Värkfri på tre veckor.

juli 16, 2016 kl. 12:32 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

249088_360358520684901_906857661_n

För några veckor sedan höll jag ett föredrag på min nya golfklubb. En familj som var där och lyssnade bestämde sig på stående fot för att börja med LCHF-kosten. För några dagar sedan var vi bjudna dit på middag. Idén var att vi skulle prata mat och hälsa över en god middag (LCHF-middag förstås). Inbjudna på middagen var även vänner till familjen liksom anställda och kollegor.

Värdinnan hade en baktanke med middagen att jag skulle prata om möjliga hälsovinster med LCHF-kosten. Flera av personerna på middagen visade sig ha en rad olika metabola sjukdomar inklusive hjärtsjukdom och hudcancer.

Värdinnan berättade att hon helt blivit av med sin ledvärk efter tre veckor med LCHF-kost. Det var naturligtvis skälet till att de bjöd in Maggan och mig. De möjliga hälsovinster som jag pratade om tre veckor tidigare på golfklubben visade sig stämma. Nu ville värdfamiljen att deras vänner, anställda och kollegor också skulle få ta del av hur man kan bli frisk av mat.

Jag tycker att det var en fantastiskt bra idé av värdinnan att samla vänner, släktingar, kollegor och anställda på det här sättet. Det är ju omtanke på bästa möjliga sätt, tycker jag.

Nu är det inte alldeles lätt att ta in och smälta mina åsikter och teorier om hur vi påverkas på olika sätt av maten. Jag har ju totalt motsatta åsikter mot vad exempelvis sjukvården har och vad Livsmedelsverket har. En person var extra kritisk och hon visade sig jobba inom sjukvården. En person hade gjort en by-pass-operation och menade då att det som kan göras med hjärtat var redan gjort i och med operationen. Nu väntade rengöring och rensning av blodbanor i vaderna eftersom cirkulationen var lika med noll i bägge benen. Om inte detta görs riskeras kapning av benen.

Rengöring och rensning av blodbanorna med matens hjälp!

Svårt att ta till sig är att mycket sockerarter i maten är både inflammerande och infekterande och skapar förträngningar i blodbanorna. Inte fett alltså! Ett överskott av blodsocker karamelliserar blodbanorna och kärlväggarna kanderas. Denna sockervägg biter bakterier hål i eftersom det är så gott. Då skapas sår i blodsystemet och kroppen försöker försvara oss med inflammation. Men det är inte lätt att försvara mot miljarder bett från bakterier.

Läkaren Erik Enby har visat i sin 38-åriga forskning att människor med metabola sjukdomar har var, sårskorpor, svamp, blodklumpar som befinner sig i blodflödet. Han har fotograferat via mikroskop och jämfört blod från sjuka respektive friska. Så att högt blodtryck uppstår i dessa förhållanden är kanske inte så svårt att förstå och inte heller att dessa blodklumpar kan orsaka proppar. Läkare är inte uppdaterade eller kunniga i dessa frågor eftersom man har en helt annan förklaringsmodell och problemdefinition. Man tror att fett och särskilt kolesterol orsakar förträngningarna.

Så sjukvårdens behandling med rengöring och rensning av blodådror är förstås inte helt onödigt men det gör ju inget åt själva orsaken till förträngningar i blodsystemet. Dessutom kommer man ju inte åt överallt som en ketogen kost gör.

Jag menar att mannen med minimal cirkulation i vadbenen skulle kunna få en rengöring av hela blodsystemet i sin kropp med hjälp av ketogen kost LCHF. Det förekommer ingen karamellisering/kandering av blodbanorna när man äter en ketogen kost LCHF. Då återgår bakterierna till sina vanliga uppgifter i kroppen och PH-värdet blir balanserat.

Att bakterier kan bli så aggressiva av en sockerrik mat och för lite naturligt fett i den är kanske inte så konstigt. Vi har ungefär 10 gånger fler bakterier än celler i kroppen så PH-balansen är delikat. Nu händer ju inte allt detta på en gång utan det kräver oftast år av en sockerrik föda innan metabola sjukdomar uppstår. När dessa ämnesomsättnings-sjukdomar så småningom uppträder tolkas de oftast av läkare som åldersbesvär.

Värdinnan på middagen som nu blivit av med sin ledvärk med hjälp av LCHF-kost på bara tre veckor kan tacka ett rengjort blodsystem för detta. De inflammatoriska processerna har avtagit eller helt försvunnit när de försockrade blodvägarna har blivit renare.

Hälsovinster LCHF . Här är några fler som blivit av med sina metabola besvär med hjälp av LCHF-kost.

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Läs min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

IMG_0040

 

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Man skulle kanske inbilla sig att de som jobbar inom vårdsektorn skulle vara extra intresserade, de ser ju eländet eskalera från år till år. Men de är väl lite insnöade på nya mediciner och ingrepp att det kan vara svårt att tänka utanför boxen att det kan vara värt att se helheten. VARFÖR blev deras patienter sjuka initialt och vad kan man göra för att förebygga istället för att lappa och laga i efterhand.
  Lite synd (och skam) kan jag tycka.

  Gilla

 2. Satt o kollade några av dina gamla inlägg och hittade till min förvåning ett om SCAPIS från feb 2014…och din medverkan i den!! Nu är jag sååå nyfiken på hur det gick med undersökningen och vad du hittills kommit fram till i den?? Hur gick det med dom olika frågorna du ville ställa till Göran Bergström?? Och vad blev svaren?? Ingen framförhållning och inget snack om födointag, om jag förstått rätt?? Vid genomgång av deras sajt såg jag bara prat om polyestersäckar på förstorade hjärtan el volymminskning av detsamma genom att helt enkelt skära bort en del av detta föga viktiga organ….el också kunde man så småningom implantera en konstgjord bukspottkörtel med tillhörande insulinpump och sensor för behovet av insulin…låter helt fantastiskt och mycket förtroendeingivande för framtiden…!? För att hjärt- och kärl-sjukdom är nära förknippat med diabetes , så långt har man sammanhanget klart…
  Vad är det du brukar säja?? Jag håller mej för pannan…??

  Gilla

  • Hej Mormor! SCAPIS är 300 miljoner bortkastade pengar. Rena skämtet tycker jag men det framgår väl av inlägget. Ingen uppföljning som jag känner till nu i juli 2016. Fel frågor ger fel svar.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 3. Var precis det intryck jag fick…helt bortkastade pengar…sååå sorgligt!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: