Sockerfilmen, bäst hittills!

februari 23, 2016 kl. 9:43 f m | Publicerat i Okategoriserade | 15 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

ThatSugarFilmPoster

Mycket intressant film!

En ung man från Australien får för sig att pröva mat som normalt anses som hälsosamt. Han enda preferens är att maten ska innehålla 40 teskedar socker varje dag. Han får inte äta godis, läsk, glass utan bara s.k. vanliga livsmedel. Det handlar då om light-produkter av olika slag. Flingor, yoghurt, pasta, bröd m.m. 60 dagar ska han hålla på med denna typ av kost.

Hans bakgrund är att han har ätit väldigt nyttigt tidigare, nästan likt LCHF, men nu vill han veta hur s.k. vanlig kost påverkar hans hälsa.

Under några av de 60 dagarna besöker han USA. Där får han svårt att hålla sig inom de 40 teskedar socker som han ska äta varje dag. Redan till frukost har 40 teskedar socker gått åt.

Skrämmande saker händer på mycket kort tid med denne mans kropp. Man får hoppas att vårt Livsmedelsverk, vår sjukvård m.fl. ser den här filmen för tydligare kan det inte bli.!

 

 

15 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ja detta är en av det viktigaste filmer som nu finns och jag hoppas liksom du att ex livsmedelsverket tittar på denna och vore ju bra om även dietisterna valde att se den !

  Gilla

 2. Ursäkta men det enda bra i denna film var att tittare möjligtvis får en större insikt om vilka produkter som är fullproppade med socker..

  Skulle en istället lägga upp ett projekt på samma sätt, fast byta ut den absurda mängden inmundigat socker till samma mängd E% transfetter skulle resultatet bli lika dåligt.

  Skrattretande att det påstås att personen ökat 7-8kg i vikt utan att ha legat på överskott.

  Gilla

 3. Vad överskott det beror ju på vad kalorierna kommer ifrån. Om jag äter 1600 kalorier från socker går jag upp i vikt äter jag samma mängd från mer fett går jag ner kändes så skönt när de sa så i filmen .

  Gilla

  • Nej det gör du inte. Kalorier in vs kalorier ut, det är så kroppen fungerar gällande viktnedgång. Ta det från en som har en universitetsexamen inom idrott och kost, du har fel.

   Dock måste man också ta i beakt genetik, individualism, metabola anpassningar och särskilja på viktnedgång och hälsoaspekten. Men jo, det är fysiologiskt omöjligt att gå upp i vikt på kaloriunderskott.

   Gilla

   • Hej Json!
    Egentligen vill jag inte svara till någon som inte vågar skriva sitt namn. Men kalorier är faktiskt av olika beskaffenhet. Du säger att du har universitetsexamen så du kan detta. Jag sitter med i en forskargrupp där några av Sveriges främsta experter och professorer finns med. Dessa experter säger idag att vi har en kunskapslucka där man tidigare trodde att man visste det mesta. Ungefär som du alltså med din fina universitetsexamen. Det är svårt att sätta sig in i, när man är ung som du, hur metabola sjukdomar som diabetes och hjärt -kärlsjukdomar plötsligt kommer när man är 57 år. Alltså 30 år äldre än vad du är idag.
    Sjukdomarna kom till mig som tidigare var elitfotbollsspelare och som alltid har tränat på olika sätt. Livet är komplicerat men vi som läkt våra svåra metabola sjukdomar med hjälp av en ketogen kost vet att det är skillnad på hur olika livsmedel antingen kan inflammera eller stärka immunförsvaret i våra kroppar. I all välmening, var inte för kaxig för det kan hända dig också.
    Hälsningar Mats Lindgren

    Gilla

 4. ”GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ?”

  Mitt svar på det är Ja – ifall Wi sorgfälligt undviker Livsmedelsverkets = Livsfarligt Verkets kostråd – som ju innefattar ca 60 % av socker och kolhydrater i kosten. Mindre än 20 % är mer än nog.

  En bensindriven bil fungerar perfekt ifall Wi tankar den med bensin. Ifall Wi får för Oss att spä ut bensinen med diesel – så går den sämre och sämre ju mera diesel som bensinen blandas ut med. Tankar Wi bensinaren med 100 % diesel – så går det överhuvudtaget ej att få igång den. Det finns inget hokus pokus i detta.

  Wåra fysiska Kroppar i kött är predestinerade för = gjorda för att leva på ”bensin” = proteiner (”fyrbent” kött, fågel, fisk, ägg osv), animaliskt fett, smör, vispgrädde osv och ekologiskt fett av typ kokosolja och olivolja. Det ger en jämn blodsockernivå. Av detta producerar Kroppen sen den glukos = det blodsocker som Kroppen behöver för en ”perfekt” funktion. Det finns inget hokus pokus i detta.

  Socker och kolhydrater är helt enkelt ”diesel” för en människas Kropp.
  Thats it.

  Gilla

  • Ja Niklas, Jacob Gudiol är en välformulerad skitsnackare. Vi är många tusen som blivit friska genom att ta bort sockret, även det dolda sockret, i maten.
   Det kan ingen ta ifrån oss, inte ens en storsnackare som Gudiol.
   Hälsningar Mats Lindgren

   Gillad av 1 person

   • ”Jacob Gudiol är en välformulerad skitsnackare” bästa jag läst på länge! Håller helt med dig!
    Och du har rätt i det du säger, ur ett hälsoperspektiv är socker skit kasst, det innehåller bara energi och mer eller mindre inga vitaminer eller mineraler som kroppen behöver.
    Dock ur ett energiperspektiv fungerar socker precis lika dant som bröd, pasta, ris, gröt osv i kroppen. 1g kolhydrater kommer alltid vara 4 kcal oavsett vilken källa den kommer från. Hälsosamt eller inte blir en helt annan diskussion 🙂

    Gilla

   • json89:
    ”Dock ur ett energiperspektiv fungerar socker precis lika dant som bröd, pasta, ris, gröt osv i kroppen. 1g kolhydrater kommer alltid vara 4 kcal oavsett vilken källa den kommer från. Hälsosamt eller inte blir en helt annan diskussion”.

    Njae det kan vara en felaktig uppfattning. Vanligtvis så består socker av glukos och fruktos. En hel del kolhydrater kan bestå av främst glukos (och vissa inte). Bl.a. när fruktos finns närvarande så kan kroppen hantera glukos på ett annorlunda vis, just gällande energiperspektiv/handhavandet av energi. Detta kan stämma i än högre grad om individen i fråga lider av metabolt syndrom.

    Så gällande kroppens energiperspektiv, funktioner Och hälsa så kan man se det som att vare sig en kalori är en kalori och inte heller en kolhydrat är en kolhydrat. Ungefär som att en bestämd mängd kalorier från t.ex. några transfetter kan fungera märkbart annorlunda i kroppen som samma mängd kalorimängd av mättat fett.

    Gilla

   • Bemöta i sak var för svårt, eller?
    Ingen påstår väl att socker är hälsosamt?
    Filmen du rekomenderar är fortfarande lögnaktigt trams.

    Gilla

 5. https://storify.com/cj_akerberg/svt-dox-sockerfilmen

  Gilla

 6. Ibland är man så tvärsäker att man tappar förmågan till kritiskt tänkande. Det verkar ha hänt Nicklas. Jag håller på att läsa professor David Ludwigs bok ”Always Hungry”,
  och han har forskat om de här frågorna i 20 år.Från början trodd han på ”en kalori är en kalori”, men forskningen fick honom att ändra sig.
  Läs:

  Visa på Medium.com

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3743729/

  http://thatsugarfilm.com/blog/2015/12/06/are-refined-carbohydrates-hijacking-your-brain/

  Det är naturligtvis bara förslag, men om man är intresserad av något, så kan det vara
  bra att läsa vad ledande forskare i ämnet säger, och David Ludwig är det.

  Om kosten gör att man lagrar in energin som fet, så blir man trött, och orkar inte röra på sig(förbränna kalorierna), så kroppen gör ett val åt en.

  Gillad av 1 person

  • Har du missat att det verkar vara endast jag som ägnar mig åt just kritiskt tänkande här inne som ifrågasätter tramsfilmen om socker där rena lögner och lurendrejeri avslöjas?
   Du bör sopa framför egen dörr innan du klagar på andra.

   Gilla

   • Niklas, den här bloggen har sysslat med. Kritiskt tänkande i 7 år. Framför allt ifrågasätter vi läkemedelsmaffian och sockerindustrin. En dag kommer du också till insikt. Hoppas det inte dröjer allt för länge.
    Hälsningar Mats

    Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: