#Hur fel kan en professor ha?

november 10, 2016 kl. 11:56 f m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , ,

2016-07-07 10.20.55

Mats Lindgren, frisk av ketogen kost LCHF.

Paolo Parini är professor vid Huddinge sjukhus och han delger i en artikel i Aftonbladet hur vi skall sänka vårt kolesterol. Han räknar upp fem punkter hur det ska gå till. Han tror ju felaktigt att det är kolesterolet som orsakar hjärt -kärlsjukdomar. Jag tänker kommentera varje punkt för sig. Dock vill jag poängtera att hela tanken med att sänka sitt kolesterol är helt fel från början. Högt eller lågt kolesterol är kroppens sätt att hjälpa immunförsvaret mot olika slags inflammatoriska besvär. Kolesterolet skall inte mixtras med på kemisk väg genom t.ex. tabletter som statiner. Se nedan Professor Parinis förslag på kost i kursiv stil nedan:

unknown

Professor Parini, läkare på Huddinge universitetssjukhus.

  1.  ”Ät mycket frukt och grönt, gärna 500 gram om dagen. Det motsvarar t.ex. tre frukter och två rejäla nävar grönsaker”                                         Min kommentar: Vi som varit sjuka vet ju att man inte kan jämföra frukt och grönsaker. Apelsiner kan t.ex. höja blodsockret rejält pga mycket fruktsocker.
  2. Välj i första hand fullkorn när du äter bröd, flingor, gryn pasta och ris”.                                                                                                                                     Min kommentar: Ovanstående matförslag är rena dödskyssen för den som är inne i det metabola syndromet eller riskerar att hamna där. Fullkornsbröd oavsett mjölsort innehåller alldeles för mycket kolhydrater/socker för den som har högt blodtryck och riskerar hjärtsjukdom. Pasta är än värre. Ett paket pasta Barilla innehåller lika mycket kolhydrater som en påse Ahlgrens bilar, 84 gram kolhydrater per 100 gram pasta.
  3. Välj nyckelhålsmärkta livsmedel”.                                                                                                                                                                                                   Min kommentar: Nyckelhålsmärkningen skapades en gång för att tvinga ner fetthalten i livsmedel. För kunna passera nålsögat tvingades livsmedelsproducenter ta bort stora delar av fettet och ersätta det med socker. Modern forskning och erfarenhet visar att det naturliga fettet i maten är nödvändigt för att vi ska kunna hålla oss friska. Ät inte och köp inte nyckelhålsmärkta livsmedelsprodukter alltså.
  4. ”Ät fisk ofta, gärna tre gånger i veckan”.                                                                                                                                                                                           Min kommentar: Första nyttiga rådet från professor Parini.
  5. ”Använd gärna flytande fetter, som margarin eller olja, i matlagningen.                                                                                                                               Min kommentar: Åter ett livsfarligt kostråd som inte har någon koppling till forskning eller erfarenhet. Margarin är en kemiprodukt som är färgad gul för att efterlikna smör. Margarin har troligtvis inflammatoriska egenskaper som stimulerar inflammatoriska tillstånd. Smör är ett naturligt fett som stärker kroppens immunförsvar. Parini och sjukvården tror att smör orsakar hjärt -kärlsjukdom. Befängt!

images

Finns det någon gräns för okunnigheten?

Ovanstående kostråd från professor Parini utgår från de nordiska näringsrekommendationerna som bl.a. vårt eget Livsmedelsverk tagit fram. Professorns kostråd publicerad i Aftonbladet den 9 november 2016 var precis så jag åt när jag var sjuk i diabetes typ 2, kärlkramp, prostatabesvär, kronisk bronkit och reumatisk värk för åtta år sedan. När jag sedan ändrade till en ketogen kost LCHF så försvann alla sjukdomar en efter en och likaledes alla piller. Om du botaniserar på den här bloggen och läser olika inlägg kommer du att se många kommentarer från personer som gjort liknande hälsoresor som jag själv.  Om jag följt professor Parinis kostråd så skulle jag idag befinna mig i de sälla jaktmarkerna, det är jag säker på.

Med ketogen kost LCHF så stärker du ditt immunförsvar så att du antingen kan läka dina besvär eller förebygga.

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

IMG_0040  Both

 

 

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Bra kommentarer du gav till professor Paolo Parinis förslag för nyttig kost….utom kanske den fjärde kommentaren!? För att det ska vara nyttigt att äta fisk tre ggr i veckan borde fisken ej vara tillagad…den borde i så fall ätas rå eller marinerad eller gravad, och det har professorn underlåtit att poängtera. Dubbelbindningen i dom nyttiga fettsyrorna bryts obönhörligt av tillförd energi i form av den högre temperatur, som bildas vid kokning, stekning, grillning osv och dessa reaktioner leder till en omstrukturering av kolkedjan och väteatomerna, som kroppen uppfattar som främmande, ”non self” och följaktligen aktiveras immunförsvaret…konsekvensen blir en inflammation, vilket vi alla försöker undvika, om jag förstått rätt…
    Sen ytterligare ett litet tvivel…ok att det är jättenyttigt med grönsaker och lite hela frukter, men det räcker väl inte…. var i all världen får vi energin ifrån då?? Fick man inte lära sej i skolan att det är fettet som ger energi, eftersom triglyceriderna är neutrala och inte binder vatten, vilket kolhydraterna gör…..kanske Professorn skulle vilja vara så vänlig och förklara denna bagatell?? Har det kommit fram nya rön kanske..!? Har vatten bytt struktur och formel?? Hur resonerar man inom kretsen av de lärde i nutrition….jag undrar verkligen!? Verkar faktiskt obegripligt för oss vanliga döda…
    Lika obegripligt som att man ska minska kolesterolet, enligt många, även moderna, läkare….håller just på i dagarna och genomlider en Fat Summit 2 med 35 amerikanska läkare, som pratar sej varma i sju dagar om det mättade fettets betydelse för vår hälsa….kanske är dom alla helt tokiga??
    Svenska professorer har kanske inte tid att lyssna på kollegor från andra sidan av klotet eller läsa deras böcker….och kan kanske inte heller engelska?? Elller är vi bara så upptagna av vår egen förträfflighet, att ingen annan kan lära oss något….!?

    Liked by 2 people


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: