#Friskavmat Hallonbåtar hjälper inte mot prostatainflammation!

mars 12, 2017 kl. 11:24 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

En gång i tiden menade den gamle professorn Stephan Rössner att man kan banta med hallonbåtar om man äter tillräckligt lite av den sorten. Han hade faktiskt rätt i det avseendet. Men att äta hallonbåtar mot inflammatoriska tillstånd i kroppen som t.ex. prostatainflammation hjälper inte alls även om man äter ytterst lite. Istället spär man på inflammationen ytterligare.

Ketogen kost LCHF är idag erkänt som ett sätt att gå ner i vikt och bli av med oönskad fetma. Men fortfarande är ketogen kost LCHF inte etablerat eller erkänt som ett medel att stärka immunförsvaret och läka inflammatoriska sjukdomar som t.ex. prostatainflammation. Många män lider helt i onödan av denna metabola/inflammatoriska sjukdom trots att hjälp finns på nära håll.

Prostatainflammation kan utvecklas till prostatacancer som är den absolut vanligaste cancersjukdomen bland män. Mina egna prostatabesvär pågick under 30 år utan att jag fick någon bättring. Ont i pung och ländrygg liksom besvär med att kissa var mina följeslagare under dessa år. Under denna tid gick det åt mycket inflammationshämmande tabletter och då och då fick jag besöka läkaren för att pressa ut var. Det är ingen behaglig upplevelse, det kan jag försäkra.

Immunstärkande kost!

Det inte läkarna eller sjukvården förstår är att immunstärkande och inflammationshämmande mat har mycket bättre effekt än kemiska tabletter. När jag började med ketogen LCHF-kost för åtta år sedan tog det cirka sex månader så var mina prostatabesvär ett minne blott. Jag slapp att springa upp på toaletten på natten i tid och otid på grund av förträngningar. Nu har det gått 7,5 år sedan jag kände av mina tidigare prostatabesvär. Det beror på att jag fortfarande äter ketogen LCHF-kost som inte skapar förträngningar eller inflammatoriska tillstånd i kroppen. Jag vet att så länge jag hänger kvar vid denna kostmodell så är det min bästa sjukförsäkring och den är gratis för äta måste vi ju göra under alla omständigheter.

Läk din prostatainflammation själv, läkaren Jan Hammarsten!

Anekdoter är inget värt!

Nu hävdar sjukvården och läkarna att mina upplevelser bara är anekdotiska och inte är värda något. Det ska vara statistik med 20000 deltagare i en studie för att det ska vara värt något. Men för mig är mitt tillfrisknande tack vare naturlig immunstärkande mat bevis nog eftersom jag inte gjort någon annan livsstilsförändring. Det är för mycket socker/kolhydrater och för lite naturligt fett som en gång skapade mina prostatabesvär.

Jag har precis varit på en skidresa och med på denna resa var en läkare och vi hade en hel del diskussioner som du kan förstå. När läkaren hällde strösocker på frukt i sockerlag till frukosten så förstår man ungefär hur kunskapsnivån är bland läkare. Denne läkare led av hjärtflimmer och lite andra inflammatoriska tillstånd i kroppen också.

Bli frisk av mat du också!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

 

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Tack för en bra och informativ blogg, har hittat mycket bra att läsa här. Jag har själv ätit lchf sedan ca 10 år tillbaka och jag mår betydligt bättre än innan. Har ätit striktare ketogen lchf de senaste 11/2 åren. Mina magbesvär är borta och jag mår över lag mycket bättre. Det som jag inte får ordning på är vikten och även min psoriasis som går i skov, det är väldigt frustrerande. Har förstått att det är fler kvinnor än jag som har problem med vikten närmare klimakteriet och i klimakteriet. Även om jag i stort sett äter mest fett, lite protein och bladgrönsaker händer inte mycket med vikten. Den kosten är dessutom väldigt spartanskt och tråkigt. Psoriasisen blir tyvärr inte bättre heller. Jag fortsätter ändå men jag vet inte vad jag ska hitta på mer för att bli bättre. Något förslag?
  Mvh Victoria

  Gilla

  • Hej Viktoria!
   Har du prövat att fasta några dagar i veckan? Det kan göra verkan. Även att ”fasta” med enbart smör och ägg ett par dagar i veckan kan göra susen, https://fethalsa.wordpress.com/?s=nolla+kolhydraterna
   Ha det gott,
   Mats

   Gilla

   • Hej!
    Tack för svar. Jag är nog ett hopplöst fall.. jag har i perioder ätit i stort sett fett och ägg. Den senaste omgången har varat i sex veckor nu. Jag äter då fettkaffe, ägg och smör/majonnäs. Kan göra fatchock efter Martina Johanssons recept (vatten, kokosgrädde, kakao, smör/kokosfett ca 50 g) Det kör jag flera dagar i veckan i bland mån-fre och äter jag något annat så är det fett, någon typ av protein och bladgrönsaker. Jag mår bra och går ner i vikt i början, bara ca 2-3 kg sen händer inget. Försöker att träna regelbundet som funktionell träning och stavgång.

    När jag äter så strikt känns det jätte bra först, värk försvinner, sug försvinner och jag går ner något kilo men det försvinner efter ca två veckor. När jag ledsnar på den kosten kör jag strikt lchf men ovanjord grönsaker, fett och protein,
    Märker tyvärr ingen skillnad på min psoriasiss. Det är frustrerande men jag fortsätter ändå, vet inte riktigt hur jag ska äta annars…
    I bland funderar jag på om det är rätt jag äter när inget händer..

    jag har ju helt klart hormonsvaj och är på väg in i klimakteriet så det kan vara anledningen men jag tycker det borde finnas något som hjälper. Det är inte så mycket som skrivs om detta problem fast jag förstått att det inte är ovanligt.

    Mvh Victoria

    Gilla

 2. Victoria, prova Anna Sparres blogg 4Health om hormoner.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: