Är läkare korrumperade?

juni 7, 2016 kl. 11:28 f m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

images

SR ”Stor korruption i läkemedelshantering”!

Antingen är min f.d. läkare korrumperad eller också har han inte alla hästar hemma så att säga. Han har ju följt min utveckling i över sju år där jag faktiskt fått bättre och bättre värden år för år med ketogen kost LCHF. Alla mina tidigare inflammatoriska tillstånd (folksjukdomar) som diabetes typ 2 , kärlkramp, reumatisk värk, prostatainflammation, kronisk bronkit m.m. är sedan länge helt borta. Denne läkare har följt min utveckling genom åren och ändå tror han inte på LCHF-kostens läkande kraft.

Faktiskt vid senaste besöket hos honom så försökte han skriva ut statiner till mig för att jag hade 6 i kolesterolvärde. Jag menade att han borde skämmas för sin dåliga kunskap. Kolesterolet är immunförsvarets bästa bundsförvant och skall inte inte tvingas ner med kemiska tabletter. Då förklarade läkaren att han var ålagd att skriva ut statiner (kolesterolsänkande medicin) från högre ort (Socialstyrelsen). Min fråga tillbaka var ju naturligtvis om han inte var ålagd att göra folk friska? Statiner gör människor sjuka med värk i muskler och en rad andra biverkningar. Jag höll länge kvar vid samma läkare för att jag trodde att jag kunde hjälpa till att uppdatera hans kunskapsnivå. Han fick min bok till vårdcentralen där han jobbar men jag är rätt säker på att han aldrig öppnat den. Nu kanske han gör en pudel när han pensioneras. Det är ju ganska vanligt bland läkare.

Hur korrupt är sjukvårdssystemet egentligen?

Det är alldeles för mycket pengar i omlopp inom läkemedels och sjukvårdsbranschen. Det är antagligen bara knarkbranschen som har liknande vinster. Läkemedelsbolagen har lyckats dupera hela vår sjukvårdssektor inklusive läkarutbildningen och tillhörande myndigheter att det enda som ska vara tillåtet är kemiska mediciner. Man har lyckats undanskaffa i stort sett alla alternativa metoder i behandlingen av sjukdomar. Det sjuka i sammanhanget är att medicinförgiftning är tredje vanligaste dödsorsaken efter hjärt -kärlsjukdomar och cancer. Det är ju märkligt att läkare inte reflekterar över detta faktum. Får de ersättning i någon form av läkemedelsindustrin för att skriva ut tvivelaktiga mediciner.

Det finns modiga läkare som dansken Peter Götzsche som bl.a. skrivit boken ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet”. Där beskriver han de gangstermetoder som är så vanliga inom läkemedelsindustrin.

Även den danske läkaren Uffe Ravnskov är en modig läkare som kämpat i över 30 år med att beskriva den icke existerande faran med kolesterol. Han menar att det är en myt och inget annat. Faktum är att de som har högre kolesterol leve längre och friskare än de med lågt kolesterol enligt minst 30 olika studier som Uffe Ravnskov hänvisar till.

Alla våra nya metabola (ämnesomsättning) sjukdomar som kommit de senaste åren var ju nästan helt okända för hundra år sedan. Man borde ju rimligen reflektera över vad som ändrat sig under denna period fram till nu. Det är förstås vår livsstil och vår kosthållning som ändrat sig och som orsakar alla dessa nya sjukdomar. Vi äter numera minimalt med naturligt fett som t.ex. smör och istället enorma mängder kolhydrater (sockerarter). Detta har skapat alla dessa inflammatoriska tillstånd som ju kulminerar i diabetes, hjärt -kärlsjukdomar och cancer. Om 10-15 år är prognosen att varannan svensk kommer att få cancer. Inget land har råd med den typen av sjukvård som krävs då.

Ta bort läkare från sina piedestaler!

Det är dags att sluta tro på läkare när det gäller sjukvårdsbehandling av våra metabola sjukdomar. De har nämligen inte kunskap om vad som orsakar allt detta lidande mitt i välfärden. Det har blivit ett slags välfärdens förbannelse. Visst, vi lever längre idag men till vilket pris och lidande?

Vi kan skaffa kunskap genom alla fallbeskrivningar på internet som blivit friska eller fått mycket bättre hälsa genom den ketogena kosten LCHF. Jag själv tillhör dom. Under de sju år som jag skrivit på denna bloggen Fet Hälsa så har tusentals människor hört av sig och berättat om sina hälsovinster som många läkare aldrig hört talas om.

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan stärka ditt immunförsvar genom köpa min bok ”Frisk av mat” och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

 

IMG_0040

 

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag har en pacemaker, hjärtsvikt och är f.d. diabetiker.
  Det innebär en läkare för pacemakern. en annan för hjärtsvikten och en tredje för den före detta sockersjukan.
  Jag besökte alla tre läkarna med kort tid emellan för en tid sedan.

  Det var så uppenbart att ett påbud hade gått ut från högre ort. Men vilken ort?

  Samtliga läkare sade samma sak precis när jag skulle avsluta besöket samtidigt som de tittade in i sin dator. ” Jag får väl skriva ut lite statiner”

  Nej tack, svarade jag artigt. Så var det slutpratat om det.

  Jag undrar om det är Social Styrelsen som är så mån om vårt kolesterolvärde eller om det är ett läkemedelsföretag som erbjuder kliniken förmåner i förhållande till utskrivna statinrecept?

  Gilla

 2. Jag är 40år å ligger just nu inne på sjukhus. Jag har kärlkramp å aortastanos. Ska göra en bypass operation. Har ätit lchf i 5mån. Har en ärftlig kärlkramp. Tror du ändå att det bästa för mig är att äta lchf efter min operation? Ska man tacka nej till operation å bara äta strikt?

  Gilla

  • Hej Marianne! Jag är övertygad om att det är bra för alla att äta LCHF. Oavsett om väljer att operera dig eller inte så anser jag att du bör äta en strikt ketogen kost LCHF efter operationen och livet ut. Så är mitt eget val och jag gör det för att få vara frisk. LCHF-kosten är en långsiktig åtgärd och operation en kortsiktig sådan. Du kommer ju inte åt orsakerna till varför du fått kärlkramp genom att göra en operation. Eftersom som du, liksom jag, är drabbad av inflammatoriska sjukdomar är LCHF ditt bästa alternativ. Du måste vara noga med maten och inte vara rädd för det naturliga fettet.
   Lycka till hälsar Mats L

   Gilla

   • Äter lchf sen 5mån tillbaka. Naturliga fetter är det från mejerier oxå?

    Gilla

   • Hej Marianne!
    Naturliga fetter är för mig smör, olivolja första pressningen, ekologiskt kallpressat kokosfett, avokado, ägg och fullfet grädde. Mjölk räknas inte in där. Allt beror ju på hur inflammerad man är. Jag själv behöver 60-80 procent naturligt fett för att min kropp ska må bäst.
    Ha det gott hälsar
    Mats Lindgren

    Gilla

   • För ca sex år sedan så hade jag kärlkramp som slog mig i backen som en klubbad oxe mer än en gång. Efter ca 20 månader med LCHF-kost så var min kärlkramp puts väck – och är så fortfarande = jag har ej ont någonstans och äter inga mediciner – trots att jag är halvvägs 150 år LivsErfaren..

    Mera om detta på min URL-länk.

    Gilla

 3. Marianne, det är svårt att råda någon i den svåra frågan om operation eller inte.

  doc Göran Sjöberg var i samma valsituation för ett antal år sedan. Han avstod, men det var hans val. Göran skriver artiklar för Annika Dahlqvist, och här finns en lista på artiklar. Mycket intressant läsning och många kommentarer.

  http://annikadahlqvist.com/category/professor-goran/

  Gilla

 4. Hej alla, Det här var en intressant diskussion som jag är rädd har spårat ut lite. När Marianne ovan skriver om Aortastenos och kärlkramp så är det väldigt viktigt att skilja dessa åt precis som ingreppet som hon pratar om (By Pass), För det första så innebär en Aortastenos en förträngning av aortaklaffen så att den inte klarar av att öppnas ordentligt. Denna förträngning innebär att hjärtat får jobba hårdare för att pressa ut en given mängd blod förbi klaffen än hos en person som inte har denna problematik. Hårdare arbete kräver mer syre vilket då hjärtat jobbar hårdare för att ge…vilket kräver ännu mera syre. En ond cirkel helt enkelt. En klaff kan bytas ut via öppen hjärtkirurgi.

  En koronar by pass eller CABG-operation innebär just det, att man tar kärl från benen eller insidan av bröstkorgen och kopplar förbi de trånga delarna av hjärtats kranskärl. Båda ingreppen kan göras i en och samma operation.

  Huruvida man sedan ska äta LCHF efter en coronar by pass eller inte kan jag inte lämna några rekommendationer om pga att mitt legitimationsyrke kräver att jag lutar mig mot evidens. Men som privatperson är jag för allt som förbättrar hälsa och tillvaro och jag tror starkt på att restriktion av raffinerade kolhydrater är så mycket mer hälsosamt än dagens kostråd. Jag får helt enkelt återkomma till detta i samband med eventuell framtida egen forskning.

  Önskar Marianne all lycka till och en snabb återhämtning post op.

  Mvh Johan Rosander
  Leg. Specialist sjuksköterska i Hjärtsjukvård.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: