”Så lever du 10 år längre”

mars 7, 2016 kl. 8:25 e m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , ,

puffyoga

I kvällens fråga Doktorn på SVT så fick läkaren Bertil Marklund göra reklam för sin nya bok ”Så lever du 10 år längre”. Han konstaterade helt korrekt att det är livsstilsfaktorer, 90 %, som är avgörande om vi blir sjuka eller friska. 10 procent beror på genetiska faktorer enligt Marklund.

Han pratade om att det är stress och rökning som skapar inflammation i kroppen. Han lyckades faktiskt med konststycket att inte ens nämna maten i programmet Fråga Doktorn som en faktor för inflammation och våra folksjukdomar. Jag var ganska positiv till denne läkare ända tills jag förstod hans massiva okunskap om hur inflammatoriska processer får sin näring av kolhydratrik mat och för lite naturliga fetter. Han pratar om att vi ska äta mycket frukt och grönt. När jag hör dessa ord så förstår jag personen är okunnig helt enkelt. Frukt och grönt kan inte jämföras på det sättet. Grönsaker ovan jord är det bästa för oss att äta om vi vill undvika inflammation i kroppen. Frukt däremot kan vara vår värsta fiende med sin fruktos.

Läkaren Marklund tycker att han skriver folkligt med inte så många sidor som folk inte orkar läsa. Det tycker jag är vällovligt men då måste man veta vad man skriver om. Han hänvisar till att han gått igenom den modernaste forskningen och på så sätt kommit fram till sina synpunkter i boken.

Bättre reklamplats för en ny bok om hälsa än Fråga Doktorn är väl svårt att finna. Dessutom gratis för Markund. Det mest oroväckande och skrämmande för oss med Doktor Marklund är att han kanske är den bäste de har inom sjukvården.

IMG_0040

Hur har jag kommit fram till mina tankar om att bli frisk av mat?

Jag kan väl först medge att jag är lite avundsjuk på Bertil Marklund som kan få visa upp sin bok ogenerat i TV. Dessutom torgföra åsikter som i allt väsentligt missar den allra värsta boven när det gäller inflammation i kroppen nämligen mat som är rik på sockerarter.

Om jag hade fått chansen att berätta om min bok ”Frisk av mat” i programmet Fråga Doktorn så hade jag verkligen inte hänvisat till modern forskning med populationer hit och dit. Dessa studier är ofta rena falsarier och beställningsvaror från en läkemedelsindustri  som inte vill höra talas om att man kan bli frisk av mat.

Men jag skulle hänvisat till att min egen kropp blivit frisk från inte mindre än 5 svåra inflammatoriska sjukdomar. Detta genom att jag gjorde ett kostbyte till strikt ketogen kost, LCHF. Även nu sju år senare är jag fortfarande frisk. Dessutom har min bok ”Frisk av mat” hjälpt tusentals människor till nya friska liv. Om jag inte gjort detta kostbyte hade jag med stor säkerhet varit död sedan länge.

Om jag fått berätta om matens påverkan på både åldrande och våra vanligaste folksjukdomar så hade det nog blivit liv i folkhemmet. För det handlar om livsstil och där är kostens betydelse nästan en 100 procentig faktor.

En professor i diabetes från Kina och hans fru översätter just nu min bok ”Frisk av mat” till Mandarin. Översättningen verkar bli klar i denna månad. Om jag ska få medverka i Fråga Doktorn någon gång så verkar det störst chans att det blir i kinesisk TV.

Vill du lära dig mer?

Du får en röd tråd att följa och en fungerande förklaringsmodell genom min bok ”Frisk av mat” och Mats LCHF-utbildning. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

Imorgon, tisdag, är det dags för ny leverans av LCHF matkasse.

Hälsosam mat som inte inflammerar och goda recept med tillhörande LCHF-utbildning. Ett modernt svenskt hälsoprojekt helt utan bidrag från staten. I Göteborg testar vi just nu LCHF matkasse. Du är välkommen att hänga på. Maila ditt intresse till info@lchfmatkasse.se

Göteborg 7/3 2016

Mats Lindgren

 

 

 

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Som vanligt rakt och klokt skrivet Mats! Du är en klippa!

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: