#Friskavmat Eivins dilemma!

december 25, 2016 kl. 8:33 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

2016-07-07 10.20.55

Jag hoppas att du kommer ihåg Eivin som bestämt sig för att läka sin diabetes typ 2 med ketogen kost LCHF.  Eivin var på återbesök hos sin läkare strax före Jul. Han hoppades förstås att läkaren skulle stödja hans satsning på att bli frisk med LCHF-kost. Läkaren blev imponerad av att Eivins blodsocker, långtidssockret, gått ner så mycket på kort tid. Eivin har förbluffande snabbt blivit diabetiker typ 0.

Han lägger fram min bok ”Frisk av mat” på bordet framför läkaren och påstår frankt att denna bok är min guide till att bli frisk och att Mats Lindgren är min mentor.

– Jag äter mycket naturligt fett som smör och ägg nu för tiden, säger Eivin. Läkaren skakar på huvudet och menar att Eivin ska akta sig särskilt för smör eftersom det kleggar igen blodkärlen. Men här i boken står det att det är inflammation som är orsaken till förträngningar i blodet, inte smör, säger Eivin!

Men, säger läkaren, dina kolesterolvärden är allt annat än bra! – Ditt totalkolesterol ska ligga under 4,5! Ditt ligger på 9,7! Läkaren tar fram en plansch som visar hur kolesterolet lägger sig och skapar förträngningar i blodkärlen. Det är till stor del smör och ägg som är orsak till att dina blodkärl har ”förfettats” säger läkaren. Detta gör Eivin orolig och då kontaktar han mig.

Unknown images images

Kartan och verkligheten!

I lumpen sade man att om kartan inte stämmer med verkligheten så gäller kartan!! I sjukvården och bland läkare gäller denna devis i än högre grad. Att diabetiker blir friska av att äta naturligt fett som smör och ägg är idag en realitet. Det finns många tusen exempel på detta idag. Ändå säger läkare att denna verklighet inte gäller. Läkare menar att kroppseget fett som kolesterol är farligt och orsakar hjärt -kärlsjukdomar.

Jag menar att det finns en mycket naturlig anledning till att Eivins kolesterolvärden är höga. Kolesterolet är en mycket viktig del av vårt immunförsvar och när det pågår inflammatoriska tillstånd i kroppen så tillverkas det mer kolesterol av levern och cellerna för att hjälpa immunförsvaret att läka, inte att skada.

När då läkare skriver ut statiner, kolesterolsänkande tabletter, för att tvinga ner kolesterolet på kemisk väg så skadas immunförsvaret. Hur kan läkare agera på detta sätt frågar man sig? Ja, det är helt enkelt så att läkare och sjukvården i allmänhet inte har kunskap om vilken funktion kolesterolet har i kroppen. När läkaren visade Eivin en plansch hur fettet samlas i blodkärlen så ska man komma ihåg vem som tillverkat planschen. Just det, ett stort läkemedelsföretag. Kolesterolsänkande tabletter som Crestor, Simvastatin, Lipitor m.fl. är världens mest sålda tabletter och inbringar hundratals miljarder dollar i intäkter till Läkemedelsindustrin. Det är världens mest sålda läkemedel. Så när läkare hävdar att vi ska äta kolesterolsänkande medicin så handlar det mer om pengar och stora intäkter än om att läka tyvärr.

Eivin tänker trotsa läkaren och fortsätta äta immunstärkande kost. Det gör han rätt i tycker jag.

Själv hade jag nära 13 i totalkolesterol när kolesterolet var som mest aktivt i min kropp för att hjälpa mitt immunförsvar att läka alla mina metabola sjukdomar. Idag är jag helt frisk utan mediciner och källan till det är en icke inflammerande kost, ketogen mat LCHF.

Ha en god fortsättning med läkande kost önskar,

Mats Lindgren

Författare och Kosthabiliterare

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

bokomslag-2016-11-13

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. God fortsättning Mats, och tack för allt du gör för att människor ska återfå hälsan.

    Och så bra att Eivin lyssnar på dig och inte på sin dåligt uppdaterade läkare.

    Gilla

  2. God fortsättning Mats med familj.
    Javisst är det beklämmande att läkare inte vet hur man läker! Man kan se det nästan som komiskt, men det är närmare kriminellt än komiskt.

    Gilla

  3. God fortsättning ! – och tack för alla solskenshistorier om sådana som har ätit sig friska med LCHF-kost.

    ”Låta maten vara vår medicin och medicinen vår mat !” – sagt av Hippokrates för ca 2500 år sedan – och det gäller fortfarande – eller ?

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.