Bra artikel av Lars Bern!

juli 11, 2016 kl. 9:49 f m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , ,

Bra artikel av Lars Bern nedan!

Jag tänkte faktiskt skriva om detta själv men Lars Bern gjorde det så bra så jag avstår. Istället kan du läsa han artikel nedan.
Alltså Jonas Sjöstedt är vanligtvis en påläst och intelligent man tycker jag även om jag inte sympatiserar med hans politiska åsikter. Men det här förslaget om gratis piller till 80-åringar visar hur dålig kunskapen faktiskt är bland politiker. Många gamla har redan en full plastpåse med piller hängande på rullstolen som de ska äta under dagen. Plats för naturlig och icke-inflammerande mat finns knappast i deras magar.
Okunniga läkare skriver ut mängder med piller utan att förstå dess konsekvenser. Dessutom skriver de ut piller utan att veta vad tidigare läkare skrivit ut. Det blir då en cocktail i magen som verkmästaren där nere har svårt att klara av. Vi har en sjukvårdsorganisation som mer och mer utvecklats till en försäljningsavdelning för läkemedelsindustrin. Det är piller på piller på piller i all oändlighet tills ursprunget och orsaken till besvären har glömts bort eller försvunnit. Nu är det istället biverkningar av mediciner som är orsaken och som nu behandlas med nya piller. Detta är en slags kriminell verksamhet som bedrivs med hjälp av skattemedel och en naiv och okunnig sjukvård. De enda som blir nöjda är de som äger piller-fabrikerna. Jonas Sjöstedt, du liksom andra politiker borde motionera om att avsätta pengar för kostforskning och friskvård i första hand, inte att hälla ännu mer skattepengar ner i piller-fabrikörernas fickor.

 ”Vinst i välfärden och subventionerade piller

Jonas_Sjöstedt_in_Sept_2014_-2

När den svenska kommunistledaren Jonas Sjöstedt (V) idag avslutade etablissemangets jippo i Almedalen klev han rejält snett. Han ställde ultimatum om att de rika inte skulle tillåtas tjäna pengar genom att äga och driva vårdföretag, samtidigt som han kom med ett förslag om kraftigt ökade skattesubventioner till Big Pharma som kontrolleras av några av världens rikaste angloamerikanska oligarker. De privata ägarna i vårdföretagen som han vill ha bort är ofta personal i företagen och lokala svenska entreprenörer.

Huvudorsaken bakom Big Pharmas enorma lönsamhet är system i olika länder för kraftig subventionering av industrins receptbelagda och patenterade läkemedel. I Sverige kallas det högkostnadsskydd. Industrin har i åratal bedrivit en intensiv lobbyverksamhet i en rad länder för långtgående generösa subventioner av deras piller. Obamacare som president Obama drivit igenom var av allt att döma ett beställningsjobb från pillerindustrins ägare som t.ex. George Soros, för att i större utsträckning kunna sälja industrins dyra preparat till fattiga amerikaner. Soros var huvudfinansiären bakom Obamas val till president. Utan skattesubventioner för receptbelagda preparat skulle den globala läkemedelsindustrin inte sälja bråkdelen av vad de gör idag. Låt mig ta ett exempel.

Jag har tidigare skrivit om världens mest lönsamma piller – de s.k. statinerna mot inbillade hälsorisker med höga kolesterolvärden. Storsäljaren Lipitor hade sålt för över 1.000 miljarder kr när patentet gick ut härom året. Bara i Sverige har läkarkåren förskrivit statiner till över 800.000 mestadels äldre personer.

En färsk rapport visar övervägande positiva hälsoeffekter av höga kolesterolnivåer, om man undantar personer med sjukdomen hyperkolesterolami. Allt mer forskning tyder på svåra långsiktiga biverkningar från förskrivningen av dessa farliga och mestadels helt onödiga statiner. Risken för statinanvändare att drabbas av Diabetes-2 är uppåt 100% högre än om man inte tar statiner. Lågt kolesterol ger en klart ökad dödlighet i bl.a. cancer. Vi vet även att diabetiker har en trefaldigt ökad risk för demens, kraftigt ökad risk att få cancer och Alzheimer. Statinbehandling leder till biverkningar och ett kortare liv. Fakta finns dokumenterat i bl.a. David Perlmutters bok Hotet mot din hjärna.

Det är bl.a. farlig och helt onödig statinförskrivning till våra gamla som Jonas Sjöstedt vill subventionera ännu mer än idag. Våra åldringar kommer att bli sjukare och dö tidigare samtidigt som de hyperrika oligarker som äger Big Pharma blir ännu rikare med våra skattepengar. Så fel blir det när okunniga politiker som Sjöstedt ägnar sig åt plakatpolitik.

Det snabbast växande problemet inom sjukvården idag är att varannan blir sjuk av sina läkemedel. Läkemedelsbiverkningar har seglat upp som den tredje vanligaste direkta dödsorsaken efter hjärt-kärlsjuklighet och cancer. Samtidigt tyder forskningen om statiner på att dessa bidrar till just de två ledande dödsorsakerna. Så det finns sannolikt ett dystert mörkertal bakom överförskrivningen av receptbelagda piller. Dessas skadliga effekter är underskattade.

En färsk avhandling från Sahlgrenska akademin visar att upp till varannan svensk och främst äldre drabbas av läkemedelrelaterad sjuklighet som skapar vårdkostnader på upp till 19 miljarder kronor per år. Enligt expertpanelen med läkare drabbas 50-60 procent av alla patienter som får vård i Sverige under ett år av någon form av biverkningar, förgiftningar, läkemedelsberoende eller otillräckliga effekter. Det är de vanliga läkemedlen som förskrivs mycket som ger mest problem, som läkemedel mot depression eller smärtlindring. Förutom ett stort enskilt lidande leder biverkningar och följdsjukdomar till stora direkta kostnader för patienterna själva.

Jag har tidigare skrivit om min egen erfarenhet av allvarliga läkemedelsbiverkningar från en för oss äldre typisk överförskrivning av industrins preparat. Jag löste mina hälsoproblem genom att med hjälp av en bukett naturpreparat göra mig oberoende av de subventionerade industripreparaten. Problemet om man gör som jag gjort är att, om jag botar mina åkommor med naturmedicin då får jag betala ur egen ficka utan att komma i besittning av något högkostnadsskydd. Detta är en så pass hög kostnad att möjligheten till ett friskt liv med naturmedicin blir en klassfråga.

Slutsatsen av dessa iakttagelser är att Vänsterpartiets förslag alltså kommer att bli totalt kontraproduktivt. Den idag väl fungerande privata vården stryps och vi får längre köer och sämre vård. Samtidigt vill de ta skattemedel för att ännu mer subventionera Big Pharmas farliga preparat som en starkt infiltrerad läkarkår lojalt förskriver.

De åttioåringar som Sjöstedt talar om kommer att bli sjukare och dö snabbare av ännu mer piller från Big Pharma – det kan väl inte vara så att just det är hans avsikt? Hemska tanke!

Om Vänsterpartiet verkligen vill hjälpa en åldrande befolkning till en friskare och längre ålderdom, då måste de hitta former för att kunna bidra till en ofta långt effektivare behandling med i stort sett biverkningsfria naturpreparat. Jag återkommer i en senare krönika till hur det skulle kunna göras.”

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej! Tack för din sida. Jag har under 7 månader ätit enl LCHF och på flera plan börjat må bättre. Hjärndimma lättat, kroppsvikt lättat -10kg och knäsmärtor minskat. Men har yrsel- och balansproblem. Har amalgam i munnen och en nyutdragen kindtand, rotfylld med amalgamkrona där rotspesen var skadad och läckte. Har i samband med det kommit i kontakt med alternativmedicin ( hälsokost o dyl). Börjar fundera om det inte åxå är en inkomstdrivande verksamhet där alla hävdar att deras produkter är dom enda som gäller!
  Har du nån erfarenhet- åsikt om denna marknad?
  Vänlig hälsning
  Marie Louise Larsson
  ml.larsson@hotmail.com

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: