Vad hände på herrklubben?

mars 25, 2016 kl. 6:42 f m | Publicerat i Okategoriserade | 9 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

 

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n  images

Ett ordenssällskap, Par Bricole, en gång initierat av Carl Mikael Bellman i slutet på sjuttonhundratalet var jag hos och höll föredrag i onsdags. Detta ordensällskap äger faktiskt hela Valand-huset i Göteborg. En avdelning i denna klubb heter Lucullus och består helt av äldre herrar som tycker om mat och vill lära sig att laga mat. Inga kvinnor göre sig besvär i denna klubb.

Jag hade förväntat mig att få bra mycket mothugg på mina åsikter om hur maten påverkar hälsan. Detta eftersom jag visste eller trodde att jag visste att det inte fanns så många LCHF-fans bland dessa äldre herrar. Man ska aldrig ha förutfattade meningar, än en gång blev detta bevisat. Det visade sig att där fanns ett antal personer bland dessa herrar i åldern 70+ som äter LCHF redan.

Mina förväntningar var att där skulle finnas några läkare bland åhörarna som skulle protestera mot mina påståenden. Nej, några läkare syntes inte till. De kanske fanns men valde att hålla tyst eller så höll de med.

Många av åhörarna gick ju på statiner och hade hjärtbesvär. Diabetes och värk hade ett antal. Glädjande nog var där några herrar som redan hade min bok ”Frisk av mat”. De hade fått dem av sina barn.

På middagen efter föredraget träffade jag en ambassadör för Jamie Olivers FOOD REVOLUTION. Den 16 maj ska det firas Food revolution day, ett initiativ av Jamie Oliver. Det handlar om att äta naturlig mat och att laga maten från scratch. Ambassadören fick min bok ”Health through food” som han skulle skicka till Jamie Oliver i England.

Det blev ett lyckat evenemang och än en gång har man lärt sig att inte ha fördomar innan man vet!

Ät nu inte mer än 36 ägg om dagen!!:)

Glad Påsk önskar jag alla!

Mats Lindgren

DSC04400

 

 

9 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej Mats!

  Glad Påsk!

  Ditt besök i Herr Klubben måste har varit en mycket positiv upplevelse.

  Du glömde berätta om det skulle bli flera som börjar äta LCHF?

  Jag skulle bara lägga ett litet tillägg. Alla som äter Statiner mår bättre om de samtidigt äter även Q10. Då slipper de biverkningarna. Tyvärr informerar inte läkarna sina patienter om detta.

  Hälsning Arja Lindgrén

  Gilla

 2. Bra jobbat Mats. Kan tänka mig att många av herrarna i klubben håller en intellektuell o välutbildad nivå. Därav en del som arbetat inom sjukvård/kost/medicin. De kan ha lite svårt att släppa teserna de haft som grund i sin proffession. Samtidigt, när de och de andra herrarna ser tillbaka på sitt liv med varierande grad av ohälsa och minns den tid innan kostgalenskaperna slog igenom. Mestadels smala friska människor. Sjukdomar som sockersjuka, hjärt o kärlsjukdomar, cancer, fetma etc var ovanliga. Det kan då vara en en befrielse för dem att få höra någon förespråka en återgång till den kost de åt som unga. En kost med god mättande mat, som man dessutom kan skruva på ytterligare med mer fett, mindre kolisar för optimal hälsa o välbefinnande. Enklare kan det inte bli. Än kan de hinna uppleva en hälsosammare, godare o friskare sista tid.

  Gilla

  • Bra skrivet Ulf. Du fångar det perfekt!:)

   Gilla

 3. Livet är ju fullt av osannolika händelser och möten. Hoppas att din bok kommer fram till Jamie Oliver och att den fångar hans intresse!

  Gilla

 4. Bra jobbat, Mats, och tack för hälsningen! Jag är medlem sedan sjutton år, och har missionerat i det tysta utan synlig framgång. Men det handlar kanske om droppen som urholkar stenen!

  Gilla

 5. Va´va´det jag sá!

  Gilla

  • Precis, det var på pricken!:)

   Gilla

 6. GLAD PÅSK !

  Gilla

 7. När jag har tittat på TV.sändningar med Jamie Olivers nyare matlagningsfilosofi, så har det slagit mig att han faktiskt är på god väg mot LCHF. Det fattas bara den där sista insikten om kolhydraternas härjningar i kroppen. Jag hoppas nu verkligen att han tar sig tid att läsa Din bok, Mats Lindgren, och får den där sista pusselbiten.

  Jamie Oliver som LCHF-kock, och världen är räddad! 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: