#Friskavmat Ett sorts blodsocker gör dig frisk och ett annat gör dig sjuk!

december 12, 2016 kl. 10:48 f m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

2016-07-07 10.20.55

Glukos!

Vi har två olika sorters blodsocker, glukos och ketoner, i kroppen. Ketoner är ett slags kroppseget blodsocker som levern tillverkar och glukos är det blodsocker som bildas av maten vi äter. Utifrån min erfarenhet och kunskap ska jag försöka ge mig på en begriplig förklaring till hur dessa olika sorters blodsocker påverkar kroppen och som antingen kan göra oss friska eller sjuka.

Alla våra celler använder sig av blodsocker som bränsle. Vi har en bukspottkörtel som producerar hormonet insulin. Detta används som en slags dörröppnare för att cellerna ska släppa in blodsockret. Ju mer socker (kolhydrater) vi äter och ju mindre naturligt fett vi äter desto mer glukos produceras. När vi äter mycket kolhydrater så tvingas bukspottkörteln producera mer insulin för att cellerna ska ta emot mer glukos. Cellerna blir dock mätta till slut hur mycket insulin bukspottkörteln än producerar. Därmed stänger cellerna insläppet för glukos. Vi får då ett överskott av glukos, kallas också för insulinresistens. Detta överskott av glukos går inte ut som nummer två vilket vore önskvärt utan karamelliserar våra blodbanor på insidan.

Karamelliseringen gör våra blodväggar stela och denna försockring attraherar bakterier och mikrober som lockas att äta av sockret som fastnat på blodväggen. Det uppstår små sår av bakteriernas smaskande inuti blodådrorna och vår kropp, immunförsvaret, tvingas att ingripa genom att skapa inflammation för att läka såren. Om där ständigt fylls på med nytt blodsocker (glukos) i blodbanorna så finns där ständigt ny mat för aggressiva bakterier. Detta leder till en ond cirkel som kan skapa ”kroniska” inflammatoriska tillstånd i kroppen. Dessa inflammatoriska tillstånd är alla metabola sjukdomars moder enligt min utsago. Här kan då sjukdomar som cancer, diabetes typ 2, hjärt -kärlsjukdomar, reumatiska sjukdomar, värk, mag och tarminfektioner plus en rad andra utvecklas utan att vårt immunförsvar kan göra något åt detta.

Att äta piller och olika sorters mediciner mot dessa inflammatoriska tillstånd kan endast, i bästa fall, lindra symptomen men inte påverka orsaken.

Det andra blodsockret, ketoner!

Detta blodsocker, ketoner, tillverkas av levern. Ketoner tillverkas bara när levern känner att cellernas bränsle, glukos, behöver kompletteras med ketoner för att de ska bli mätta och nöjda. Det fantastiska med ketonproduktion är att det aldrig tillverkas för mycket blodsocker som cellerna inte har användning för. Hur levern kan veta hur mycket ketoner den ska producera är en fortfarande en hemlighet? Forskning på detta rekommenderas!

Om där inte produceras ett överskott av blodsocker behöver aldrig bukspottkörteln producera för mycket insulin så att vi blir resistenta mot insulin. Därmed skapas inget överskott av blodsocker som kan karamellisera blodbanorna och därmed uppstår heller inga inflammatoriska tillstånd för där finns ingen mat för sockertörstande bakterier. Vi får då ett balanserat PH-värde i kroppen som är mer basiskt än surt. Ett surt PH-värde är grogrund för aggressiva bakterier, infektion, candida och svamp.

Att vara i ketos är det ideala tillståndet för att både förebygga och läka inflammatoriska tillstånd i kroppen. Detta tillstånd inträder när du äter mycket naturligt fett som, smör, ägg, avokado, ekologisk kallpressat kokosfett, olivolja första pressningen, fet fisk, naturligt gräsbetat kött m.m. Första gångerna du är i ketos kan du få en lite metallisk bismak i munnen men detta går över efterhand.

Varför står inte detta i läkarböckerna?

Om du skulle fråga en läkare i sjukvården om dessa två olika sorters blodsocker och hur de påverkar vår hälsa så kommer du inte att få något svar alls. Det står nämligen inget om inflammatoriska tillstånd i blodbanorna i läkarböckerna. Vi har en sjukvård som tror att naturligt fett som smör är grogrund för t.ex. hjärt -kärlsjukdomar. Man tror alltså att det är en slags förfettning (Detta ord förekommer endast i läkarböcker) i blodbanorna som orsakar förträngningar. Inget kan vara mer fel. Istället förhåller det sig precis tvärtom. Det naturliga fettet stimulerar ketonproduktion och därmed även immunförvaret.

Läkaren Erik Enby har, i mikroskop, studerat blod från friska och sjuka personer i mer än 30 år. Han har, genom mikroskopet, dokumenterat, fotograferat och filmat denna myriad av bakterier och mikrober som förekommer i metabolt sjuka personers blod. Jag har själv sett denna fascinerande rörelse inuti blodvägarna genom Erik Enbys försorg. Man kan se blodklumpar, svamp, bakterier, mikrober inuti sjuka människors blodbanor. Det är alltså sår, sårrester, var, blodklumpar m.m. som skapar förträngningar i blodbanorna. Då skapas högt blodtryck där hjärtat tvingas jobba allt hårdare för att blodet ska nå fram. Kortsiktigt kan det lindra med blodtrycksmedicin och blodförtunnande tabletter men orsakerna lämnas därhän.

Erik Enby har under skandalartade former blivit av med sin läkarlegitimation pga sin forskning. Ingen inom sjukvården har tagit tillvara den forskning som finns dokumenterad av Dr Enby. Den enkla förklaringen är att varken läkemedelsindustrin eller sjukvården har någon glädje av att du kan bli frisk av mat. Här finns mycket stora pengar på spel för att hålla dig lagom sjuk hela tiden. Då konsumerar du mer tabletter.

Nu har du fått information om hur du kan stärka ditt immunförsvar! Så sätt igång nu!

Snart är det Jul!

_JHE5949w_logo bokomslag-2016-11-13

Ge bort min bok ”Frisk av mat” till någon som behöver den. Det kan bli julens bästa present! Fyll i kontaktformuläret nedan. Jag kan skicka boken direkt till den som behöver den.

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

Vill du sprida Frisk av mat?

Vill du vara med att sprida Frisk-av-mat-filosofin med hjälp av min bok? Jag har gjort i ordning små paket med 10 st böcker i varje och du kan välja på den svenska boken ”Frisk av mat” och den engelska boken ”Health through food” eller kombinera dom. Du får köpa dom till ett mycket bra nettopris. Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com. Glädjande är att flera redan har nappat på att sprida Frisk-av-mat-tänket. Du kan göra det på din ort, på ditt företag eller din förening.

 

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Får dela det här på min facebooksida? Hälsningar Elke

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: