Vila i frid käre bror!

april 14, 2017 kl. 9:54 f m | Publicerat i Okategoriserade | 33 kommentarer
Etiketter: , , , , , ,

Idag är en sorgens dag för mig. Min bror Rolf vaknade aldrig utan somnade in för gott för några dagar sedan. Vi träffades så sent som några dagar innan dödsfallet och då berättade han för mig att han hade diabetes typ 2 och hjärtproblem. Han ville inte ta upp sina sjukdomsproblem med mig eftersom han visste att jag skulle börja tjata om kosten.Men i fredags ville han ha hjälp och bad särskilt att jag skulle skicka över min LCHF-utbildning. Jag hann aldrig skicka något.

Jag är hemskt sorgsen och ledsen. Min bror litade på att sjukvården och läkarna vet vad de gör. Men tyvärr vet de inget om hur hjärt -kärlsjukdomar eller andra metabola sjukdomar uppstår och ej heller hur de kan botas/läkas. Idag undrar jag om mitt arbete med att skriva artiklar på den är bloggen och att sälja böcker och utbildningar är helt meningslöst? Gör det någon skillnad överhuvudtaget?

Min bror fick en hjärtattack i sömnen och vaknade aldrig mer. Han såg helt fridfull ut när han hittades och förstod antagligen inte vad som hände. Det chockerande är att hans barn blev av med sin mamma bara en vecka tidigare då hon hittades på golvet i sin lägenhet. Också hon dog av en slags hjärtattack. Både min bror och han f.d. fru blev nyligen morfar och mormor och de skulle njuta av sitt ganska nykomna pensionärsliv.

Mina brorsbarn måste begrava både sin mamma och sin pappa nästan samtidigt. Det är så fruktansvärt orättvist och rent ut sagt för djävligt eftersom det är två helt onödiga dödsfall enligt mig.

Jag är så arg och förbannad på att det ska vara så känsligt att prata om kosten och då särskilt LCHF. Det är helt logiskt att det vi stoppar i oss varje dag påverkar våra kroppar. Immunförsvaret kan bli försvarslöst på grund av allt socker som vi stoppar i oss och som skapar infekterade miljöer och inflammatoriska tillstånd i kroppen.

Det enda som hjälper!

Jag skriver dessa rader av en enda anledning och det är att jag hoppas att detta leder till eftertanke hos många. Min bror förklarade för mig så sent som i fredags att han inte är så dålig som jag själv varit. Jag var också hjärtsjuk och hade diabetes typ 2 plus en rad andra metabola sjukdomar för 9 år sedan. Min vändning kom med den ketogena kosten LCHF som som stärkte upp sitt immunförsvar såpass mycket att mina metabola sjukdomar kunde läka sig. Jag äter fortfarande denna kost och har inga som helst besvär kvar. Om jag inte gjort denna livsstilsförändring hade jag legat under jord för länge sedan. Det är jag helt säker på.

Min bror Rolf var en idrottsman i hela sitt liv som tränade regelbundet men inte hjälpte det. När han på allvar skulle njuta av sitt pensionärsliv så dog han knall och fall.

Vila i frid käre broder!

 

33 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag deltar i din stora sorg. Jag läser i ditt meddelandet att du är arg på din bror som inte trodde på dig och var rädd att be hjälp. När han sedan bad hjälp kom det för sent. Jag är lesen för det som har hänt för dig och dina brors barn. ❤ ❤ Jag hoppas att du fortsätter det som du gör — berätta om LCHF och det friska livet. Tack för allt vad du har sagt och gjord. Ger inte efter. MVH Arja Lindgren

  Gillad av 1 person

 2. Åh, så fruktansvärt sorgligt. Och så svårt när man inte når fram till sina nära och kära. Jag och min kärlek har ätit lchf nu i 7 år, lite drygt, och vi mår så otroligt bra på den kosten.
  Vi beklagar sorgen. ❣

  Gilla

 3. Så tråkigt Mats. Känner verkligen med dig och förstår din sorg och frustration. Här håller du på och skrivet om denna kost som enl. Min menig hjälper. Har ju bevis för det. Och så kan inte de som står än nära ta till sig detta. Känner igen detta så väl. Försöker ju dela med mig av erfarenheter jag har och rekommenderar din bok. Men människor vill liksom inte tro på att det är sant. Litar så blint på det som sjukvården och skolmedicinen står för. Men jag tror ändå att det börjar röra på sig. Att människor börjar inse detta med att kolhydrater och socker hör ihop. Att kolhydratrika födoämnen blir till socker i magen. Så sluta aldrig att skriva om detta Mats. En vacker dag fattar den stora massan att du och många andra som förespråkar denna kost har haft rätt. Synd bara att så många får betala med sin hälsa under tiden.
  En fridfull påsk önskar jag er.
  Med vänlig hälsning, Kerstin💕

  Gillad av 2 personer

 4. Beklagar sorgen Mats Lindgren ❤
  Tack för Ditt fantastiska arbete som är till stor hjälp för många många av oss! Hoppas innerligt att Du orkar fortsätta berätta om möjligheterna som kan få människor att må bättre – bra.
  Varma hälsningar
  Annica Björuth

  Gilla

 5. Jag beklagar sorgen.

  Gilla

 6. Beklagar verkligen sorgen! Förstår din ilska och frustration. Man vill så gärna hjälpa sina nära och kära men är de inte mottagliga och beredda att göra något åt sitt liv hjälper det inte hur väl vi vill och tjatar… Jag har själv tänkt och ältat sedan min bror dog i somras 49 år gammal, knall och fall. Hade försökt prata med honom många gånger om vikten av att äta bra, alltså LCHF men det hjälpte inte. Det är väldigt frustrerande! Vi kan inte göra så mycket mer än att ta hand om oss själva och visa att vi mår bra av det vi gör och hoppas andra märker det och tar åt sig det, din bror verkade ha gjort det även om det var försent, men det känns ändå hoppfullt!

  Fortsätt som du gör, det hjälper många!

  Vänlig hälsning Victoria

  Gilla

 7. Hej Mats
  Beklagar sorgen över din brors bortgång.
  Man känner sig så maktlös när man försöker få nära och kära att ändra livsstil i tid,
  man vill bara väl men möts oftast med arga kommentarer av allehanda slag.
  Fortsätt med din gärning även om det kan kännas tungt just nu.
  LCHF hälsning Nisse

  Gilla

 8. Så tråkigt att din bror dog, innan han ändrade sin kost. Det är ju ändå många människor, som har ändrat sin kost, tack vare dig, så du kan ju inte ge upp! Hälsning Ethel

  Gilla

 9. Så himla onödigt 😦 Fortsätt med ditt arbete o fler slipper dö i förtid. Beklagar sorgen

  Gilla

 10. Beklagar sorgen Mats. 😟 Tack för allt du hittills har delat med dig av genom denna blogg. Det har ju hjälpt tusentals människor, så ge inte upp!!! ❤❤❤

  Gilla

 11. Ledsen för det som hänt. Tänk inte en sekund att ditt arbete skulle vara förgäves. Vi behöver en person som du som skriver om det du skriver, så viktigt för oss alla. Vill gärna peppa dig att fortsätta, trots det sorgliga som hänt.

  Gilla

 12. Beklagar sorgen.

  Gilla

 13. Ledsen för din skull och brorsbarnet. Men det ger oss också en ytterligare påminnelse att ditt sätt att påverka omvärlden, är rätt. ❤️

  Gilla

 14. Verkligen sorgset att du inte hann hjälpa honom när han till slut bad om hjälp. Det är sånt man inte kan förutse.

  Beklagar din sorg.

  Gilla

 15. Så sorgligt. Beklagar sorgen och hoppas du och familjen kan hämta styrka och kraft att kämpa vidare. Jag hoppas du fortsätter att skriva och upplysa om LCHF och sund livsstil. För oss har det varit livsviktigt då min man efter 4 infarkter och ständig kärlkramp började med LCHF och problemen är nästan helt borta. Skulle han vara lite mer strikt is in kosthållning är jag säker på att han skulle må än bättre. Just idag fick han tryck över bröstet och illamående. Man vill inte tjata men jag vet ju att det beror på att han åt tekakor och massor av apelsiner (gillar sötman) i veckan som gick🤔

  Gilla

 16. Ja Mats jag lider med dig men för allt i Världen ge inte upp din kamp du gör ett strålande jobb.
  Mvh Bo Eriksson

  Gilla

 17. Ja Mats
  jag lider med dig men för allt i Världen ge inte upp din kamp du gör ett strålande jobb.
  Mvh Bo Eriksson

  Gilla

  • Glömde skriva att vi alla var väll lite rädda i början för alla som man frågade i sjukvården sade att detta täpper till ordrorna så jag själv väntade tyvärr i många år.
   Tack gode gud att jag fick tag i lite böcker att läsa bland annat Mats första bok.
   Jag själv är lite förbannad på sjukvården för dom försöker hela tiden påverka en till att äta som dom vill.
   Numera skrattar jag åt dom och kör mit race med LCHF och mår utmärkt har gjort detta sedan 2012.
   Bo

   Gilla

 18. Beklagar sorgen för dig och hans barn! En fin människa som jag lärde känna under en av era fina skidresor till Italien – vi åkte liten ihop många gånger, men precis som du påpekar har vi för mycket övertro på våra läkare och mediciner. Min mor dog också av samma sjukdomar + kool eftersom hon hade rökt i mängder – alldeles för tidigt och hade ej hunnit leva alls utanför sin lägenhet. Hon trodde blint på läkare – medans min gamla mormor fick leva 15 år extra för hon vågade prova på alternativmedicin både akupunktur och lägga om kosten. Kramar från Anki i Spanien som äter medelhavskost.

  Gilla

 19. Jag är så ledsen för din och din brors familjs skull. Beklagar verkligen er sorg.

  Och jag har stor förståelse för din ilska och frustration inför det vilseledande budskap sjukvården ger dem som uppsöker vården. Så fruktansvärt onödigt. Det går aldrig att garantera att vi alla lever friska till 90-årsåldern, men vi borde åtminstone få korrekt information om hur vi ökar oddsen för ett friskt liv högt upp i åldern.

  Gilla

 20. Beklagar sorgen!

  Gilla

 21. Beklagar sorgen Mats! Men ditt arbete med att sprida kunskap om LCHF och dess verkan i våra kroppar betyder nog mer än du tror! Du är en stor inspirationskälla för mig och du hjälpte mig oerhört mycket genom din blogg och din bok när jag startade upp min nya livsstil och har nu fått en friskare kropp och starkare immunförsvar. Tack Mats för ditt engagemang! Det betyder enormt mycket!
  Kram

  Gilla

 22. Jag blir så ledsen när jag läser om din bror. Mina tankar går till dig Mats i din svåra tid. Ge inte upp ditt angagemang för en friskare befolkning. När sockersuget överrumplar mig går jag in på din blogg för att bli stärkt. Du gör ett jättejobb för många människor.
  Tragiskt att du inte hann rädda din bror.
  Gert.

  Gilla

 23. Beklagar sorgen💙💚hoppas du orkar fortsätta med det du gör, du är fantastisk!

  Gilla

 24. Då sorgligt, förstår din frustration, men je inte upp, jag har insett att det tar tid att upplysa folket om nya rön 💓

  Gilla

 25. Jag tänker på Dig nu i i din sorg. Men tänk aldrig för en sekund att Ditt jobb med bloggen är meningslös. Jag läser alla Dina inlägg, sprider dom vidare och har tagit hem Din bok till min kommuns bibliotek. Senast i dag påminde jag dottern om Ditt regelbundna ägg-o-smörboost. Din styrka är fantastisk för mängder av människor.

  Fortsätt Fortsätt, vi följer Dig!

  Gilla

 26. Beklagar sorgen! Och samtidigt vill jag tacka dig,för att du trots din stora förlust,orkar påminna oss om hur viktigt det är att vi fortsätter att äta LCHF. Du gör skillnad!
  Kram

  Gilla

 27. Beklagar sorgen ❤ Du hann inte rädda din bror, men du har räddat och räddar säkert många andra ❤ Inget är förgäves ❤ Styrkekramar till dig och familjen ❤ Hälsn/Paula

  Gilla

 28. Får beklaga sorgen , det finns aldrig några ord som kan ge tröst då någon man håller av lämnar oss .
  Varma hälsningar fyllda med stor omtanke till dig och familjen ❤

  Gilla

 29. […] Jag har faktiskt ganska många läkare som följer min blogg. De flesta av dessa läkare vågar förstås inte kommentera offentligt av rädsla för repressalier från sjukvården. Så här skrev en läkare på Messenger till mig efter min artikel om min brors död; […]

  Gilla

 30. Beklagar sorgen. Fortsätt gärna med dina intressanta artiklar.

  Gilla

 31. Hej! Granne till Rolf. Beklagar sorgen. Pratade med honom dagar innan och han kom och tittade på mina får.

  Gilla

 32. R. I. P.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: