Kanelbullar ger cancer!

oktober 4, 2016 kl. 6:57 e m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

sugar-1514247_1280-675x400

Jag tittade igår på Svt:s Fråga Doktorn, inte helt koncentrerad, för man pratade om cancer och då speciellt bröstcancer som att det inte är något att göra åt. Var tredje svensk får en cancerdiagnos och snart blir det varannan. Kanelbulle-dagen sammanfaller med bröstcancerdagen och cancerfonden försöker locka oss att skänka pengar till cancerforskningen. Jag får en fadd smak i munnen av allt detta. Den dagen Cancerforskningen erkänner att cancerceller får sin näring av enbart blodsocker, glukos, och börjar stimulera forskning kring hur en kolhydratrik kost med lite naturligt fett faktiskt gör att vi om cirka 10 år så har varannan svensk en cancerdiagnos.

cancertrend1900

Det finns inget som sammanfaller lika tydligt, nämligen kurvan för hur cancer följer kurvan för ökningen av kolhydrater i kosten. Den dagen då cancerfonden börjar forska kring hur vårt stora intag av sockerarter påverkar att vi får cancertumörer då ska jag också köpa ett Rosa band.

Video om hur cancer kan förebyggas.

Cancer kan förebyggas!

Den dagen då Cancerfonden och sjukvården fattar att cancer måste förebyggas med kunskaper om framför allt kost då ska jag stödja Cancerfonden.  Hur en sockerrik kost kan förgifta vårt immunförsvar så att vi blir försvarslösa. Ingen i Fråga Doktorn-panelen pratade om hur man kan förebygga cancer. Jag läste på Cancerfondens sida att ett köp av Kellogs frukostflingor ger 2 kronor till Cancerfonden. Dessa frukostflingor innehåller cirka 75-80 gram kolhydrater per 100 gram flingor. Alltså 75- 80 procent socker. Hur imbecilla är Cancerfonden?

Det hela är så märkligt. Kunskapen har ju funnits där ända sedan Otto Warburg fick sitt Nobel-pris 1931. Han fann ju då genom den s.k. Warburg-effekten att cancerceller kräver 20-30 gånger mer glukos än friska celler. Dessutom kan cancerceller bara överleva på glukos och inte på ketoner. Hur svårt kan det vara. Att sätta igång det kroppsegna blodsockret ketoner som tillverkas av levern är enkelt. Ät mycket naturligt fett och minimera andelen kolhydrater i kosten. Alternativet är också att kombinera med fasta.

Cancer, ett fruktansvärt besked!

Det är förstås fruktansvärt att få ett cancerbesked men prognosen är att varannan svensk kommer att få den diagnosen om cirka 10 år. Till skillnad från Fråga Doktorn-panelen så anser jag att det går att bryta och förändra den sorgliga utvecklingen. Du kommer inte att få en cancerdiagnos om du gör en radikal kostförändring till en kost med mer naturligt fett och minimalt med kolhydrater.

I vår familj när barnen var mindre så fick min förra fru bröstcancer och jag själv fick en rad andra metabola sjukdomar, dock inte cancer. Hon fick operera bort ena bröstet och delar av lymfsystemet. Vad vi åt? Massor av socker/kolhydrater i maten och inget naturligt fett.

Idag är jag fullt frisk från diabetes typ 2, kärlkramp, ledvärk, prostatabesvär och bronkit. Jag kar ätit ketogen kost LCHF i 7, 5 år. Det finns alltså ett direkt samband mellan metabola sjukdomar som jag själv hade och mat som innehåller mycket socker och lite naturligt fett.

Läkarna varnade mig!

Läkarna, som jag träffat massor av, varnade mig ständigt för LCHF-kosten och dess långsiktiga konsekvenser. Jag riskerade mitt liv påstod dom när jag valde bort medicinerna mot riktig mat. Det visade sig att läkarna hade fel och det gnager en liten tanke i mig att de egentligen var oroliga för sitt eget uppehälle. -”Tänk om han blir frisk av LCHF-kosten och berättar detta för andra”, kanske dom funderade på. Nu har jag ju förstått att läkare, sjukvård och läkemedelsindustrier lever i symbios på att vi är sjuka och inte friska.

Jag är lite orolig för att medvetenheten kring hur kosten kan göda sjukdomar liksom att den också kan läka minskar. Jag tycker att jag har färre besökare på min blogg nu än tidigare. Alla Facebook-grupper som ju finns kring LCHF och naturlig mat verkar ju bestå av samma människor. Blir vi fler? Någon som har koll?

Hjälp till att sprida Frisk av mat-tänket!

Jag vill uppmana dig som läser detta och har en liten rörelse att sprida Frisk-av-mat-tänket. Jag har gjort i ordning små paket med 10 böcker i varje och du kan välja på den svenska boken ”Frisk av mat” och den engelska boken ”Health through food” eller kombinera dom. Du får köpa dom till ett mycket bra pris. Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com

2016-07-07 10.20.55 IMG_0040 Both

 

 

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Fråga doktorn är en besvikelse. Det visar att doktorer inte hänger med. Dom kommer att ramla av snart, för det kommer inte att gå att förneka hur LCHF kost botar. Synd att SVT inte vågar ta in sådana som du Mats. Kämpa på!

  Gilla

 2. Jag blir alltid lika arg och besviken på programmet Fråga Doktorn !!!
  Märker att många av mina vänner inte vill lyssna eller ta in det jag vill säga , det är svårt att få en förståelse här för många har det så väl inpräntat i ryggmärgen redan från födseln tror jag att allt man säger på tv är sant eller står i dagspress …..inte enkelt alla gånger att sudda bort dessa villfarelser från huvudet på andra även om jag jobbar hårt på det .
  Säger som Eva i tidigare inlägget att det är synd att inte SVT vågar kliva av och göra annorlunda som att bjuda in dig eller andra som är aktiva med att sprida budskapet om läkande och hälsobringande kost !

  Gilla

 3. håller med er .Jag försöker tänka till för just nu har jag ramlat av tåget TYVÄRR. Men ska med igen. För nu har jag fått högt blodtryck. Så nu gäller mat o motion. Tack mats för att du finns.

  Gilla

 4. Hur gör programledaren för att gå ner i vikt? Någon som vet? Hon verkar ha hittat något som funkar iaf. Kanske LCHF 😀

  Gilla

 5. Tycker att bloggandet här har minskat, så det är nog inte bara din blogg. Har faktiskt undrat lite.

  Gilla

 6. Jag har börjat äta mycket mer kokosfett och smör. Tack Mats för du har bidragit till att göra mig mindre rädd för fett.

  En fråga, äter du några kosttillskott?

  Gilla

 7. Fråga Doktorn håller på att bli en katastrof, tänk om de kunde bjuda in dig Mats Lindgren, Nisse Simonsson och Annika Dahlkvist om kost och hälsa. Det skulle bli en succé, eller hur ?

  Gilla

 8. ja hoppas att de kommer ske att ni som kan detta med LCHF kommer tilltals och syns mer i media tack för ordet

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: