig mer.

”Fetmakirurgi, det bästa av dåliga alternativ”!

”Få alternativ”

Enligt sjukvårdens riktlinjer ska patienter med extrem fetma ha provat alla andra metoder innan operation blir aktuellt. Men enligt Martin Neovius finns det i dagsläget inte så många alternativ.

– Din läkare kan ge rekommendationen att äta bättre och röra dig mer, kanske att man får träffa en dietist. Men väldigt få mottagningar erbjuder intensiva behandlingsprogram.

– Det skulle behövas fler trappsteg på vägen upp till det extrema ingrepp som fetmakirurgi faktiskt är, säger han.

Att sjukvården fortfarande inte fattar att den stora skillnaden ligger i vad man stoppar i sig, inte hur mycket. Att operera allt yngre människor genom en Gastric by pass och handikappa dem för resten av livet är kriminellt och borde medföra straffansvar anser jag. Det finns kunskap om hur man kan få till avgörande livsstilsförändringar med hjälp av ett kostbyte till Ketogen kost men sjukvård och läkare bryr sig inte.

Fet av fett?

Den värsta av alla myter inom kost och hälsa-området är myten att man blir fet av fett. Dessa stackare som blir tvingade av sjukvården och dietister till att äta allt magrare mat som då självklart innehåller mer socker ser att de blir ännu tjockare vad de än gör. De får aldrig några råd att äta mer naturligt fett och mindre kolhydrater. Sjukvården och läkare tillämpar metoder som är medeltida.

De som gjort en Gastric by pass-operation måste vara ytterst noga med vad de stoppar i sig resten av livet. Enligt de som framträdde i Fråga doktorn igår verkade de flesta leva med stora besvär även efter operationen. Vi som ätit oss friska med hjälp av ketogen kost måste också vara ytterst försiktiga med vad vi stoppar i sig. Annars kan värken och de andra sjukdomarna komma tillbaka som ett brev på posten. Detta vet vi genom erfarenhet. Många har gjort fantastiska viktresor med hjälp av LCHF-kosten och visst borde det vara ett krav att man faktiskt fick pröva en metod som fungerar innan man börjar skära i magsäcken.

249088_360358520684901_906857661_n

Du som står i begrepp att välja!

Om du är så pass desperat att du överväger en Gastric by pass-operation så bör du stanna upp ytterligare en stund och fundera på LCHF-metoden. För att lyckas bör du skaffa dig rätt kunskap om hur kosten egentligen fungerar i vår kropp. LCHF-metoden är, för den som är kraftigt metabolt sjuk, en metod som gäller för resten av livet. Du bör betrakta dig som ”alkoholiserad” av fel sorts mat och att din kropp blivit beroende av denna magra och sockerrika mat. För att starta om måste du göra dig av med sockerberoendet. Detta beroende bör betraktas lika allvarligt som alkoholism och tas på lika stort allvar.

Det kan vara än svårare att ändra sina matvanor än sina alkoholvanor eftersom nästan alla inom sjukvård, läkare, dietister tycker att du gör fel om du vill ändra dina matvanor till LCHF-modellen. Är man alkoholiserad så tycker alla, inklusive läkare, att man ska sluta med sitt beroende av alkohol. Om du är sockerberoende så är det inte riktigt på samma sätt. Läkare och dietister kan faktiskt lura dig att skära/koppla bort delar av magsäcken istället för att rekommendera dig en icke inflammerande kostmodell.

En bra grund att stå på!

Om du nu väljer att själv pröva LCHF-modellen behöver du en bra grund att stå på. En röd tråd att följa och en fungerande förklaringsmodell får du genom min bok ”Frisk av mat” och Mats LCHF-utbildning. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar.

IMG_0040

 

 

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: