”Grattis till ett bra beslut”!

oktober 13, 2016 kl. 10:44 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

images

Igår spelade jag golf med Lars-Inge. Han ser inte ut som den Lars-Inge som jag träffade tidigt i våras. Då var han 17 kilo tyngre än vad han är nu. I går klagade han lite på att han inte längre har samma ”magstöd” för svingen som tidigare. Det intressanta med Lars-Inge och hans fru är att de inte visste mycket om ketogen LCHF-kost innan de var på mitt föredrag i juni månad. Idag har deras liv förvandlats till ett mycket bättre och lättare liv. Bara genom en ganska enkel kostförändring.

Lars-Inge var på besök hos läkaren häromsistens och han var lite orolig för vad läkaren skulle säga om hans kostval. Det var tal om att skriva ut nya tabletter för hans gikt när L-I berättade att han åt LCHF-kost. Dessutom berättade han att han inte känt av gikten sedan i midsommars.

– Grattis till ett bra beslut sade läkaren om L-I:s kostval. Det finns alltså bra läkare som inte blundar med bägge ögonen. Frågan är om denne läkare vågar stå för sin åsikt även gentemot Socialstyrelsen och läkemedelskonsulenterna. Vad som hände med utskrivning av nya tabletter mot gikten vet jag inte riktigt. Jag hoppas på att L-I vågar lita på att hans kostval kommer att stärka immunförsvaret i så hög grad att han avstår tabletterna. L-I och hans fru har blivit riktigt bitna av LCHF-kosten och har bokat en resa med Annika Dahlqvist till våren.

Margareta äter statiner och Trombyl!

Igår hade jag en annan konversation med Margareta som åt statiner och Trombyl ungefär som Pelle i mitt förra inlägg. På min fråga om varför hon äter Trombyl så visste hon inte riktigt varför men hon hade tidigare haft en stroke. Den kom som en blixt från klar himmel utan förvarning trots att hon upplevt sig ha god hälsa. Statinerna äter hon för att hon har högt kolesterol enligt läkaren. Denne läkare hävdar att hon har högt kolesterol på grund av hennes gener.

Jag menar att där finns en anledning till att levern och cellerna har höjt hennes kolesterolnivå i kroppen, inte att hon råkar ha speciella gener. Att läkare pratar om att olika besvär beror på gener eller ålder är ju ren okunnighet. Margareta har troligen inflammatoriska tillstånd i kroppen som behöver hjälp av ett högre kolesterol för att läka sig. När såren läker sig i blodbanorna genom att de inte längre karamelliseras av ett högt kolhydratintag så bildas inga sår som skapar förträngningar i blodsystemet. Bakterierna som ätit hål i blodväggarna så att där blivit sår återgår till annan sysselsättning.

images  20111117437  smr_124422494

Ketogen kost håller rent i blodbanorna!

Jag menar att den ketogena LCHF-kosten håller rent i blodbanorna så att där inte skapas förträngningar genom sår, sårskorpor, var svamp, blodklumpar etc som följer med blodflödet. Margareta äter Trombyl för att tunna ut sitt blodflöde men hon kunde lika gärna äta en fetare kost med minimalt med kolhydrater för att blodet ska flöda ordentligt. Skillnaden mellan Trombyl och LCHF-kost är ju uppenbar. Den ketogena kosten gör ju något åt orsaken till att där skapats förträngningar i blodsystemet medan Trombyl ägnar sig åt att att lindra symptom. Jag menar att i ett akut läge så kan tabletter som Trombyl vara nödvändiga. Men läkarna borde naturligtvis gå vidare och åtgärda själva orsaken genom att föreslå kostbehandling. Istället menar många läkare att du måste äta medicinerna livet ut. Det blir klirr i kassan för läkemedelsbolagen men ebb för patienter och skattebetalare.

Ja, jag vet att sjukvården, tvärtemot min åsikt, menar att det är fett som orsakar förträngningar i blodsystemet men jag anser att de har helt fel. Trots forskning under de senaset 50 åren om fettets eventuella farlighet har man ännu inte hittat det. Verkligheten talar också sitt tydliga språk; Sjukvården kan inte bota eller läka en enda metabol sjukdom som t.ex. hjärt -kärlbesvär.

images   M

Varför är det bara tabletter som räknas!

Vän av ordning borde fundera på varför det bara är kemiska preparat som räknas som vetenskapligt utprovade läkemedel. Så fort det det pratas sjukdomar så kommer det krav på att det ska forskas kring nya läkemedel. Då menar man alltså tabletter eller andra kemiska preparat. Det finns ju andra typer av bevisade läkemedel som t.ex. kostbehandling men det räknas inte. Vi själva liksom sjukvård, myndigheter, regering m.fl. har låtit oss duperas att läkekonst numera består av kemiska tabletter, thats it!

Vi har slappa politiker och myndigheter som inte har initierat kostforskning. Varför blir så många av med t.ex. diabetes typ 2 och hjärt -kärlbesvär tack vare en fetare kost med mindre kolhydrater? Börja nu och initiera denna typ av forskning utan inblandning av läkemedelsindustrin.

2016-07-07 10.20.55  426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n

Hjälp till att sprida Frisk av mat-tänket!

Jag vill uppmana dig som läser detta att sprida Frisk-av-mat-tänket. Jag har gjort i ordning små paket med 10 böcker i varje och du kan välja på den svenska boken ”Frisk av mat” och den engelska boken ”Health through food” eller kombinera dom. Du får köpa dom till ett mycket bra nettopris. Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com. Glädjande är att flera har nappat på att sprida Frisk-av-mat-tänket.

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Läs min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Apropå skolvetenskapens mediciner

  Hundratusentals människor i Sverige behandlas med kolesterolsänkande preparat eller blodförtunnande medel. En av dom som åt det senare var en mycket nära vän (Gudrun ❤ ) till mig sedan ca tre år tillbaka.

  Hon kom torsdagen den 26 maj 2016 akut till hjärnintensiven i Lund i koma (medvetslöshet) efter en rupterad = brusten aneurysm (blodkärlutvidgning i hjärnan).

  Brusten cerebral (i hjärnan) aneurysm är ofta dödlig. Cirka 25% av de drabbade dör inom 1 dygn, och ytterligare 25% dör inom ca 3 månader. Av dem som överlever kommer mer än hälften att ha någon form av permanent funktionsnedsättning.

  Hon opererades två gånger – men fredagen den 17 juni slutade hon med att andas 72 år ung – och begravdes den 1 juli.

  Hon hade sedan flera år tillbaka ätit Trombyl (ett s.k. blodförtunnande medel, som minskar risken för blodproppsbildning genom att förhindra att blodplättar klumpar ihop sig) – och en av biverkningarna är just blödningar i hjärnan.

  Hennes ögon och kropp var det vackraste jag har sett i mitt Liv – och hon hade och har en särskild plats i mitt hjärta. Nu kan jag bara hoppas på att Wi återses någon stans någon gång.

  Gilla

 2. Blodförtunnande läkemedel brukar ordineras till patienter med förmaksflimmer iom att det är starkt ökad risk för proppbildning vid denna symtom. Jag har ingen uppfattning om ketogen kost kan hjälpa mot förmaksflimmer.

  Gilla

  • Det kan det, det är min uppfattning. Hälsningar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: