#Friskavmat Hur farligt är socker egentligen?

maj 28, 2017 kl. 8:26 e m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

  

Enligt min mening och erfarenhet är socker och olika slags sockerarter mycket farligare än vad vi i allmänhet tror. Olika sorters sockerarter är orsak och upphov till minst ett 40-tal olika slags metabola sjukdomar. Dessa sjukdomar hålls igång med kontinuerlig tillförsel av socker av skilda slag och skadar immunförsvaret. Många vanliga livsmedel som mjöl innehåller 60-80 procent kolhydrater. I pasta, som är gjort på mjöl, är det inte ovanligt med över 80 procent kolhydrater i förpackningen. En påse Ahlgrens bilar har strax över 80 procent kolhydrater i påsen.

All denna mängd sockerarter som finns i vanliga livsmedel och som vi stoppar  oss dagligen förgiftar kroppens blodsystem genom att där uppstår sår från bakterier som ätit hål i blodväggarna. Bakterierna äter hål därför att blodbanorna blir karamelliserade av ständigt tillflöde av socker. När det blir sår uppstår lätt infektioner och vårt immunförsvar startar då inflammationer för att läka dessa sår. Detta kan leda till att kroniska inflammatoriska tillstånd uppstår. Dvs att immunförsvaret hänger inte med att läka alla sår genom att starta inflammation därför att sockertillflödet är för stort och bakterierna för många.

När nyckelhålsmärkningen startade 1989 så, mer eller mindre, tvingades livsmedelsproducenterna att ta bort fettet ur produkterna för att kunna få en nyckelhålsmärkning. Ersättningen till fettet blev olika slags kolhydrater istället. Då visste man inte och vet fortfarande inte att naturligt fett stimulerar immunförsvaret och orsakar inte inflammation i kroppen.

Jag anser att olika sorters spannmål som finns i bröd, pasta, flingor m.m. är det absolut farligaste livsmedlet idag. Anledningen är att dagens spannmål är så enormt energirika och så fulla av kolhydrater/sockerarter. Dessa livsmedel innehåller dolt socker som inte ens smakar sött. Då är det lättare att förstå att man inte ska äta en påse Ahlgrens bilar varje dag för där känner man sötman.

Vilka sjukdomar får sin näring från socker?

Hjärt -kärlsjukdomar, cancer och diabetes är kanske de vanligaste där kontinuerlig sockertillförsel håller igång dessa sjukdomar. Men min erfarenhet är att prostatainflammation, mag och tarminflammationer, reumatisk värk, artros, allergier, eksem,, migrän, hudsjukdomar, plus en rad andra metabola sjukdomar också får sin näring av sockerarter/kolhydrater. T.o.m. sämre syn som drabbar allt yngre människor idag är en produkt av inflammatoriska tillstånd i ögonens blodbanor som orsakas av för stort intag av sockerarter/kolhydrater.

När vi äter för mycket socker/kolhydrater får vi inte plats med det naturliga fettet som ju skyddar oss på det sättet att inga inflammatoriska tillstånd hämtar näring från naturligt fett. Naturligt fett som smör, olivolja, kokosfett m.m. är själva navet för ett starkt immunförsvar. Om vi inte får i oss det i tillräcklig mängd måste många kompensera med piller.

  

Varför prövar inte fler ketogen LCHF-kost mot metabola sjukdomar?

Det finns flera svar på den frågan tror jag. Dels är många så sockerberoende att de inte kan tänka sig en ketogen kost hur sjuka de än är. Dels är svaret att läkarna, sjukvården och läkemedelsindustrin inte alls tror på att en ketogen kost kan stärka immunförsvaret så mycket att svåra sjukdomar kan läka sig eller att de inte alls uppstår. Det kan vara svårt att stå emot sin läkare. De tror ju att naturligt fett orsakar sjukdomar. Dels är svaret att det finns en formidabel industri av sjukvård , läkare, pillerindustri, apotek som alla är beroende för sin försörjning av att vi inte blir friska av mat utan hålls lagom sjuka av piller.

Än så länge är det inte förbjudet att pröva en ketogen kost. När jag skriver i min bok att man kan bli frisk av mat så är det egentligen förbjudet att påstå det. Men eftersom jag har vetskap om att många många tusen har stärkt sitt immunförsvar med en ketogen LCHF-kost och blivit friska/friskare så kanske man inte vågar stämma mig för mitt påstående. Annars så välkomnar jag en stämning.

Ta hjälp av boken Frisk av mat!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

 

 

 

 

 

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej Mats, tacka för en bra blogg.
  Tänkte bra kommentera en sak. Jag tror att vi är så sockerberoende att vi inte klarar av att äta på annat sett. Jag kämpar med det och börjar om c. en gång i veckan.
  Vill också berätta att min läkar vän är över tyget om att LCHD kost är livsfarlig. Unga människor dör, säger hon, i USA. Men jag är så övertygat om att det här sättet att äta är bra, så jag har svårt att förstår hur det kommer sig. Har du hör om detta problem?
  Med vänlig hälsning, Maija

  Gilla

  • Hej Maija!
   Läs gärna mitt svar till Kerstin. Du ska veta att jag sett tusentals människor bli friska under de år jag drivit min blogg och sålt mina böcker och utbildningar. Det finns en skrämmande okunskap bland läkarskrået om kostens läkande kraft respektive kostens inflammerande kraft. Läkarna får bara sin information från pillerindustrin från läkarutbildningen och genom hela sin yrkeskarriär.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 2. Hej Mats
  Du glömde en STOR och betydande aktör i din uppräkning ”som är i stor behov
  för sin försörjning av att vi inte blir friska av mat utan hålls lagom sjuka av piller”
  nämligen dagligvaruhandeln/systembolag mfl. som förser dom som är sockerberoende i olika former med allsköns skräp under många olika täckmantlar.
  Allt detta leder till att folket hålls i gisslan minst sagt med hälsan som prislapp.

  Gilla

 3. I dag gick jag i ”taket” när jag var med min man till vårdcentralen och dels tog prover och sedan ett läkarbesök. Alla värden var normala så även fasteprovet av sockret. Min man har ändrat sin kost till LCHF och motionerar mer. Värdena har varit bra vid senaste kontrollerna.
  I dag sa hans läkare att de gått ifrån kostbehandling av de som ligger på gränsen till diabetes 2 utan ville skriva ut medicinen Metformin i förebyggande syfte.
  Klart han inte ska äta medicin i förebyggande syfte. När det finns annat att göra för att bli friskare.Inte riktigt klokt.
  Men inte undra på att människor blir osäkra och fundersamma. De som inget vet tror ju på sin läkare.
  Frustrerande till tusen.😡

  Gilla

  • Ja att piller är en stor och lönsam industri det råder det inget tvivel om, samt att friska/vill bli friskare människor är svåra att klå på pengar.

   Gilla

  • Hej Kerstin!
   Det känns väldigt tråkigt att din mans läkare inte fattar bättre. Tyvärr är det så att man inte kan lita på sin läkare när det gäller metabola sjukdomar. Det kan inget om detta ämne. Man får skaffa sig kunskapen själv som du och jag gjort. Läkarnas okunskap i detta ämne föder en gigantisk pillerindustri som lever gott på att vi aldrig blir riktig friska utan lite lagom sjuka hela tiden.
   Hälsningar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: