Nu har jag träffat en modig professor, från Kina!

augusti 28, 2016 kl. 7:19 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , ,

Foto Dr Gu Maggan, Mats och Dr Gu och Hans fru.

Professor Gu och Professor Wu vill att vi ska bilda bolag i Kina. Det här låter kanske konstigt men bägge professorerna har gemensamt översatt min bok ”Frisk av mat” till Mandarin tillsammans med professor Gu:s fru. Situationen i Kina är minst sagt anmärkningsvärd när det gäller diabetesutvecklingen. Städer som exempelvis Shanghai har runt 15 % invånare med utvecklad diabetes typ 2 och då är troligen pre-diabetes ungefär lika högt. I Shanghai lever och bor cirka 23 miljoner människor.  Tänk dig en sjukvård som ska klara av allt detta. Kina har totalt cirka 1450 miljoner människor boende i landet. 12-13 procent av dessa invånare lever med utvecklad diabetes typ 2. Motsvarande i Sverige är cirka 5,8 procent av befolkningen som har utvecklad diabetes typ 2.

Avsikten är att via det nya bolaget i Kina så ska ta fram nya koststudier och studera effekterna av LCHF-kost och hur denna kosthållning påverkar olika slags metabola sjukdomar som exempelvis diabetes typ 2 och hjärt -kärlsjukdomar. Dessutom ska min bok säljas i Kina  plus diverse andra LCHF-relaterade produkter.

Att det blivit så katastrofala följder i Kina med utvecklingen av olika slags metabola sjukdomar var det ingen som kunde tänka sig tidigare. För 20 år sedan var förhållandena helt annorlunda. Skräpmaten har gjort sitt intåg i Kina med Mcdonalds och Coca-cola Och på bara 20 år så har diabetes typ 2 utvecklats från nästan ingenting till total katastrof.

Ska jag verkligen göra detta?

Det är verkligen lockande om en riktig koststudie på LCHF-kosten kunde genomföras. Många av mina läsare vet ju att vi har en forskargrupp i Göteborg som försökt och ansökt om pengar för att genomföra en vetenskaplig koststudie. Vi har fått nej utan motivering inte mindre än sex gånger på våra ansökningar. De som nekat oss finansiering är bl.a. Diabetesfonden, Hjärt & Lungfonden och Diabetes Wellness.

Kanske går det lättare i Kina med tanke på de stora problem som finns där. I Kinas gamla huvudstad Nanjing finns där inte mindre än 21 stora universitet. Professor Gu har en professorstjänst på halvtid i den staden där även professor Wu jobbar. Wu är professor i hjärt -kärlsjukdomar och Gu är professor i diabetes-sjukdomar. Professor Wu har även prövat LCHF-modellen som finns beskriven i min bok ”Frisk av mat” under tiden han översatte boken och han har fått stora hälsovinster på bara några månader.

Frågan är om jag själv ska vara med och sätta igång ett projekt i Kina. Jag är ju 63 år och borde kanske börja lukta på blommorna under en korkek snart. Samtidigt har jag aldrig varit med om att starta bolag i Kina. Det som behövs nu är en trovärdig affärsplan och några intresserade investerare. Chansen att få tillbaka sina pengar är ju minst sagt hög med tanke på marknaden som finns i Kina. Eftersom jag har sålt över 5000 böcker i Sverige så borde det gå att sälja några fler i Kina. Dessutom ska boken backas upp av nya koststudier.

Välkommen med kommentarer till dig som har intresse och idéer kring en satsning i Kina.

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Läs min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

IMG_0040

 

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag önskar dig verkligen LYCKA TILL med det här projektet!!!!!

  Gilla

 2. Det svindlar! Jag förstår att det svindlar för dig också när du ser detta jätteprojekt. Men det är tillräckligt stort att du har sått ett frö och fått den intressanta kontakten.
  Men det är klart ett sådant projekt är ju en dröm. Man skulle ju önska att du fick visa alla bromsklossar att det fungerar, i synnerhet i Kina.

  Gillad av 1 person

  • Ja, om vi får tag i investerare så har jag bestämt mig för att genomföra detta projekt.

   Gilla

 3. […] satsningen i Kina under förutsättning att vi får tag på rätt investerare. Se tidigare inlägg. En professor i diabetes och en professor i hjärt -kärlsjukdomar har översatt min bok […]

  Gilla

 4. Mycket intressant, och med stora framtids utsikter. Jag hoppas att Kina har en mer öppen inställning till LCHF, än Sverige som verkar vara total stängt inom den akademiska världen.

  Har du kontakt med Martina Johansson, hon jobbar i Kina redan. http://martinajohansson.se/

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: