#Friskavmat Bara sjukvården att vända sig till?

maj 20, 2017 kl. 6:56 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

  Dela gärna!

Om man är metabolt sjuk dvs har någon eller några av dessa oerhört vanliga sjukdomar idag som diabetes typ 2, reumatiskt värk, hjärt -kärlsjukdom, mag och tarmsjukdomar och ett 40-tal till så är man väldigt ensam med sin sjukdom. Det finns bara sjukvården och läkare som är utbildade av pillerindustrin att vända sig till. Då får man piller men inga anvisningar hur man skall komma åt orsaken till sjukdomarna som ju bara blir värre och värre.

När jag förstod på allvar att jag varit sjuk i många år trots att jag då trodde att jag levt ett ganska normalt liv, den insikten kom ju först med mitt kostbyte när jag verkligen förstod på allvar hur det kan kännas att vara frisk. Förklaringen är ju att man bara har referenser till sitt eget liv och om man varit sjuk i många år så kan man tro att det är normalt. Har inte alla det så?

Idag hade jag samtal med en man som jag hyr båtplats av i andra hand och han har i stort sett alla metabola besvär som man kan tänka sig. Det anmärkningsvärda är att han är i min ålder eller något yngre men har artros, hjärtbesvär och en rad andra problem. Han upplevs av mig som 30 år äldre än vad jag själv är.. Hans direkta konstaterande var att han hade bara sjukvården och dess läkare att vända sig till. Efter åratal av pillerätande så inser också han att sjukvården och läkarna inte kan något om metabola sjukdomar men vart ska jag vända mig annars konstaterade han.

Varför vågar inte fler?

Jag vet inte om jag är speciell men jag insåg ju ganska snart efter att jag fått min diabetes typ 2 diagnos att läkarna och sjukvården inte kan ett dyft om metabola sjukdomar. Jag blev ju ordinerad att äta enligt Tallriksmodellen som ju innehåller upp till 60 procent socker. Jag var ju sockersjuk och tålde inte socker. Dessutom fick jag recept på statiner som ju ska sänka kolesterolproduktionen i kroppen. Jag förstod tidigt att det var naturligt fett som jag behövde inte socker. Jag fick alltså anvisningar av sjukvården som förvärrade mina metabola sjukdomar. Det är naturligtvis helgalet och helt absurt.

Jag trodde i min enfald att många fler skulle våga använda ketogen LCHF-kost som en metod att läka metabola sjukdomar. Tyvärr så är det fortfarande bara ett fåtal som använder denna metod mot metabola sjukdomar/inflammatoriska tillstånd i kroppen. Däremot har ju LCHF blivit en etablerad bantningsmetod men ännu inte en metod att stärka sitt immunförsvar så att man stå emot.  Det kan bero på vad min båtplatsuthyrare antyder; nämligen att vem ska man annars vända sig till.

Jag förklarade för honom att jag vet minst hundra gånger mer än en vanlig läkare hur man stärker sitt immunförsvar med rätt kost så att kroppen kan försvara sig mot dessa inflammatoriska sjukdomar. Det argumentet hade han svårt att köpa. – Vet du mer än min läkare, frågade han skeptiskt? – Ja, det kan du slå dig i backen på att jag vet, sa jag, i varje fall om inflammatoriska tillstånd i kroppen som ju metabola sjukdomar är, svarade jag.

Men jag inser förstås att det inte är lätt att vara skeptiska till läkarna. För vem ska man annars vända sig till? Intressant i sammanhanget är att jag själv coachar ett antal läkare som är metabolt sjuka. De vågar inte framträda med namn förstås.

Kolla själv!

Det enklaste sättet att kolla om jag har fel eller inte är att pröva själv. Ge dig minst tre månader med ketogen LCHF-kost mot dina metabola sjukdomar och kolla hur du mår! Därefter kan du uttala dig!

Hur du stärker ditt immunförsvar!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej! Jag är djupt imponerad av din bok och Har följt denna kost nu i tre veckor. Och har mått så bra!! Men nu har jag troligtvis fått influensa, dock ingen snor, men värk i kroppen och feber… Jag vill inte ta värktabletter! Har du ngt råd! Vänligen Anelma

  Gilla

  • Hej Helena!
   Om du hänger i med den immunstärkande kosten LCHF så kommer du att bli mindre och mindre utsatt för infektioner och förkylningar. Det är det förstärkta immunförsvaret som skyddar dig. Ta bara värktabletter i yttersta nödfall, anser jag. Hälsningar Mats

   Gilla

  • Jag instämmer med Mats men vill för egen del tillägga att du bör hålla koll på temperaturen så den inte blir för hög. I nödfall skulle jag ta något feberdämpande om tempen var väl hög och jag inte kunde få ner den på annat sätt.

   Och du kan trösta dig med att förkylningar och influensor snart kommer att vara ett minne blott. Själv har jag inte drabbats på nästan tio år och förr hade jag åtminstone två rejäla förkylningar per år.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: