Christina bloggar på Fet Hälsa.

september 30, 2016 kl. 10:22 f m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

Det här har hänt sen sist:

Mellan januari och mars har det varit något besök i princip varje dag som jag varit iväg på. Går på styrketräning 1 g/v och bad 1 g/v. Brukar säga att mina muskler får leka av sig lite. Tar man i för hårt så försämras ALS snabbare. 

Det är ju jättetråkigt att jag inte kan återgå till arbetet…har då vänt det till något positivt och gått och lärt mig att göra hemsida/blogg. Har fortfarande vänsterhanden som fungerar bra.

Där kommer det att stå om hur jag upplever min sjukdom, olika undersökningar, förbättringar med LCHF, vad jag hittar på för roliga saker att göra, etc, etc.
Det tar tid att skriva så att jag blir nöjd…skrivit om flera gånger. Nu börjar det närma sig så att jag inom en snar framtid kan öppna den för allmänheten.
Har varit i Turkiet en vecka med mina två bästa vänner. Fungerade jättebra. Eftersom min ork att gå längre sträckor inte är så bra, så tog vi rullstolen.
Jag mådde jättebra i den värmen. Det är skillnad på deras värme och vår värme.
Blev otroligt väl omhändertagen av turkarna. Jag blev buren i rullstolen ner och upp för trappor, dom såg hela tiden till att jag fick bra bord på ställena vi var på, osv. Har aldrig blivit så väl omhändertagen.
Har gjort en del roliga saker…passar på när tillfälle dyker upp.
Tar så mycket kort jag bara kan…då finns en massa minnen som jag kan titta på sen…
Lite sämre har jag blivit. Men det stoppar mig inte. Min dotter har varit min personliga assistent dom sista 2 månaderna med saker jag absolut inte klarar av själv. Augusti börjar en tjej som jag ska ha på dagen och min dotter kommer att vara på kvällen. Det är bra att ha någon på dagen så jag kommer ut lite mer på ”promenad”. Åker då i min elrullstol. Det är problem för mig att stänga dörren när jag ska ut. Har 2 katter som hinner smita ut innan jag hinner stänga dörren. 
Går fortfarande med rollator när det gäller mindre sträckor. Kan köra bil, det kommer jag att göra så länge jag kan. 
Jag äter fortfarande LCHF, men jag kan inte vara för strikt för då går jag ner i vikt och det är inte bra för ALS.
Allt är ju en avvägning. Jag mår fortfarande bra av denna mat. Visst har jag fuskat någon gång. Det straffar sig. Mina fötter svullnar.
Det är ju heller ingenting som säger att min sjukdom kommer att botas med LCHF, men jag tror på att det tar längre tid för den att utvecklas.
Förra gången hos läkaren konstaterade hon att jag har en långsam process eftersom den fortfarande sitter endast på hö sida och att sjukgymnastik är bra för mina muskler. Så besöket som kommer i augusti ska hon ansöka om att jag ska få åka till Vintersol i Spanien. Där får jag värme (när det är vinter här) och sjukgymnastik. Värme är jättebra för oss med ALS.
Tror på att det är viktigt att göra så mycket som jag vill göra och som jag orkar. Lika viktigt är det att vila när man behöver det.

Ha det så gott alla semesterfirare…själv har jag semester 365 dagar/år 🌞

Christina

Mina kommentarer;

Jag är skyldig Christina en ursäkt eftersom jag missat att publicera hennes senaste inlägg tills nu. Vill gärna kommentera det här med att Christina är så rädd för att gå ner i vikt. Därför kan hon inte äta riktigt strikt ketogen LCHF. Samma kommentar har jag fått från Bengt Sjöberg, mannen som skänkte 2 miljarder till alternativ cancerforskning. Han har långt gången cancer i lungorna och är också väldigt rädd för att gå ner i vikt och vågar därför inte äta strikt ketogen kost.
När det gäller cancer så vet vi att cancerceller måste ha glukos för att överleva. De kan inte överleva på ketoner som är ett kroppseget blodsocker producerat av levern. För att produktion av ketoner ska komma igång krävs antingen att man fastar och/eller äter väldigt strikt fettrik ketogen kost.
Om man är så sjuk som Bengt och Christina så borde man kanske ändå ta chansen och pröva med den ketogena kosten trots att man går ner i vikt. Det är förstås mycket svåra beslut att fatta för Christina och också för Bengt. Framför allt som jag anar kostråd från sjukvården i tänket att vara rädd om vikten.
När det gäller cancertumörer så pratar man om att svälta ut tumören genom att inte tillhandahålla något glukos som bränsle. Då gäller det att få igång ketonproduktionen från levern. Den får man igång genom att minimera intaget av kolhydrater och maximera intaget av naturligt fett. I det fallet är det ofrånkomligt att man går ner i vikt. Se gärna nedanstående video om ketogen mat mot cancer. Tyvärr vet vi inte så mycket om sjukdomen ALS.
Otto Warburg var den forskare som 1926 av en slump upptäckte att cancerceller kräver 20-30 gånger mer glukos (blodsocker) än vanliga celler. Han fick nobelpriset 1931. Vår cancersjukvård har ännu inte tagit till sig den kunskapen 2016.
https://www.youtube.com/watch?v=Q9socQcwPIs
Lycke den 30/9 2016
Mats Lindgren
2016-07-07 10.20.55

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ketogen kost verkar ge positiva resultat på nästan alla sjukdomar med neurologisk anknytning. Jag har en bekant som fick diagnosen MS för 12 (tolv) år sedan. Enligt läkarna hade han bara en kort tid kvar att leva – men hela tiden försämrad livskvalitet. Men med hjälp av ketogen kost (och bl.a. som han själv säger ”en jäkla massa kokosolja”) lever han fortfarande – och med god livskvalitet! Men som vanligt verkar inte läkarna det minsta intresserade av hans fall.

  Något man alltmer börjar få upp ögonen för är också kolloidalt silver, som tycks ha en oerhörd potential – och under alla omständigheter är totalt ofarligt. Jag har själv på nära håll sett en kvinna med cancer i bukspottkörteln – och metastaser i levern och en njure – bli fri från cancer enbart med hjälp av kolloidalt silver (1 msk fem ggr/dag) och 6000 IE D-vitamin. Hon var inskriven i palliativa teamet, sedan läkarna förklarat att de inget kunde göra. Hon lever fortfarande i dag och är cancerfri efter fem år! Själv har jag också blivit av med min ”obotliga” cancer på liknande sätt – men med därutöver tillskott av vitaminer och mineraler. Läkarna något förvirrade – men till synes inte det minsta nyfikna eller intresserade av vad jag gjort. Man beskyller mig nu snarare för att ljuga – trots att man lätt skulle kunna kolla upp min ursprungliga diagnos via journaler!

  Gilla

 2. Vad glad jag blir av att läsa om Christina! Har undrat så mycket!

  Gilla

 3. Vad skönt att höra att Christina kämpar på!! Jag hoppas hon vågar gå över till en mer strikt ketogen kost. Det börjar bli mer allmänt känt att ketogen kost är det som biter bäst på de flesta sjukdomar och framför allt på neurologiska sjukdomar.

  Tack för en bra blogg!

  Gilla

 4. ”Då gäller det att få igång ketonproduktionen från levern. Den får man igång genom att minimera intaget av kolhydrater och maximera intaget av naturligt fett. I det fallet är det ofrånkomligt att man går ner i vikt.”

  Man går väl inte ner i vikt om man inte är överviktig av att vara i ketos? Kroppen stannar väl på någon vikt som är lämplig, eller hur fungerar det?

  Gilla

  • Hej Calle. Ja, det är riktigt, man hittar sin idealvikt och sedan stannar det där. Jag menar att om man inte är van att vara i ketos så går går de flesta ner i vikt vid de första försöken. Hälsningar Mats

   Gilla

 5. Dr. Perlmutter: Why I Use a Ketogenic Diet in Treating ALS
  http://www.drperlmutter.com/use-ketogenic-diet-treating-als/

  Gilla

 6. Stephanie (keto) Person som förra helgen hade föreläsning i Stockholm har ju varit i ketos i nästan 8 år. Hennes kostresa började med att mamman fick en obotlig hjärntumör. Hon har många you tube klipp som man kan lyssna på om just att äta ketogen kost och om allt runt omkring.Hon är värd att lyssna på .

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: