#Friskavmat Förmaksflimmer, nej tack!

februari 26, 2017 kl. 9:42 f m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

Statin-heart-disease-arteries-633160-1

Min vän med förmaksflimmer och trasslig mage blir allt bättre sedan han bestämde sig för en rejäl satsning på att ändra livsstil. Nu är det strikt ketogen LCHF-kost som gäller. För en månad sedan var han så dålig att han inte vågade gå att lägga sig i sängen på natten av oro för att inte vakna på morgonen. Han sov några timmar i sin fåtölj varje natt. Hans mage och tarm har fungerat uselt i alla år som jag känt honom men nu är det annorlunda. Mage och tarm har börjat fungera och toabesöken är numera högst en eller två gånger om dagen.

Det är också en månad sedan han hade känning av sitt förmaksflimmer. Han ska t.o.m. följa med på vår årliga skidresa. Den tanken var inte möjlig för en månad sedan.

Fasa ut pillren!

Min kompis har börjat fasa ut sina kemiska piller och tabletter utskrivna av läkare. Allt för att hjälpa läkningsprocessen i hjärta, mage och tarm. Han är numera höggradigt motiverad och förstår att felaktig kost kan skapa ”kroniska” inflammatoriska tillstånd i kroppen. Han förstår också, numera, att rätt kost stimulerar immunförsvaret till att förebygga och läka dessa ”kroniska” inflammatoriska tillstånd.

Det tog honom 8 år till att komma till den insikten. Han har, som så många andra, litat blint på läkares råd och ordinationer. Han har fått blodtryckssänkande tabletter och blodförtunnande tabletter plus en rad andra preparat som ju bara lindrar för stunden men inte angriper orsakerna till hans inflammatoriska tillstånd.

Jag menar att det bara är immunförsvaret som kan läka kroppen från infektioner och inflammatoriska tillstånd, inte piller och sprutor.  Inflammationshämmande och immunstärkande kost är läkemedel på riktigt.

Hänsynslös läkemedelsindustri!

Läs, artikel i GP:s Två dagar, om hur forskaren och professorn Joakim Larsson från Göteborg har konstaterat att 90 pillerfabriker i Indien släpper ut dagligen 45 kilo antibiotika per dag i floden Isskavaggu. Mängden utsläpp motsvarar 5 gånger Sveriges dagsförbrukning av antibiotika. Floden är full av multiresistenta bakterier och rinner vidare till ”Indiens livsnerv” Godavari vars vatten används både som dricksvatten och konstbevattning. Därefter sköljs det ut i Bengaliska Viken. Dessa multiresistenta bakterier blir immuna mot antibiotika. Vi har en hänsynslös läkemedelsindustri som bara ser som sin uppgift att sälja så mycket piller som möjligt. Vår egen aningslösa sjukvård spelar med i detta groteska scenario.

Köp boken Frisk av mat!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

 

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej Mats

  Har tittat lite på TV4 nu på morgonen och slås över all apoteksreklam över all reklam
  för diverse piller & krämer

  Nått du också retar dig på kanske?

  Gilla

 2. Hej Jag läser med intresse dina informativa brev och särskilt om din vän med förmaksflimmer! Jag har dragit samma slutsats som han och du om orsaken och äter nu strikt lchf och har börjar fasa ut betablockerare (Metoprolol) och ska göra likadant med rytmstabiliserande (Multaq) när jag listat ut hur. Jag märker att hjärtat först reagerar på utsättningen men stabiliserar sig sedan. Av vården har jag inte fått hjälp med detta men apotekets personal har bra kunskap om medicinbiverkningar och nedtrappning osv. Det är lätt att känna sig ensam och orolig och inte våga gå emot läkares ordinationer. Så jag blir inspirerad och stärkt av att följa din rapportering om din vän. Hälsa gärna och heja på! Allt gott! Marie W

  sön 26 feb. 2017 kl. 09:43 skrev Fet Hälsa :

  > Mats L posted: ” Min vän med förmaksflimmer och trasslig mage blir allt > bättre sedan han bestämde sig för en rejäl satsning på att ändra livsstil. > Nu är det strikt ketogen LCHF-kost som gäller. För en månad sedan var han > så dålig att han inte vågade gå att lägga sig i” >

  Gilla

  • Bra Marie!
   Att ge sitt immunförsvar bästa möjliga förutsättningar för att bli starkt igen och här är ketogen kost LCHF den rätta vägen.
   Jag ska hälsa min kompis att du är inspirerad av honom.
   Hälsningar
   Mats

   Gilla

 3. hej jag med känner insperation. av att försöka att få de gå rätt väg. Jag äter just nu dessa mediciner för mitt förmaksflimmer. Jag måste oxå se till att få bort dessa. Men man måste börja ta tag i de.Tack för ett bra forum

  Gilla

 4. […] Se tidigare artiklar om min kompis här och här. […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: