#Friskavmat Svar från Fråga Doktorn.

januari 26, 2017 kl. 12:46 e m | Publicerat i Okategoriserade | 13 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

unknown

Jag fick ett rekordsnabbt svar från Fråga Doktorn-redaktionen denna gång angående mitt brev till dom. Det kanske berodde på att jag lade en kopia till VD Hanna Stjärne på det mailet. Det är ett goddag yxskaft-svar och mer var väl inte att vänta. Jag har har dock skrivit ett svar till redaktionen nedan och vidarebefordrat till VD Hanna Stjärne och Uppdrag Ganskning.

”Tack för ditt brev!

Vi har tagit upp LCHF bland andra dieter när vi hade temaprogram om Diabetes 2. Dieten kommer troligen att komma upp vid något annat tillfälle då vi talar om olika dieter. Att ha en enda diet som programpunkt skulle betyda att vi också måste ta alla andra som enskilda programpunkter, vilket blir ohållbart.

Sedan är vi tacksamma för att vi får många brev och väldigt många böcker skickade till oss, men det gör också att vi tyvärr inte kan svara på alla brev.

med vänliga hälsningar från redaktionen.”

Hej redaktionen på Fråga Doktorn!

Tack för ert snabba svar. Tyvärr missar ni hela poängen med mitt mail till er. Ni har ju med Mai-Lis Hellenius som är en av alla professorer som skriver böcker. Inte måste ni ha med alla professor som skriver böcker bara för att Mai-Lis är med i ert program?? Det är ju senaste programmet av Fråga Doktorn ett bra bevis för. Poängen med mitt mail till er är ju att människor blir friska av ketogen LCHF-kost. Då är det inte längre en bantningsdiet utan faktisk en kostmodell som läker metabola sjukdomar. Jag känner till tusentals människor, inklusive mig själv, som i många år sökt hjälp från sjukvården och fått tabletter och sprutor som inte alls hjälper mot orsakerna till sjukdomen utan kanske i bästa fall lindrar symtomen. Men så en dag upptäcker de ketogen LCHF-kost och prövar det. Då händer något i kroppen, inflammatoriska tillstånd läker sig och immunförsvaret stärks. De blir av med metabola sjukdomar som diabetes typ 2, hjärt -kärlsjukdomar, reumatisk värk, mag och tarminflammationer och många fler bara med hjälp av en i grunden enkel kostförändring.

Är inte detta faktum värt att ta upp i t.ex. programmet Fråga Doktorn. Släpp er fixering på att LCHF-kosten är en diet bland andra bantningsdieter. Med ketogen kost får man hjälp att häva inflammatoriska tillstånd i kroppen. Dessutom så håller denna kost tillbaka metabola sjukdomar så länge man håller fast vid denna kostmodell.

Sjukvården är tyvärr inte uppdaterad kring hur ketogen kost kan stimulera och stärka immunförsvaret så att metabola sjukdomar förebyggs eller läker sig. Läkemedelsindustrin har ett fast grepp om sjukvården och den industrin är inte intresserad av att man kan bli frisk av mat. 

Svensk sjukvård är i kris och trots att den kostar 400 miljarder kronor om året så lyckas den inte bota några inflammatoriska sjukdomar alls. Är inte detta ett märkligt faktum? Kanske har sjukvården totalt fel problemdefinition vad som orsakar metabola sjukdomar som t.ex. hjärt -kärlsjukdom. Det kanske inte är det naturliga fettet eller kolesterol som orsakar alla dessa sjukdomar utan inflammationer i kroppen orsakade av för lite naturligt fett och för mycket överskott av blodsocker.

Vad kan ni, på Svt, förlora på att ni i ett program tar upp den ketogena kostens läkande förmåga genom att några personer får lov att berätta om sina upplevelser? Det är bara läkemedelsindustrin som kan förlora på det men inte svenska folket som vill veta mer om hur kosten påverkar hälsan.

Med vänlig hälsning,

Mats Lindgren, författare, hälsodebattör och bloggare.

lindgren.mats8@gmail.com

fethalsa.wordpress.com 

2016-07-07 10.20.55 bokomslag-2016-11-13

13 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Mats.
  Grymt bra.
  Mvh Bo

  Gilla

 2. Mats,
  Enastående bra !
  En timmes programtid i Uppdrag Granskning på kvällstid skulle sitta bra 🙂
  Hälsningar Bengt

  Gillad av 2 personer

 3. Hej Mats
  Fick också svar snabbt på mitt mail denna gång för ovanlighetens skull.
  Svaret var ungefär det du fick om att ” vissa med D2 diagnos blivit hjälpta av denna diet”
  Dvs diet är nyckelordet i deras ögon inte hälsa

  Gilla

 4. Otroligt bra att du tar den här kampen!
  Viktigt att få folk att förstå att LCHF är så mycket mer än en bantningsdiet…

  /Lari
  http://www.lchfarkivet.se

  Gilla

 5. Hej Mats! Heja dej, så duktig du är att skriva till alla möjliga om LCHF. Tänk om Uppdrag granskning skulle ta upp det, vilken dröm!! Ha det så bra och fortsätt med det du gör💐

  Gilla

 6. Apropå LCHF-kost;

  Socialstyrelsen godkänner lågkolhydratkost …för behandling av övervikt eller diabetes typ 2. Eller rättare sagt, de fastslår att sådan behandling är i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.

  Beslutet kan läsas här, och underlaget, en utredning av Christian Berne, professor och överläkare på Akademiska Sjukhuset, finns här.

  Gilla

 7. Mycket bra skrivet,hoppas att det går fram.

  Gilla

 8. Har du e-postadresserna som du skickar till lättillgängliga så skulle jag kunna stötta med ytterligare krav på opartiskhet vilket jag tycker är det bekymmersamma här.

  Gilla

 9. Hej Mats! Mycket bra skrivet. Du gör skillnad. Mvh IngMarie från Trollharen.

  Gilla

 10. men så bra håller på dej mats Tack

  Gilla

 11. Fantastiskt bra skrivet. Jag hoppas att dom nappar.

  Gilla

 12. Tänk så många som skulle ”vakna” 👍💖 till både kropp och själ!!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: