Stärk ditt immunförsvar med LCHF-kost!

november 2, 2016 kl. 6:17 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

2016-07-07 10.20.55

Min lärdom!

Den absolut viktigaste lärdomen och erfarenheten jag gjort med att äta ketogen LCHF-kost i snart åtta år är att jag numera har ett ramstarkt immunförsvar. Det är en enorm skillnad mot mitt tidigare liv där jag hade infektioner och förkylningar var och varannan månad tillsammans med mina inflammatoriska sjukdomar som jag fick slita med.

Jag har lärt mig att det finns mat som inflammerar och likaledes mat som är icke inflammatorisk. Då i mitt förra liv trodde jag att det bara var tabletter som kunde vara inflammationshämmande. Numera vet jag att det är riktig mat som är vida överlägsen pillerna och verkligen stärker immunförsvaret.

Det är nämligen bara vårt eget immunförsvar som kan komma åt orsakerna till våra metabola (inflammatoriska) sjukdomar. Eftersom jag inte ens varit förkyld de senaste sju åren när jag ätit ketogen LCHF-kost så vet jag att immunförsvaret blir ramstarkt av ketogen kost. Jag behöver inte genomföra vetenskapliga studier på det.

Varför rekommenderar inte sjukvården ketogen kost?

Nu är vi ganska många tusen människor som kan verifiera att en fetare kost med lite kolhydrater faktiskt är läkande och hjälper till att stärka immunförsvaret så att vi kan försvara oss mot sjukdomar och värk. Jag påstår att den ketogena kosten kan bli minst lika betydelsefull som antibiotikan har varit. Särskilt nu när bakterier har blivit resistenta mot antibiotika.

Nu när det finns så många bevis så skulle man kunna tänka sig att sjukvården borde anamma de här kunskaperna.  Men istället motarbetas ketogen kost LCHF och man påstår att det är farligt. Det beror ju på att läkare, forskare och professorer har målat in sig i ett hörn med fetthypotesen. Man tror alltså på fullt allvar att det är fett och då särskilt mättat fett som orsakar många av våra ämnesomsättnings-sjukdomar (metabola sjukdomar) som hjärt-kärlsjukdomar diabetes typ 2 och liknande.

Sjukvården och läkarna borde satsa på åtgärder som stimulerar och stärker immunförsvaret, istället gör man tvärtom.

Vi har ju professor Maj-Lis Hellenius som åkte omkring och höll föredrag för sjuksköterskor runtom i landet och varnade för LCHF.  Hon är professor på Livsstils-kliniken på Karolinska sjukhuset. Den kliniken finansierades med medel från Pfizer. Det bolaget säljer den kolesterolsänkande medicinen Crestor (världens mest säljande medicin). Så om Maj-Lis tycker att smör är farligt så har Pfizer pillren för att sänka det kroppsegna fettet kolesterol i kroppen.

Fetthypotesen som en gång lanserades av Ancel Keys är sedan länge avfärdad av forskare som en fuskstudie som inte har någon relevans. Ändå använder sig sjukvården i sin dagliga sjukvård av denna fuskhypotes. Överallt skrivs det ut statiner (kolesterolsänkande medicin) trots att den medicinen har fruktansvärda biverkningar med muskelont m.m.

I själva verket är kolesterol, som tillverkas av levern och våra egna celler, en del av immunförsvaret och får inte mixtras med. Så när läkare skriver ut statiner så försvagar de vårt egna immunförsvar. Hur märkligt är inte det beteendet av läkare som svurit på att inte skada?

Varför skulle vår egen lever och våra egna celler tillverka ett skadligt fett?

Idag är medicinrelaterade skador den tredje vanligaste dödsorsaken efter hjärt -kärlsjukdomar och cancer. Vår egen skattefinansierade sjukvård administrerar och sköter en gigantisk piller-butik åt multinationella läkemedelsbolag.. Ett kemiskt piller är det enda som kan hjälpa tror man och allt annat betraktas som villfarelser.

IMG_0040

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Köp och läs min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej Mats,

  Köpte din bok och dina brev och matsedlar för några månader sedan, bra och nyttig info. Nu till mitt lilla bekymmer, fick för mig att jag skulle skriva ut de sex utbildningsdelarna på papper för att lättare ha till hands, matsedlarna gick att skriva ut, men utbildningsmaterialet var det lite si och så med. Fick ut brev 1,2,3,och 5, men fyran funkade inte, ej heller sexan.

  Har du någon idé om varför, kan du kanske sända 4:an och 6:an igen så får jag se om det går bättre?

  MVH, Tini van der Poll Andersson

  tini@boremail.com

  Gilla

  • Hej. Jag skickar brev 4 och 6 igen.
   Hälsningar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: