Orka stå emot läkaren!

juli 1, 2017 kl. 12:44 e m | Publicerat i Okategoriserade | 11 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

 

Jag har fått två mail som jag tänker ta upp här på bloggen. Ett mail från en person med diabetes typ 2 där läkaren vill att han skall börja äta statiner (kolesterolsänkande tabletter) därför att det ”dåliga” kolesterolet är för högt. Detta trots goda resultat av LCHF-kosten och att läkaren är införstådd med detta.

Det andra mailet som jag tycker är viktigt att ta upp är en person som förklarar sin situation på följande sätt;

”Intresserad av ditt ”paket” dvs bok & LCHF utbildning. Skickar du betalinformation?
Tänkte ge detta en chans eftersom jag är robot-opererad prostatacancer med pågående hormonbehandling o kommande strålbehandling (om ca 2 mån).
Trots högpresterande (akademiskt) och exemplariskt ”hälsosamt” fysiskt liv (mat & träning & alkohol)…så drabbades jag…..”

   

Angående statiner!

Dessa tabletter är något slags djävulens påfund för det finns inget dåligt kolesterol som kroppen producerar. Av statiner blir man ännu sjukare och där finns dokumenterat en rad olika biverkningar som verkligen inte hjälper immunförsvaret utan stjälper det istället. Men våra läkare läser inte modern forskning och har ingen aning om hur man läker inflammatoriska tillstånd i kroppen som ju diabetes typ 2 är. Läkarna får sin information av pillertillverkarna och de bryr sig bara om att sälja mer piller.

Hjälpen finns ju i den ketogena kosten som ger immunförsvaret bästa möjliga förstärkning. Jag vet inte vad man ska göra med alla dessa läkare som skriver ut kolesterolsänkande piller hela tiden som skadar immunförsvaret och förstärker de inflammatoriska tillstånden i kroppen. Kanske skulle dessa läkare tvingas svälja sin egen beska medicin (statinpiller) under ett år? Då skulle de få känna på en rad biverkningar som muskelont och ytterligare värk i kroppen m.m.

Kolesterolet som produceras av levern och våra celler är en mycket viktig del av immunförsvaret och skall inte mixtras med. Verkligen inte med kemiska kolesterolsänkande tabletter!!

Läs om Professor Fredrik Nyströms moderna forskning.

Men hur säger man emot läkaren där i situationen? Jag menar att det går inte utan man tar receptet och sedan hämtar man aldrig ut tabletterna. Läkare är indoktrinerade att det är fett som orsakar metabola sjukdomar. Så även om man kan visa upp goda resultat av LCHF-kosten som personen ovan så tror läkarna att man måste skriva ut statiner. Snart borde det bli en rättslig påföljd för dessa läkare som skriver ut statiner och som vägrar att ta in modern forskning.

Angående prostatacancer!

Jag lider med personen som fått prostatacancer. Han har följt alla kostråd, enligt Livsmedelsverket, som man skall göra. Han har tränat och levt ett hälsosamt liv enligt de rekommendationer som finns. Ändå så drabbades han av cancer? Idag får var tredje man prostatacancer någon gång i livet. Med den utveckling som sker idag så kommer varannan person att drabbas av cancer. Enda sättet för min mailande vän med prostatacancer är att ta bort näringen för cancercellerna. Dessa cancerceller lever enbart på socker. Alltså tar man bort sockerarterna och kolhydraterna från kosten så långt det är möjligt och ersätter den energin med naturligt fett. Då ska han äta en ketogen LCHF-kost livet ut för att inte riskera att få tillbaka cancern.

Det händer inte mig!

Så tänkte jag en gång i tiden att detta händer inte mig. Men det hände mig. Jag drabbades av den ena metabola sjukdomen efter den andra och det slutade med att jag fick en dödsdom av min läkare. Jag hade tur som gick på en av Annika Dahlqvists föreläsningar. Den föreläsningen räddade mitt liv. Idag vet jag att så länge jag äter en ketogen LCHF-kost så slipper jag diabetes typ 2, jag slipper kärlkramp, kronisk bronkit, reumatisk värk och prostatainflammation. Så såg mitt liv ut innan min kostförändring till ketogen LCHF-kost för 8,5 år sedan. Nu var det 8 år sedan jag var förkyld senast. Annat var det tidigare. Det är alltså mitt numera starka immunförsvar som skyddar mig mot att jag får tillbaka alla dessa metabola sjukdomar som jag en gång hade.

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan stärka upp ditt eget immunförsvar själv. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

11 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. JAG fick statiner efter min bypass 2004 men blev verkligen dålig orkade inte ej heller spela golf min kropp ville verkligen inte ha detta.

  Gilla

 2. Statinerna tar också bort den mycket viktiga antioxidanten Q10 som behövs för musklerna. Och hjärtat är vår största och viktigaste muskel.

  Gilla

  • Nej.

   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8623738/

   ”Furthermore, the results of analysis of antioxidant concentrations in LDL before and after simvastatin treatment indicate that the antioxidant capacity of LDL is maintained in simvastatin-treated patients.”

   Gilla

 3. Du bör nog lugna dig lite med att ge medicinska råd till personer som blivit ordinerade mediciner av läkare.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20356594

  Så det är nog så att doktorn har rätt (han har undersökt sin patient och är utbildad inom området vilket du absolut inte är) och patienten bör ta de ordinerade ”kemiska pillren” och äta en kemisk kost medan han dricker kemiskt vatten och andas kemisk luft (allt är kemi, att använda ”kemiskt” som om det vore dåligt tyder på grav okunskap).

  Gilla

  • Hej Nicholas! Jag förstår att du är läkare. Det är nog du som bör se över din kunskap. För det första ger jag inga medicinska råd . Jag ger kostråd som stärker immunförsvaret genom mina böcker och utbildningar och givetvis min blogg. Jag har dokumenterade bevis på att jag hjälpt tusentals människor under mina 8,5 år till en mycket bättre hälsa med ketogen kost. Det betyder att de stärkt sitt immunförsvar med hjälp av icke inflammerande kost och därmed fått kraft att bekämpa sina metabola sjukdomar. Det finns en rad studier utförda av uppdaterade läkare och forskare som bekräftar mina teser. Exempelvis professor Fredrik Nyström, Docent Ralf Sundberg och Docent Uffe Ravnskov. Googla på dom så hittar du relevanta studier. Läkaren Nisse Simonsson försöker rätta till sina fel som han gjorde som läkare genom att berätta och föreläsa om den läkande LCHF-kosten. Men studier i all ära, det är verkligheten som gäller. Den verkligheten säger att kolesterolsänkande piller gör människor ännu sjukare och skadar immunförsvaret. Den ketogena kosten stimulerar immunförsvaret till att bli starkt och hejdar inflammatoriska tillstånd i kroppen att uppstå. Jag har tusentals bevis på detta från verkligheten. Det betyder att jag känner till personer, förutom jag själv, med diabetes typ 2, hjärtbesvär, reumatisk värk, mag o tarminflammationer, cancer och många fler metabola sjukdomar som blivit friska eller fått en mycket bättre hälsa. Det du! Om du kan visa upp något liknande ska jag lyssna på dig.
   Jag anser att det är en kriminell handling av läkare att skriva ut statiner. Läkare som du borde kliva ner från piedestalen och titta mer på alternativ kunskap för den finns. Idag kan sjukvården inte bota en enda metabol sjukdom. Kan det bero på att ni fastnat i pillerträsket?
   Vänliga hälsningar
   Mats Lindgren
   Kosthabiliterare, bloggare, författare

   Gilla

   • http://diabetestimes.co.uk/low-carb-programme-has-saved-nhs-6-9m/
    Läs gärna länken ovan Dr Nicolas.
    /Mats

    Gilla

   • Nix, jag är forskare inom molekylär biologi.

    Du behöver icke övertyga mig om att ketogena dieter fungerar, det vet jag mycket väl (~4g kolhydarater har jag fått i mig idag) men det har kommit till en punkt där det blir lite för mycket. Det börjar likna ideologi istället för vetenskap och vetenskapliga studier förkastas om de inte håller med.

    Det är inte lösningen på allt och när en person går till sin läkare är det fullständigt idiotiskt att säga ”lyssna inte på din läkare” när det är så att diabetes typ-2 faktiskt höjer produktionen av LDL (oavsett diet) till nivåer som bevisligen är skadliga.

    Ingen läkare skulle vara korkad nog att komma med råd till en specifik patient utan undersökning eller tester och du som inte har någon utbildning alls på området utan istället går på vad du tror på är inte mycket bättre än en präst som rekommenderar bön istället för behandling.

    Gilla

   • Ang. din länk så vet jag inte varför du skickar den?

    Vad har den att göra med förhöjning av LDL vid diabetes 2 oavsett diet och behandling när så upptäckts genom blodprov att göra?

    Ingenting.

    Gilla

 4. Dr Uffe Ravnskov har skrivit böcker om kolesterolmyten
  Han minns vad han lärde sig under sin utbildning till läkare. Att kolesterol är nödvändigt för att kroppen ska kunna bilda nya nervceller och att kroppen själv bildar kolesterol när det finns för lite. Sant som du säger att det finns inget dåligt kolesterol. Det är två slags kolesterol och LDL som kallas det onda, påverkas av sockret i kosten som gör att istället för att vara stora fluffiga molekyler blir det små hårda som sätter sig fast i kärlväggarna.
  För ett par år sedan var det en artikel i Norrtelje Tidning. Man skulle påminna sina patienter att ta sin kolesterolmedicin med sms. Man oroade sig för att patienterna ”glömde” ta sina doser. Pfizer AB och sjukvården skulle samarbeta om detta. jag skrev en insändare om detta men den togs inte in.
  Norrtelje Tidning är en stark supporter till läkemedelsindustrin och tillåter inte avvikande åsikter.

  Gilla

 5. Kommentar till Nicolas Broszky: Dålig argumentation av dig att påstå att Mats Lindgren inte har kunskaper. Sen är det så att skolmedicinens tester är opålitliga. Exempel på det är Borrelia. Doktorns prov visar negativt fastän man har sjukdomen. Då hittar de på att man är stressad och deprimerad och ska knapra lyckopiller. Tyvärr är det så att de flesta läkare inom skolmedicinen är korkade och kan inte rekommendera just någonting för att vi ska bli friska. De är hårt hållna och rädda för att mista sin läkarlegitamation. Det enda de duger till är att titta i Fass efter något lämpligt piller att trycka ner symtomet med. De kan ingenting om hur kosten påverkar kroppen. Eller hur deras giftiga behandlingarna gör med vår hälsa. De förnekar candidasis och att vi blir sjuka av amalgam.

  Gilla

 6. Mycket information om kolesterol och statiner i denna engelska föreläsning:
  David Diamond – An Update on Demonization and Deception in Research on Saturated Fat…

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: