Barn blir närsynta!

september 27, 2016 kl. 12:09 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

nykille-jpg Dela gärna detta inlägg med en barnfamilj!

Alltfler barn blir närsynta tidigt. Ökningen är minst sagt enorm, 400 procent mer närsynthet sedan 1940-talet. En av orsakerna till närsynthet anses bero på att barn stirrar in i sina läsplattor och mobiler alltför mycket och alltför länge. Inslaget sändes igår på Svt och artikeln kan läsas här.

Tillåt mig att ha ytterligare en orsak som inga forskare verkar ens ha funderat på. Barns intag av socker har ju ändrats dramatiskt sedan 1940-talet. Vi har mängder med typ makaroni-knarkande ungar som bara måste ha sin pasta morgon, middag och kväll. Visste du t.ex. att ett paket pasta Barilla, med fönster på paketet så du kan se den ”nyttiga” gröna pastan inuti paketet, har lika mycket kolhydrater (sockerarter) per 100 gram pasta som en påse Ahlgrens bilar. 84 gram kolhydrater per 100 gram både i pasta-paketet och i Ahlgrens bilar. Finns det någon förälder som skulle servera en påse Ahlgrens bilar till sina barn morgon, middag och kväll? Dag ut och dag in? Nej, tänkte väl det. Ändå är det precis vad som sker av ren okunnighet. De flesta typer av frukostflingor ligger även de på samma nivåer som Ahlgrens bilar.

images     images

Jag har inget emot Ahlgrens bilar i sig, det var en favorit hos mig på den tiden jag var sjuk. Just som jag skriver om detta ämne kontaktar Anette mig från Wirens trädgård Hjärtsjö. Hon berättar att hennes dotter 14 år snart är fri från eksem, acne, huvudvärk och behöver inte sina glasögon mer. Anette vill att jag ska komma till Bollnäs den 13 november för en föreläsning på temat Frisk av Mat! Kontakta henne om du är intresserad att komma på föredraget. Wiréns Trädgård Hertsjö

En del kanske tycker att det är märkligt att allergier bland barn har ökat med 400 procent sedan 40-50-talet precis som barns närsynthet? I det fallet pratar experterna om att vi blir allergiska av alla fläktar, åter-luftsystem och annat som ingår i den moderna världen. Ingen kommer ens på tanken att kosten kan ha något med detta att göra. Att även barns kroppar kan bli inflammerade av en alltför sockerrik kost och för lite naturligt fett i maten. Jag hävdar att även barns immunförsvar kan skadas tidigt och att detta kan hänga kvar resten av livet. Det går ju att göra något åt saken förstås om man pratar med sitt barn om hur kosten kan påverka både negativt och positivt. Barn vill veta och finns där bara tillräckligt med bra argument så vill förstås barnen gärna pröva. Precis som Anettes dotter gjorde när hon blev av med sin närsynthet, eksem, acne och huvudvärk.

Finns där ett samband mellan ökningen av barns närsynthet och ökningen av barns allergier? Jag är övertygad om detta. Bägge kurvorna följer varandra precis och den gemensamma nämnaren är massor av kolhydrater i maten. Att Anettes dotter också blivit av med eksem, acne och huvudvärk genom att äta en ketogen kost LCHF är helt följdriktigt. Även dessa besvär är exempel på inflammatoriska tillstånd som bildas i kroppen pga för mycket sockerarter i maten.

Idag har nästan 40 procent av barnen i en mellanstadieklass allergiska besvär. För 30 år sedan var där 1-2 barn i motsvarande klass som hade allergiska besvär.

cancertrend1900

Gör en jämförelse med cancerutvecklingen där 1 på 20 människor fick cancerdiagnos år 1900. Idag får 1 av 3 personer en cancerdiagnos i Sverige och om 10 år beräknas 1 av 2 få en cancerdiagnos någon gång i livet. Även utvecklingen av cancer har en kurva som är misstänkt lik kurvorna för allergi och närsynthet bland barn. Finns där något vettigt samband tro? Är jag ensam om att tro att inflammerande kolhydratrik kost är den gemensamma nämnaren och den avgörande faktorn.

Erfarenheter är bäst!

Min vän Dr Gu som är diabetesprofessor både i Sverige och Kina tycker att vi ska genomföra den Koststudie som vi försökt att få pengar till i 6 år via en forskargrupp från Sahlgrenska Akademin. Jag är själv ganska luttrad och orkar knappast att ta i detta en gång till. Jag tror på erfarenheter hämtade ur verkligheten som att Anettes dotter utanför Bollnäs  numera slipper glasögon för sin närsynthet tack vare LCHF-kosten. Jag tror på mina egna och andras verkliga erfarenheter som t.ex. att jag själv slipper glasögon både på kort och långt håll. Tidigare hade jag bägge sorterna. Då när jag var 55 år behövde jag läsglasögon och ytterligare ett par för att kunna se på långt håll. Idag är jag 63 år och ser utmärkt både på kort och långt håll utan glasögon. Någon som har en idé om varför?

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Läs min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

Kontakta mig gärna om du vill anlita mig för ett föredrag på temat Frisk av mat! lindgren.mats8@gmail.com

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n  IMG_0040

 

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej!
    Efter att ha läst en hel del om kost och hälsa är jag också övertygad om att du har rätt. Men efter 2,5 år med lchf ser jag inte alls bättre utan snarare tvärt om. Lite besviken är jag allt, hade hoppats på en förbättring även där. Har trots allt inte haft glasögon mer än några år. Har du några tips? Gjorde du nåt särskilt? Tränade ögonen utan? Tänker att de faktiskt blir sämre av att använda glasögon.

    Gilla

  2. Hej Mats
    Gör en liten förklaringsmodell på hur 100gr Barilla makaroner kontra 100gr Ahlgrens bilar påverkar blodsocker etc. sett till ev. skillnad i modell av kolhydrater trots att procentsats är den samma i procent.

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: