#Friskavmat Så gott att vara frisk!

april 3, 2017 kl. 11:46 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Jag är nu inne på mitt åttonde år med immunstärkande mat och jag är helt frisk. Det är så skönt! Från tonåren och fram till för åtta år sedan när jag upptäckte den immunstärkande maten så var jag sjuk. Det är nästan 40 år med inflammatoriska tillstånd i kroppen.

Faktum är att jag var så van vid att vara sjuk under så lång tid att jag inte hade en aning om hur det kan kännas att vara frisk. Nu vet jag hur detta känns och det är glädje och tacksamhet varje dag. Jag hade reumatisk värk varje dag som accelererade med åren men  som inte var något konstigt för mig eftersom jag inte visste något annat. Mina prostataproblem började redan i 20-årsåldern och besvären varierade från och till men blev värre efter 50-årsåldern.

Mina luftrörsproblem började tidigt, redan i tidiga tonåren, och utvecklades senare till kronisk bronkit. Man kan säga att jag hade kronisk lunginflammation som blossade upp med jämna mellanrum och som hela tiden krävde nya penicillinkurer. Under senare år fick jag diabetes typ 2 och kärlkramp. Märkligt nog trodde jag att mina olika slags sjukdomar i kroppen var normalt. Jag blev ju äldre.

Jag var egentligen inte medveten om att mitt immunförsvar höll på att krakelera fullständigt förrän min diabetes och kärlkramp dök upp. Det blev uppenbart för mig att min kropp var sjuk. Då kom slumpen in i bilden och jag gick på ett föredrag av läkaren Annika Dahlqvist. Det var min sambo som drog mig till föreläsningen. Själv var jag enormt skeptisk. Hon, läkaren, påstod att man kan läka t.ex. diabetes typ 2 med naturlig mat. Jag ansåg att det var humbug från början. Hon berättade hur hon själv blivit frisk med hjälp av immunstärkande mat och eftersom jag vid denna tid var såpass dålig så var jag beredd att pröva vad som helst.

Den föreläsningen förändrade mitt liv på ett fantastiskt sätt, jag blev efterhand helt frisk med hjälp av min nya diet.

Jag är en nyfiken person så jag ville förstås veta vad det var i den nya kosten som gjorde mig frisk? Framför allt blev jag förvånad över att sjukvården och läkarna inte verkade veta ett dugg om immunstärkande mat. Det hade aldrig varit tal om att kosten spelade någon roll tidigare när jag besökte sjukvården utan det handlade bara om olika slags piller och sprutor.

Nu åtta år senare är det fortfarande bara piller och sprutor som gäller inom sjukvården. Immunstärkande mat vet man väldigt lite om. Jag har förstått att det finns så stora ekonomiska vinster i framför allt piller som läkemedel att immunstärkande mat nog får vänta på sin tur ännu ett tag. Trots att immunstärkande mat är det läkemedel som verkligen fungerat på mig.

– Förut tänkte man att du har dina gener och dem får du dras med, antingen de är gynnsamma eller ogynnsamma. Men nu visar det sig att du själv kan påverka hur ditt genetiska arv yttrar sig, säger diabetesforskaren Charlotte Ling.

Generna kan ändra sig?

Jag fick höra av läkarna att anledningen till att mina inflammatoriska sjukdomar efterhand blev värre och värre var mina genetiska förutsättningar. Min släkt hade en historia av diabetes, cancer och hjärt -kärlsjukdomar. Därför hade jag förutsättningar för att få dessa sjukdomar. Det var nästan oundvikligt enligt läkarna eftersom man har de gener man har.

Men ny modern forskning visar att man både kan aktivera och deaktivera sina egna gener. Det verkar ju som att jag gjort detta. Livsstilen verkar spela en stor roll för vilka gener som blir aktiva eller passiva. Vi har tydligen cirka 25000 olika slags gener i varje cell i kroppen. Alla dessa gener kommer ju från våra förfäder långt tillbaka i tiden. Anta att jag lyckats aktivera de gener som inte triggar inflammatoriska sjukdomar genom min immunstärkande mat? Då ändrar ju sig förutsättningarna plötsligt. Det är inte säkert att du får dessa metabola sjukdomar bara för att din släkt haft dom?

Jag tycker själv att tankegången att man haft otur som valt fel föräldrar inte känns riktig. Det blir ju en slags ödestro som inte hänger ihop med modern vetenskap. Att mat, som man stoppar i sig kanske 6 gånger om dagen, kan påverka hur du mår och hur ditt immunförsvar utvecklar sig känns mer riktigt.

Min bok Frisk av mat!

Jag har skrivit några böcker om hur mitt immunförsvar, med hjälp av immunstärkande kost, blivit så starkt att jag inte längre blir sjuk. Det låter kanske sjukt i den oinvigdes öron att maten kan spela en så stor roll men det är faktiskt sant. Eftersom boken ”Frisk av mat” har sålt i cirka 7000 ex så vet jag att immunstärkande mat har hjälpt många andra med liknande besvär som jag själv haft. Prova själv!

Stärk ditt immunförsvar!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Dina tanker om våra gener är ganska intressanta och stämmer väl in på de konklusioner Bruce Lipton drar i sin bok The biology of belief (översatt till danska: ”Intelligente celler. Overbevisningens biologi: De mirakuløse kræfter i bevidsthed og stof” Vet inte om den är översatt till svenska). Han slutsats är just att generna inte är oföränderliga, men kan påverkas av yttre faktorer. Jag har inte läst hela boken, det är nog början som är mest intressant har jag hört och jag är kanske inte heller helt enig i allt han skriver, men det om generna tycker jag verkar helt logiskt.

    Gilla

  2. hej var för skriver du dem här bloggarna? jag ville ha svaret för en skoluppgift

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.