Allt socker ska redovisas!

maj 26, 2016 kl. 11:07 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

 

UCM502238

Det kommer att bli svettigt för en del livsmedelsproducenter i USA framledes. Från och med 2018 ska allt tillsatt socker redovisas på alla förpackningar som innehåller livsmedel. Hittills har man lyckats gömma det tillsatta sockret i mängden kolhydrater på förpackningen. Det betyder att majssocker (corn frustos syrup), honung, plus alla e-nummer som innehåller kemiskt socker ska redovisas särskilt på förpackningarna.

Vad är då anledningen till denna omsvängning från FDA ( US Food & Drug Administration). Svaret är enkelt och verkligheten talar för sig själv. I USA har mer än en tredjedel av befolkningen diabetes-relaterade sjukdomar som kostar astronomiska summor varje år i sjukvård. Ungefär varannan amerikan förväntas få cancer någon gång under sin livstid. Likartade siffror har vi även i Sverige. Inget land i världen har råd med så många sjuka invånare.

Robert Lustig m.fl. har jobbat hårt för en förändring till en mer hälsosam kost i USA. Motståndet är ju formidabelt från livsmedelsindustrin som ju med det tillsatta sockrets hjälp får sockerberoende kunder och varorna kan ligga längre på hyllan i butiken eftersom sockret har en konserverande effekt. Det andra stora motståndet kommer från läkemedelsindustrin som ju får sälja mer mediciner eftersom sockret skapar och underhåller sjukdomar. De allra största bolagen som Schweiziska Nestlé har både sockerstinna livsmedel och läkemedel på sin produktlista. På så vis säljer man först välling med massor av kolhydrater i och senare i livet läkemedel som lindrar symptomen, i bästa fall.

Unknown  images  Mediciner som skapar sjukdomar, inte läker!!

Hur rutten får en bransch bli innan vi reagerar?

En faktor när det gäller livsmedelsbranschen är att de i hög grad blivit tvingade in i en fettfri värld och sockerstinna livsmedel tack vare okunniga myndigheter som Livsmedelsverket och dess skapelse Nyckelhålet. För att få den eftertraktade märkningen med ett nyckelhål på förpackningen tvingades livsmedelsproducenter ta bort fettet och ersätta med socker istället. Sjukt så det förslår i alla avseenden.

De verkliga bovarna i detta sammanhang är förstås läkemedelsindustrin som lyckats lura vår sjukvård, myndigheter och läkare att det enda som hjälper är kemiska mediciner. Inget annat göre sig besvär, åtminstone inte Sverige där vi tycks ha särskilt lättlurade politiker och myndigheter.

Dock måste vi nog rannsaka oss själva något eftersom vi sväljer vad läkemedelsbranschen talar om för oss att svälja. Den jobbiga men ytterst intressanta boken ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet” av den danske läkaren Peter Götzsche bevisar att läkemedelsbranschen är en kriminell bransch. I fall efter fall redogör Peter Götzsche för hur läkemedelsföretagen lurar, mutar och korrumperar för att få sälja sina dödliga mediciner. Ingen annan bransch är lika mycket bötfälld i domstol som läkemedelsbranschen. Detta gör inte branschen något eftersom de har sådana fantastiska marginaler på sina mediciner. Hur skulle det gå för läkemedelsbranschen tror ni om de tog fram mediciner som gjorde folk friska? Nej, att sälja tabletter som bara lindrar tillfälligt är världens bästa affärsidé. Då blir ju kunden beroende av tabletterna. Om man dessutom har en skattefinansierad sjukvård som sköter om försäljningen så är ju affärsplanen genial.

Immunförsvaret handlar det om!

Våra numera etablerade folksjukdomar som cancer, diabetes, hjärt -kärlsjukdomar, reumatisk värk, mag och tarminflammationer, allergier, migrän, och många fler inflammatoriska tillstånd i kroppen har alla den gemensamma faktorn att immunförsvaret har blivit skadat. Enda sättet att läka immunförsvaret och göra det starkt igen är att äta en icke inflammerande kost. Det innebär en ketogen kost, LCHF, med mycket naturligt fett, lagom med protein och lite kolhydrater.

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n

Stärk immunförsvaret med Mats LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Om du har metabola sjukdomar eller om du vill börja förebygga eller om du har en vän som behöver hjälp så finns den nära. Du får en röd tråd att följa och en fungerande förklaringsmodell genom min bok ”Frisk av mat” och Mats LCHF-utbildning. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: