#Friskavmat Stefan fick morfin mot prostatainflammation!

april 20, 2017 kl. 11:55 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

För några dagar sedan fick jag ett samtal från Stefan som berättade att han fick starka morfintabletter av sin läkare mot sin prostatainflammation. Det var den enda medicin han fick.  Om det är någon som tror att morfintabletter kan bota prostatainflammation så kan jag berätta att det fungerar inte. Möjligen kan det lindra tillfälligt mot smärtan.

Jag har själv haft prostatainflammation från och till sedan 20-årsåldern men mina prostatabesvär släppte helt och hållet efter min kostomläggning till ketogen LCHF-kost för åtta år sedan. Har inte haft några besvär sedan dess. Men jag fick naturligtvis en massa kemiska tabletter av sjukvården under en lång följd av år utan resultat.

Prostatainflammation är en metabol sjukdom som inte kan läkas med smärtlindrande eller inflammationshämmande tabletter. Stefan måste förstå och inse att hans inflammatoriska tillstånd inte släpper så länge han förser dessa tillstånd med bränsle i form av socker/kolhydrater. Nu har Stefan beställt och ska ta hjälp av min bok Frisk av mat och min LCHF-utbildning.

En metabol sjukdom/inflammatoriskt tillstånd kommer sällan ensam, så även för Stefan som tidigare haft besvär av hjärt -kärlsjukdom. När man är kraftigt inflammerad så måste man ta till extra ordinära åtgärder i form av immunstärkande kost. Stefan måste sluta med att förse sina inflammatoriska tillstånd med bränsle i form av överskottsblodsocker. Det är alltså blodsocker som inte cellerna behöver som bränsle utan detta socker fastnar överallt i blodvägarna. Blodådror och artärer blir stela och oelastiska av denna sockerbeläggning. Bakterier attraheras av sockret och biter hål i blodväggarna. Då uppstår sår som kroppen/immunförsvaret försöker läka med inflammation. Problemet är att immunförsvaret hänger inte med när miljarder bakterier äter på blodväggarna så sår uppstår. Då inträffar ”kroniska” inflammatoriska tillstånd.

Så har Stefan det idag. Stora smärtor varje dag. Nu kommer han att äta en icke inflammatorisk kost som också är immunstärkande. Det betyder att han ska sätta en kolhydratgräns på högst 5 gram kolhydrater per 100 gram livsmedel. Han ska vara försiktig med protein och mycket generös med naturligt fett som smör, avokado, olivolja(första pressningen), ekologiska ägg och ekologiskt kallpressat kokosfett. Med denna typ av kost uppstår inte överskott av blodsocker som kan karamellisera/försockra blodväggarna. Därmed blir det heller inte intressant för bakterier eftersom detta socker, som var bränsle för bakterier, efterhand försvinner ur systemet.

Det ska bli intressant att följa Stefan i hans kamp att få bort sina inflammatoriska tillstånd i kroppen. Jag vet att ketogen LCHF-kost fungerar både av egen erfarenhet och genom att jag vet att ett stort antal ytterligare personer blivit av med sin prostatainflammation liksom andra metabola sjukdomar med immunstärkande kost.

Sjukvård som inte fungerar!

Jag förvånas ständigt över att sjukvården inte tar till sig de erfarenheter från ketogen LCHF-kost som visat sig hjälpa mot en lång rad metabola sjukdomar. Vi lever i ett läkemedelsträsk där bara syntetiska kemiska tabletter är godkända. Läkemedel i form av naturlig mat som är anpassad för människan verkar läkare och sjukvård inte bry sig om.

I min LCHF-utbildning står det i första meningen följande: ”LCHF är ingen diet, det är bara formeln på hur kosten ska se ut för en människa utifrån hur vi fungerar”. Nedan skrev en läkare till mig nyligen följande;

”Läste inlägget om din bror. Beklagar. Delar allt du skriver i inlägget där. Jag är läkare själv dessutom och känner enorm frustration över allt onödigt lidande och alla bortkastade resurser. Det är helt ofattbart. Hoppas att den utvecklingen är på väg att brytas nu. Är övertygade om att du gör stor skillnad med ditt arbete, men jag förstår frustrationen i att det är så få som förstår och att allt går så långsamt. Men tålamod! Vindarna vänder och fler kommer förstå att man inte kan lita på sjukvården i de här frågorna.”

Stärk ditt immunförsvar!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej
  Har just tagit del av en nyutkommen bok av amerikanska forskare, ”Konsten att inte dö”, av Michael Greger och Gene Stone. Där man skriver om att upptäcka maten som enl vetenskapen ger ett längre o friskare liv.
  Olika kapitel som handlar om att undvika och bota olika sjukdomar, såsom hjärtsjukdom, lungsjukdom, sjukdomar i hjärnan, i matsmältningsorganen, infektioner, diabetes, levesjukdom , prostatacancer o många fler inte här nämnda.
  Eftersom jag personligen har prostatabesvär har jag en liten tid prövat på LCHF metoden utan att veta ännu vilket resultat jag uppnått eller uppnår.
  Problemet är att efter att ha läst kapitlet om prostatabesvär/cancer i nämnda bok blivit jag mycket förvirrad vad som är rätt metod, dvs din LCHF metod eller nämnda forskares råd.
  I boken anser man att ägg är förkastligt ( kolin som finns i ägg), liksom mejeriprodukter av olika slag såsom mjölk, ost osv. Kött produkter, speciellt från fjäderfän är också att unvika. Fisk rekomenderas inte heller.
  Här rekomenderas istället en halvvegansk kost. Örter som linfrö och broccoli, brysselkål,vitkål, blomkål o grönkål, rekomenderas speciellt.
  Linfrö(mald) rekommenderas att intagas 3 msk per dag.
  Däremot verkar man inte nämna kolhydrater som nackdel eller att undvika för sjukdomarna.
  Vad ska man tro egentligen?
  Skulle vilja höra din åsikt ang detta.
  Du kanske känner till boken.
  Börje

  Gilla

  • Hej Börje1
   Det finns bara ett sätt, enligt min erfarenhet, och det är att äta mat som inte inflammerar kroppen. Om man redan är inflammerad så bör man vara än mer noggrann med kosten. Jag vet att sockerrika livsmedel som pasta , flingor, bröd, potatis, ris m.m. kan underhålla de inflammatoriska tillstånden. Därför gäller det att äta mycket naturligt fett som smör, ägg, avokado, kokosfett, olivolja som stimulerar immunförsvaret och som inte ger bränsle till inflammatoriska och infekterade tillstånd i kroppen. Författarna nämner kål i olika former och det är jättebra förstås. Använd ovanjordsgrönsaker till kött och fisk. Jag tror inte författarna har klart för sig att vegankost innehåller mycket spannmål och stärkelse som absolut inte är bra.
   Sätt igång på allvar med ketogen LCHF-kost Börje! Testa tre månader och kolla hur du mår. Du kan ta hjälp av min bok och LCHF-utbildning om du vill. Du kommer att bli förvånad vilka resultat man kan få.
   Mvh
   Mats L.

   Gilla

 2. Börje,
  min man har haft problem med prostata vilket bl.a. visat sig i fluktuerande PSA-värde. Han får därför med jämna mellanrum taget PSA-prov. Det vi kunnat se är att ju striktare LCHF han äter, desto lägre PSA. Tidigare har han besökt läkaren var sjätte månad men senast var värdena så bra att tiden för återbesök förlängdes till nio månader. Så jag kan verkligen rekommendera dig att äta LCHF.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: