Gympa eller ät dig fri från Artros?

oktober 17, 2016 kl. 6:00 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

2016-07-07 10.20.55

Jag läser en rubrik från dagens Aftonbladet där det står att man kan gympa sig fri från artrosen. Artros är den vanligaste ledsjukdomen och cirka 800000 personer beräknas lida av artros. Om några år beräknas  var tredje person drabbas av artros. Idag är det var fjärde person som har artros. Docenten Eva Ageberg nämner inget i Aftonbladet om att rätt kostval kan ha betydelse för artros eller inte artros.Om man letar efter samband så har märkligt nog cirka 800000 personer i Sverige Diabetes eller prediabetes. Ungefär var tredje person i Sverige drabbas av cancer någon gång i livet och personer som har hjärt -kärlsjukdomar i Sverige är cirka en miljon stycken. Förstår ni vart jag vill komma? Det är ingen slump att kurvorna följer varandra för dessa metabola sjukdomar som jag räknat upp. Jag skulle kunna lägga till ett antal andra metabola sjukdomar som IBS, migrän, reumatisk värk, prostatabesvär osv. Även dessa metabola sjukdomar skulle troligen följa kurvorna.

cancertrend1900

Det finns en gemensam nämnare till att så många människor drabbas av dessa metabola sjukdomar och att utvecklingskurvorna följer varandra nästan precis i samma vinkel, dvs snett uppåt. Det är förstås inflammerande mat/livsmedel som skapar och framför allt upprätthåller inflammatoriska tillstånd i kroppen. Det är socker, sockerarter i alla dess former, såväl kemiska som mer naturliga sockerarter. Det är dessutom alldeles för lite naturligt fett i maten som inte lindrar och smörjer och som inte bidrar med icke inflammerande energi.

unknown

Kan man då gympa sig fri från artros?

Nej, det kan man inte eftersom själva gympingen inte angriper orsaken till att där bildas artros. Artros börjar ofta som en skada i leden som senare leder till inflammation som kan bli kronisk.  En ketogen kost minskar eller t.o.m. läker inflammationen och därmed besvären och smärtorna. Att gympa är förstås väldigt bra för att upprätthålla  rörelseförmågan. Kombinationen rätt mat, ketogen LCHF, och att gympa är förstås det optimala. Då gör man något åt orsaken och lindrar samtidigt.

Jag har själv blivit helt bra från onda axlar, fingrar och onda tår. Detta genom att konsekvent äta en ketogen kos LCHF. Många andra har liknande resultat som jag och den gemensamma nämnaren är en naturligt fet kost och väldigt lite kolhydrater.

Tveksam annons!

Idag ser jag i Aftonbladet en helsidesannons från bolaget Wellvita om att de vill att vi ska köpa deras nya piller Macoform. Det är tydligen maskrosor och nypon som de blandat till en tablett. Bolaget påstår att tabletten har en rad olika positiva egenskaper för kroppen men det är förstås ren bluff. Att bolaget har råd med helsidesannonser i Aftonbladet visar hur illa det står till med kunskapsnivån i landet Sverige. Om du tänker efter så förstår du hur viktig rätt icke inflammerande kost är jämfört med Macoform-tabletten.

Hjälp till att sprida Frisk av mat-tänket!

Jag vill uppmana dig som läser detta att sprida Frisk-av-mat-tänket. Jag har gjort i ordning små paket med 10 böcker i varje och du kan välja på den svenska boken ”Frisk av mat” och den engelska boken ”Health through food” eller kombinera dom. Du får köpa dom till ett mycket bra nettopris. Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com. Glädjande är att flera har nappat på att sprida Frisk-av-mat-tänket.

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Läs min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

IMG_0040

 

 

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Länk till artikeln (kräver PLUS-abonnemang för att läsa hela)

  Så slipper du din ledvärk
  http://www.aftonbladet.se/halsa/article17903734.ab?teaser=true

  Gilla

 2. […] det som jag skrev igår i inlägget, ”Gympa eller ät dig fri från Artros”,  att ketogen kost LCHF kan minska Artros och värk eller t.o.m. ta bort värken helt och hållet? […]

  Gilla

 3. […] Gympa eller ät dig fri från Artros? […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: