Bengt Sjöberg, cancersjuk, skänker två miljarder till forskning.

maj 11, 2016 kl. 6:21 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

 

Bengt-Sjoberg-vill-investera-tva-miljarder-kronor-i-cancerforskning-Men-han-vill-dessutom-investera

Tack Bengt Sjöberg för att du skänker två miljarder till cancerforskning. Idag läser jag en uppfriskande artikel i Göteborgsposten om att Bengt Sjöberg skänker två miljarder till forskningen. Bengt Sjöberg är entreprenör och företagare som gjort sig en förmögenhet på aktier.

Två miljarder kronor!

Tänk vad LCHF-rörelsen kunnat göra med två miljarder kronor Bengt! Du är helt på rätt spår när du svarar i artikeln att läkemedelsindustrin inte vill att människor ska bli friska utan bara förlänga livet och pinan lite längre. Det är hemskt att du tre månader efter pensionen har fått ett cancerbesked. Hoppas att du inte gjorde din förmögenhet på läkemedelsaktier. Många andra råkar ut för liknande besked efter pensionen när de egentligen ska få njuta av sina intressen och sin ledighet efter ett långt arbetsliv.

Du tänker helt rätt anser jag när du vill starta en stiftelse som skänker pengar till alternativ forskning. Idag är läkemedelsindustrin insyltad i all forskning och sjukvården, i sin naivitet, får göra jobbet åt industrin. Detta trots att ingen forskning handlar om att ta reda på orsaker till sjukdomar och hur man stärker immunförsvaret. Nej, forskningen handlar om, som du själv konstaterar, att läkemedelsindustrin ska göra mesta möjliga vinst på tabletter och mediciner som i bästa fall lindrar symptom men orsakerna lämnas därhän.

I Göteborg har en forskargrupp på Sahlgrenska Akademin som ansökt om bidrag för att genomföra en koststudie på diabetes typ två patienter. Jag är själv med i denna forskargrupp. Den koststudien ska jämföra Tallriks-modell med LCHF-modell för att jämföra hur kosten påverkar diabetes typ två patienter. Vi har tyvärr fått sex stycken raka nej av Diabetesfonden, Diabetes Wellness och exempelvis Hjärt & Lungfonden. I min naivitet trodde jag ett tag att dessa fonder hade en rad bättre koststudier och att det var anledningen till att vår studie fick nej. Det var tyvärr inte så. De hade inga andra koststudier alls. Man forskar helt enkelt inte om hur kosten påverkar hur vi får sjukdomar av olika slag.

Vår koststudie skulle kosta 5 miljoner kronor under en period om två år. Inte mycket kan man tycka i sammanhanget. Anledningen till att vi vill genomföra denna koststudie är att tusentals personer blivit av med metabola sjukdomar som t.ex. diabetes typ 2, hjärt -kärlsjukdomar och t.o.m. cancer genom att äta en ketogen kost, LCHF Low Carb High Fat.

Fantastiska hälsovinster med ketogen kost, LCHF!

Jag själv hade för drygt sju år sedan diabetes typ 2, kärlkramp, reumatisk värk, kronisk bronkit och prostatainflammation. Idag, sju år senare är jag kärnfrisk där jag t.o.m. kunnat lägga bort mina glasögon. Detta har skett enbart med hjälp av en kostomläggning till en ketogen kost. I början blev jag  överraskad av att enbart en kostomläggning kunde göra mig frisk. Jag hade som många andra blivit itutad att det är läkemedel med fina latinska namn som gäller. Kosten finns inte med ens som en faktor. Dock har privata initiativ startat Kostfonden som jag hoppas kan bli ett alternativ.

Under mina sju år som frisk med ketogen kost, efter att ha fått ett besked av min läkare 2009 att jag kan dö när som helst, så inser jag att sjukvården aldrig kommer att ändra sig av egen kraft. De har totalt fastnat i FASS-kataloger och recept. Vår skattefinansierade sjukvård har blivit kidnappad av läkemedelsindustrin enligt min mening.

Jag skulle vilja träffa dig Bengt och berätta lite om mina erfarenheter. Jag har t.ex. skrivit en bok som heter ”Frisk av mat” som sålt 5000 exemplar i Sverige. Många av dessa bokköpare har blivit friska från svåra metabola sjukdomar som sjukvården har sagt är obotliga. Här på min blogg Fet Hälsa har jag skrivit nästan 1000 artiklar under sju år. Tusentals har hört av sig till mig genom åren och berättat om de blivit friska från värk, hjärt -kärlsjukdomar, cancer, reumatiska sjukdomar, diabetes typ 2 ( även diabetes 1 blir mycket bättre), Ulcerös kolit och många andra inflammatoriska sjukdomar. Dessa hälsovinster har de gjort genom att ändra sin kost. Från en kost rik på sockerarter till en kost med mycket naturligt fett och lite kolhydrater.

Boken ”Frisk av mat” finns nu även på engelska och tyska och översätts för närvarande till spanska och kinesiska (mandarin).

Tyvärr finns där tusentals andra människor som aldrig får reda på hur de kan bli hjälpta genom en kostförändring. De kanske inte ens vågar pröva eftersom sjukvården motarbetar den ketogena kosten LCHF. Sjukvården verkar inte vilja att det ska bli känt att det går att bli frisk av mat. Här finns massor av prestige bland läkare och professorer som inte vill veta att de haft fel under alla år. Det är inte naturligt fett som smör som orsakar metabola sjukdomar utan socker.

Jag skickar detta inlägg till Göteborgsposten med förhoppning att de ska vidarebefordra det till dig. Du kommer att bli förvånad vilken läkande kraft det finns i maten. Du kanske kan få hjälp själv? Jag ser fram emot ett möte med dig

Med vänlig hälsning,

 

Mats Lindgren

Författare, LCHF-entreprenör och kosthabiliterare.

info@lchfmatkasse.se

DSC04400

 

Hjälp dig själv till ett starkt immunförsvar!

Du får en röd tråd att följa och en fungerande förklaringsmodell genom min bok ”Frisk av mat” och Mats LCHF-utbildning. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

 

 

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej Mats. Det här är inte egentligen ett svar på ditt mejl. Jag har en fråga till dig. Jag har ätit enligt LCHF sedan ett och ett halvt år, min man sedan i höstas. Han har gått ner lite för mycket i vikt och ser mager ut. Han är 176 lång och väger nu under 70 kg. Har du något tips på vad han skall äta för att kunna öka sin vikt lite. Han är bekymrad. Samtidigt vill han ju följa LCHF kosten för att förhindra inflammationer i kroppen. Hälsningar och tack för din blogg, som jag lusläser varje gång jag får mejlet från dig.Agneta Emerzon Date: Wed, 11 May 2016 16:21:29 +0000 To: agnetaemerzon@hotmail.com

  Gilla

  • mera frukt borde funka, helst ekologisk!

   Gilla

  • Hej Agneta!

   Jag tror att du och din man ska ta det med ro. Vikten har en tendens att plana ut så att man hittar sin idealvikt med LCHF-kosten. Sedan har det förstås betydelse hur mycket man äter. Dock är det så att kroppen behöver tid för att hitta sin optimala viktkurva. Viktigast som alltid är ju hur man mår.
   Hälsningar,
   Mats Lindgren

   Gilla

  • Hej Agneta,

   Jag mäter 1,81 m över marken jag går på och väger ca 70 kg. Jag ser inget bekymmer med den vikten – utan snarare tvärt om – bara fördelar med att ej vara så tung. Tack vare LCHF-kost sedan ca 6 år tillbaka så har jag numera ej heller ont någonstans och äter inga mediciner

   Gilla

 2. ”Det är inte naturligt fett som smör som orsakar metabola sjukdomar utan socker.”

  Sant.

  Sugar: The Bitter Truth https://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: