#Friskavmat Vad tror läkare på? Ny diabetesstudie för nördar!

mars 2, 2017 kl. 6:46 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

images vs 2016-07-07 10.20.55

Igår fick jag en reaktion från en läkare som kommenterade mitt inlägg om hur Kerstin är på god väg att bli bra från sin cancer med ketogen LCHF-kost och på köpet blev hennes man blev fri från sin diabetes typ 2. Här är läkarens kommentar ordagrant;

”Tyvärr – lite trött på alla mirakelkurer som botar allt på hitsidan solan utan ett uns av vetenskaplig fakta som stöd….Beror kanske på att jag tillbringat hela mitt yrkesverksamma liv inom medicinsk FoU, och där lär man sig att ffa vara oerhört skeptisk och ifrågasätta ALLT som man inte kan vederlägga genom vetenskapliga, kontrollerade studier.”

Då svarade jag följande;

”Det är synd att läkare inte visar mer intresse för kostens betydelse för hälsan eller ohälsan. Det finns studier men framför allt finns det beprövad erfarenhet där personer reverserat sin diabetes typ 2 t.ex, inkluderat min egen som nu är diabetes typ 0 utan tabletter och sprutor.”

Varav läkaren svarade;

Tyvärr – i min värld är beprövad erfarenhet samma som anekdotiska resultat….”

Jag blir förbannad på dessa läkare som tror att de är gudar. Är statistik bättre än verkligheten själv. Det är ju horribelt att inte beprövad erfarenhet räknas längre. Tidigare hängde vetenskap och beprövad erfarenhet ihop. Nu räknas tydligen bara statistik, inte verkliga fall. Jag hoppas att du läser det här Kerstin. Du kanske undrar om du inbillat dig att du fått bättre hälsa?

Här på min blogg finns faktiskt tusentals verkliga fall, ”anekdotiska resultat”, med personer som fått mycket bättre hälsa eller blivit helt friska av ketogen LCHF-kost. Har alla dessa personer fel om sin förbättrade hälsa, kanske har de inbillat sig det(ironi)?

Diabetesstudie för nördar!

En ny liten diabetesstudie indikerar att både personer med diabetes typ 2 och diabetes typ 1 får bättre insulinresistens med hjälp av fasta, lite kolhydrater, lite protein och mycket naturligt fett i kosten. Enligt forskarna är inte detta visat tidigare. Resultaten är så anmärkningsvärda enligt forskarna att det borde startas stora vetenskapliga studier på samma tema. Det är mycket tabeller, grafik och medicinska termer i denna studie därav överskriften. Studien har jag fått från min vän den kinesiske diabetes-professorn. Hans kommentar var; du har nog rätt ändå det du skriver i din bok….

Kanske kan läkaren som levt med medicinsk FoU i alla sina dagar tro på en sådan studie, kanske inte. Men du som inte tvivlar på att det är verkligheten som gäller och inte kartan ska pröva ketogen kost om du vill läka och förebygga metabola/inflammatoriska sjukdomar.

Bli frisk av mat du också!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

 

 

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Inte glömma bort att läkarens höga lön kräver kunder dvs att folket INTE är friska för med friska starka individer som sköter om sin hälsa och kropp blir läkaren utan kunder och rimligen borde ingen då betala hans lön eller?

  Gilla

 2. Var läkaren anonym?

  Gilla

 3. Hej Mats ! Människor som blir friska utan mediciner och sprutor, och ”bara” med mat, är en farlig kombination, enligt läkarna, och det har vi ju fått läsa från massor av artiklar överallt. Vem läkare önskar att människorna blir friska, och inte behöver deras läkemedel ? Jag menar inte att alla läkemedel är dåligt, men dom vill inte se andra möjligheter än läkemedel till allt. Varför kan dom inte vara glada att man blir bättre och frisk och inte in i någon läkemedelberoende. Är det inte meningen även till läkarna att få människor bli friska ? Eller … ? Läkarna borde ”äntligen” få lite mer lärdom om matens betydelse till kroppen, för det är inte bara ”äta som vanligt”, när man har exp. högt blodsocker ! Jag blir så arg för denna nonchalans från läkarnas sida, mot människor som försöker hitta andra möjligheter än piller som inte i alla fall gör en frisk utan man blir bara sämre och en massa biverkningar. Har själv sett med mina egna ögon vad hände med mina egna föräldrar, när dom gjorde allt läkarna ville och lydigt åt alla mediciner dem skrev till dom. Båda är nu döda och begravna. Mats ”TACK” till dig, att du fortsätter kämpa och informerar om riktig mat till alla som vill få en andra chans. Du borde skriva en nu bok, om vad som har hänt dig med åren du ändrade maten och fick kasta medicinerna, och många andra som gjorde likadant. Kram / Paula

  Gilla

 4. När jag läste detta så kom jag att tänka på en passus i Arne Järnelövs bok med titeln; Ibland blir det helt fel-men god mat tröstar.
  Så här skriver han:
  Min egen attityd som jag bär med mig hemifrån de svenska universiteten är att forskaramatörer är något man ler överseende med. Välmenande personer, men nästan alltid utan förmåga eller resurser att göra något av vikt. Professionell är ett honnörsord och en kvalitetsgaranti.
  Inom Linnean Society ser man saken annorlunda. Amatören är den hängivne forskaren som söker sanningen och ingenting annat. Den professionelle måste alltid misstänkas vara prostituerad som likt konsulterna i Koestlers The Call Girls kan förväntas göra, säga och skriva vad som helst för pengar.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: