#Friskavmat Hur många kan Mai-Lis Hellenius skrämma den här gången?

januari 20, 2017 kl. 3:28 e m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , ,

hellenius500  smr_124422494

På måndag ska Professor Mai-Lis Hellenius vara med i programmet Fråga doktorn. Frågan är hur många hon kan skrämma från att äta mättat naturligt fett som smör den här gången. Professor Hellenius driver en Livsstilsklinik på Karolinska i Stockholm och den kliniken är sponsrad av läkemedelsföretaget Pfizer. Detta läkemedelsföretag säljer den beryktade och farliga medicinen Lipitor som är en kolesterolsänkande medicin, så kallade statiner. Nästan en miljon svenskar äter statiner regelbundet och det är okunniga svenska läkare som skriver ut dessa farliga läkemedel.

Om Mai-Lis Hellenius hade varnat för statiner i programmet på måndag så hade hon med all säkerhet blivit av med sin livsstilsklinik och också sin professorstitel. Hela vår sjukvård är uppbyggd på falsariet att naturligt fett är farligt. Därmed är det kroppsegna fettet kolesterol också farligt trots att det tillverkas hela tiden av vår lever och våra celler i kroppen. Så tror sjukvården och läkarna med läkemedelsindustrins gillande.

I en ny holländsk studie visar det sig att de som äter MER mättat naturligt fett som smör löper MINDRE risk för att drabbas av hjärt -kärlsjukdom. Kostdoktorn har kommenterat detta. Professor Mai-Lis Hellenius åker runt i Sverige och håller föredrag för bl.a. sjuksköterskor. Där varnar hon för LCHF-kosten och för smöret. Hur länge ska hon få hålla på och förstöra folkhälsan undrar jag?

16114785_1634521256575060_1746199642374676008_n16105936_1634521263241726_1863941202567123362_n

Läs om Thomas Andersson pånyttfödelse nedan med ketogen kost LCHF.

”Tre dagar som förändrade mitt liv:
18, 19 och 20 februari 2012.

1999-2012:
Jag hade högt blodsocker. Jag hade förhöjt blodtryck. Jag fick veta att mina kolesterolvärden var dåliga. Jag var tjock.
Jag hade insjuknat i det metabola syndromet.
Kroniskt sa man, i alla fall diabetesen.

Den 18 februari 2012, blev jag överraskad med en fantastisk middag. Rejäla färsbiffar, gräddsås med smörkokt blomkål. Det blev min första LCHF-inspirerade måltid. Den kvällen blev näst sista gången jag injicerade insulin i min kropp.

Efterföljande morgon testade jag återigen mitt blodsocker. I normala fall brukade mina fastevärden variera mellan 7 – 11. Nu visade blodsockermätaren helt plötsligt på 4,8. Och det enda jag gjort var att äta en middag kvällen innan som innehöll minimalt med kolhydrater men mycket fett. Jag beslutade mig för att halvera mitt insulinintag på kvällen den 19 februari. Det kom att bli min sista insulinspruta.

När jag vaknade tidigt på morgonen den 20 februari var jag svettig och lite yr. Nu trodde jag att jag hade gjort ett misstag. Jag har aldrig, förr eller senare, blivit så snopen. Blodsockermätaren visade på 3,1. Efter bara två middagar, en frukost och en lunch!

Efter 13 år med diabetes, varav 5 år med insulinbehandling, blev det klart och tydligt att jag skulle avstå från kolhydrater och insulin. Och så blev det, och så är det fortfarande…”

Stackars diabetiker som tror på Mai-Lis Hellenius!

När jag delade artikeln ”Ketogen LCHF-kost gör dig frisk” i facebookgruppen Vi med diabetes typ 2 så fick jag följande länk tillbaka av någon person med diabetes typ 2. De populära fettdieterna är ett hot mot folkhälsan som är publicerad i DN. Det är bl.a. Professor Mai-Lis Hellenius som skrivit artikeln. Det är tragiskt att diabetes typ 2 patienter får se och höra denna falska propaganda av Mai-Lis Hellenius gång på gång. Vem ska de tro på?

Jag erbjöd mig att medverka i Fråga Doktorn när experterna i soffan inte kunde svara på vad inflammationshämmande mat är. Jag skrev ett brev och skickade det tillsammans med min bok Frisk av mat till redaktionen på Fråga Doktorn. Nu har det gått tre månader och inte ens ett tack för boken har jag fått. Hur rädda är de egentligen för verkligheten.

Naturligt fett som smör stimulerar immunförsvaret, precis tvärtemot vad vår sjukvård och Mai-Lis Hellenius tror. Undra på att sjukvården inte kan bota en enda metabol sjukdom.

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

Ha en skön helg hälsar.

Mats Lindgren

2016-07-07 10.20.55

 

 

 

Annons

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: