#Friskavmat Nisse blev 30-40 år yngre av rätt kost!

januari 8, 2017 kl. 11:26 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

2016-07-07 10.20.55

Dela gärna detta inlägg!

Artärstelhet!

Arteriografi är ett sätt att mäta artärstelhet. Att artärerna är stela och hårda istället för mjuka och elastiska kan bidraga till risk för hjärt -kärlsjukdom. Enligt sjukvård och läkare är artärstelhet något man bara får genom stigande ålder. Ni som regelbundet följer min blogg vet att jag brukar skriva om hur våra blodbanor blir glykerade, försockrade, karamelliserade av allt för mycket socker/kolhydrater och alldeles för lite naturligt fett i maten. Artärstelhet är samma sak som karamelliserade blodkärl enligt min definition. Anledningen till att våra blodkärl blir stela och styva är alltså vilken kost vi äter och har egentligen inget med ålder att göra. Det är förstås inget svårt att föreställa sig hur blodflödet blir sämre om blodbanorna är stela och styva.

Om artärerna har en sockerbeläggning på ytan så orsakar detta artärstelhet och blir attraktivt för bakterier, mikrober, svamp m.m. Dessa små djur äter helt enkelt hål på sockerytan så att sår uppstår. Kroppen startar inflammation för att läka såren. Infektioner kan lätt uppstå i denna miljö.

Om artärväggarna är styva och stela och det bildas sårrester, var, blodklumpar inuti blodbanorna/artärerna så ökar risken markant för proppar, stroke, hjärtattacker m.m. Du har just läst om själva grundbulten för metabola sjukdomar enligt min analys.

nisses-arterografiska-a%cc%8alder

Nisse blev 30-40 år yngre!

Nisse som är 60 år bestämde sig för att göra en arteriografi (mäta artärstelheten). Han har ätit ketogen LCHF-kost sedan 2014 . Nisse bestämde sig för att börja med LCHF pga värk, reumatiska problem m.m.  Han var ju nyfiken på hur LCHF-kosten skulle påverka hans artärstelhet? Sjukvård och läkare påstår ju att allt fett som man äter genom LCHF slammar igen artärerna och skapar förfettning (ord skapat av läkemedelsindustrin) inuti blodbanorna. Hur ligger det då till med detta påstående? Jo det visar sig att Nisse har en arteriografisk ålder som är mellan 20-30 år. Hans artärer är elastiska och mjuka inte stela och styva. Trots allt ätande av naturligt fett!!

Allra intressantast vore ju att veta hur Nisses artärstelhet såg ut innan han började med LCHF-kost. Eftersom hans reumatiska problem har försvunnit efter övergången till LCHF-kost kan man anta att det skett en avsevärd förbättring efter kostbytet. Nisse har succesivt trots stigande ålder förbättrat sina tider på både Vasaloppet och Vätternrundan (cykellopp) efter övergången till ketogen LCHF-kost.

Mina kommentarer!

Artärer finns precis överallt i kroppen och om dessa blir styva, stela, försockrade, glykerade så bildar detta en grund för att få metabola sjukdomar. Här är några exempel på metabola inflammatoriska sjukdomar;

Reumatisk värk, mag och tarminflammationer (IBS, Crohns sjukdom m.m.), migrän, allergier, eksem, diabetes, prostatainflammation, hjärt -kärlsjukdomar, cancer, kronisk bronkit, ledsjukdomar (artros) m.fl.

Immunförsvaret blir försvagat av en inflammerande kost som innehåller mycket kolhydrater och lite naturligt fett. Mindre motståndskraft ökar mottagligheten för alltifrån förkylningar till diabetes typ 2 och andra metabola sjukdomar.

Vår sjukvård kostar minst 400 miljarder kronor om året och sjukvården har ingen aning om hur man botar, förebygger och läker metabola sjukdomar. När ska sjukvården, myndigheter som Socialstyrelsen, Livsmedelsverket m.fl. initiera vetenskapliga studier om hur olika slags kost påverkar hälsan både negativt och positivt. I dessa studier ska inte läkemedelsindustrin få delta.

När ska folk slippa lida i onödan undrar jag?

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

Sprid frisk-av-mat-tänket!

Hjälp andra som fastnat i inflammatoriska sjukdomar! Just nu har jag en kampanj i januari och februari där man köpa två olika bokpaket av min bok ”Frisk av mat” till nettopris. Det kan vara lämpligt att ha en bok till hands när prat inte räcker. Jag har även tillgång till engelska böcker, ”Health through food” som du kan inkludera i bokpaketet. Hjälp andra som du själv blivit hjälpt.

5-paketet med boken Frisk av mat!

Nu kan du hjälpa till att sprida Frisk-av-mat-tänket med hjälp av boken Frisk av mat. 5-paketet innehåller 5 böcker, ”Frisk av mat” som du kan köpa till nettopris.Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.se om du är intresserad.

10-paketet med boken Frisk av mat!

Med 10-paketet får du ett ännu bättre nettopris av boken Frisk av mat! 10-paketet innehåller förstås 10 stycken böcker Frisk av mat. Kontakta mig på lindgren.mats8@comhem.se om du är intresserad.

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag har exakt samma erfarenhet när det gäller stela och inflammerade blodkärl. 2006 började jag med LCHF vilket var vad jag läste från Dr. Dahlqvists blogg. Då jag redan bestämt mig för att inte äta några mediciner vid min nyupptäckta sockersjuka. Artrosen i axlar och höfter är som bortblåsta. Prostatabesvären finns inte längre osv. osv. Jag har bara positiva erfarenheter med LCHF. Bevis får jag de gånger vid jul och påsken när jag fuskar med maten då är värken i axlarna det första jag märker nästa dag. Det går inte att fuska, man blir genast avslöjad. Så fort jag äter mina 4 ägg på morgonen försvinner all stelhet och värk efter mina försyndelser.

    Gilla

    • Det är så sant som det är sagt! Hälsningar Mats

      Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.