Olika syn på naturligt fett!

juli 14, 2017 kl. 4:26 e m | Publicerat i Okategoriserade | 12 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

 Dela gärna!

Jag kan konstatera efter 8, 5 år med ketogen LCHF-kost att min syn på det naturliga fettet skiljer sig avsevärt från sjukvårdens och läkarnas uppfattning. Sjukvård och läkare tror att naturligt fett skapar metabola sjukdomar medan jag har funnit att samma fett läker metabola sjukdomar. Hur kan vi ha så olika syn på detta? Jag bygger min uppfattning på att jag själv blivit helt frisk från fem svåra metabola sjukdomar. De är diabetes typ 2, kärlkramp, prostatainflammation, kronisk bronkit och långvarig reumatisk värk.

Läkare och sjukvård bygger fortfarande sin syn på att det naturliga fettet är farligt på grund av den omtalade 22-länders-studien av forskaren Ancel Keys. Denna bluffstudie är sedan länge avslöjad av många forskare som just en bluffstudie beställd av pillerindustrin. Ändå är det den teorin som gäller inom sjukvården!

Faktum är, enligt min uppfattning, att du inte kan överäta naturligt fett. Det blir inga dåliga konsekvenser i kroppen hur mycket naturligt fett du än äter. Skillnaden om du äter mycket kolhydrater är enorm. Alla tillgängliga sockerarter idag skapar däremot metabola sjukdomar.

Alarm!

Men om du äter strikt ketogen kost, alltså med mycket naturligt fett i maten, så blir din kropp mycket känslig för om du råkar stoppa i dig för mycket kolhydrater. Så är det min kropp och mitt immunförsvar. Jag anser att det är utmärkt att det ringer en alarmklocka genom att kroppen slår larm vid för högt kolhydratintag. Skillnaden om du alltid äter mycket sockerarter/kolhydrater på tallriken är att inga alarm löser ut förrän du utvecklar en metabol sjukdom. Kroppens alarmsystem blir immunt på grund av den ständiga tillförseln av socker och kolhydrater.  Då kan det ta lång tid att återställa immunförsvaret med ketogen kost.

Vår dyra sjukvård är kass på metabola sjukdomar!

Är det någon som känner någon med metabola sjukdomar som blivit botade genom sjukvårdens metoder? Jag känner i alla fall inte någon. Jag tycker att det är horribelt att miljontals svenskar med hjärt -kärlsjukdomar, diabetes typ 2, cancer m.fl inte kan få hjälp av sjukvården. Att skära bort kroppsdelar eller att sätta människor på piller livet ut anser jag inte vara läkande åtgärder. Frågan är varför vi går med på detta?

Inga alternativa metoder är tillåtna inom sjukvården förutom kemiska piller och kniven. Det är faktiskt märkligt att läkare inte lär sig mer om ämnesomsättnings-sjukdomar som ju metabola sjukdomar är. Om det är fel på ämnesomsättningen så borde ju man inkludera vilken kost man äter i behandlingen. Så sker inte. När jag satt med i en forskargrupp på Sahlgrenska akademin i Göteborg så var där med en läkare som gick sjätte året på sin läkarutbildning. Jag frågade honom hur mycket han läst om nutrition i läkarutbildningen? Han svarade då att han varit med på två föreläsningar, en på förmiddagen och en på eftermiddagen.

Jag känner i varje fall till tusentals personer med metabola sjukdomar som blivit helt friska, som jag, eller fått en mycket bättre hälsa med ketogen LCHF-kost.

 

Fettskrämd?

Vi har ju fått stå ut med en enorm propaganda genom åren mot naturligt fett och därför är vi alla mer eller mindre fettskrämda. Ibland utan att vi är medvetna om det. Är det verkligen bra att äta 12 ägg om dagen? Ja det är fantastiskt bra. Faktum är att vi kan leva mycket gott på bara ägg och smör och vi blir aldrig sjuka av den dieten. Många som börjar med ketogen LCHF-kost gör misstaget att ta bort större delen av kolhydraterna men ersätter inte den energin med tillräcklig mängd energi från naturligt fett. Jag anser att det dagliga naturliga fettintaget ska ligga mellan 60-80 procent av den totala kostmängden. Gör man det så kan man inte misslyckas med den ketogen kosten.

Så här är det, du blir smal och frisk av naturligt fett och du blir sjuk och fet av för mycket kolhydrater och socker.

Ha en riktig skön semester hälsar,

Mats Lindgren i Lycke

 

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan stärka upp ditt eget immunförsvar själv. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

12 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Tack själv Mats och en trevlig sommar. Här har du en som fortfarande har bra CA 125 värden. ( cancerns aktivitet)
  Det är tack vare min kost. Det är jag helt säker på. Någon gång måste människor vakna. Frågan är när. Behöver ju inte vara en Einstein för att förstå sambandet. Socker-cancer och metabola sjukdomar. Konstigt att detta nobelpris som delades ut 1931 verkar vara okänt för både läkare och de flesta andra.
  Med vänlig hälsning, Kerstin

  Gilla

  • Hej Kerstin!
   Altid trevligt att få ta del av dina kommentarer. Det vore intressant att höra mer om de cancervärden som du skriver om.
   Vänliga hälsningar,
   Mats

   Gilla

   • Hejsan!
    CA 125 är ett protein som finns i cancercellerna i äggstockarna. Tas via blodprov.
    Värdet ska vara så lågt som möjligt men allt under 35 är normalt. Nu kan man väl inte helt lite på detta värde då andra tillstånd kan höja det oxå. Bl.a infektioner, graviditet o dyl. Men Ca 125 provet tar man ofta för att övervaka äggstockscancerns framskridande efter behandlingen. Om CA värdet sjunker efter behandlingen tyder det på att behandlingen lyckats. En ökning av CA 125 värdet efter behandlingen kan tyda på ett återfall av sjukdomen.
    Jag vill ta mitt prov ofta och har så gjort sedan min sista cellgiftsbehandling Dec-2015 Tycker det känns tryggt att ha koll på det hela. Och efter min omläggning av kosten i början av 2016 har det legat runt 10-14. Är ju helt övertygad om att detta har hjälpt mig. I alla fall har jag gjort vad jag kunnat för att må så bra som möjligt. Hur långt det räcker vet varken jag eller någon annan. Inte utan att man tycker detta är spännande oxå. Om detta håller i sig, vilket jag så klart hoppas på, så är det ju mirakulöst som min läkare sa vid sista besöket. Hade väl önskat att jag fått ta del av detta med socker och cancer redan på ett tidigare stadium. Var i stadie 4 och min diagnos var inte så lysande från början. Och så är jag då här i dag. Pigg och mår bra. Inte undra på att man känner både glädje och tacksamhet.
    Med vänlig hälsning, /Kerstin🍀

    Gilla

 2. Hej Mats
  Med så mycket smör, kokosolja, grädde , ägg som jag ätit
  senaste åren så skulle blodbanor med sjukvårdens sätt å se
  på saken idag vara igenkorkade, men som du sett från min sista
  mätning är det precis som du säger tvärtom dvs fullt flöde minst sagt.
  Sitter just nu och laddar inför ännu ett långlopp på cykel i morgon
  denna gång bara 100km.
  Ps Lidl har bra pris på kallpressad kokosolja köpte 4 burkar nyss till
  bra å ha förrådet mitt.

  Gilla

  • Det är bra Nisse! Lycka till i loppet!
   vänliga hälsningar,
   Mats

   Gilla

 3. Jag mår inte bra av smör och kan inte äta det alls. Vad skulle du rekommendera istället? Jag mår inte bra av övrigt kött och animaliska produkter heller för då höjs insulin i kroppen och så kraftiga kurvor med socker och insulin vill jag inte ha. Vad skulle du rekommendera för föda åt mig?

  Gilla

  • Hej Lars!
   Jag vet inte vad jag ska svara dig för dina påståenden att smör, kött och animaliska produkter höjer insulinet i kroppen är helt verklighetsfrämmande. Det stämmer inte alls. Du får nog utveckla din fråga.
   Hälsningar,
   Mats Lindgren

   Gilla

   • Nej det är inte verklighetsfrämmande som du kan se i den här filmen. https://www.youtube.com/watch?v=ZKYqiPJFT2w Det finns säkert bättre filmer och artiklar men det är den jag hittar just nu. Vi som är känsliga för insulinsvängningar kan nog de allra flesta av oss inte äta den mat som du rekommenderar. Vad skulle du rekommendera istället? Jag är bara nyfiken.

    Gilla

   • Hej Lars!
    Rena smörjan som du lägger upp här på Fet Hälsa. Det är verkligen inte sant det som sägs i filmen. Jag undrar vem du representerar egentligen? Du snackar verkligen strunt som är helt uppåt väggarna. Nej, läs gärna lite mer här på bloggen. Det finns över tusen artiklar att välja på och det är gratis. Du behöver fylla på med både kunskap och erfarenhet.
    /Mats

    Gilla

 4. Min uppfattning är att smör, röd mjölk ,ja helt enkelt naturligt fett kan kroppen förbränna men inte dessa lightprodukter. Steker i smör, vispgrädde i såsen mm.

  Gilla

  • Kommentar på detta Donshbas Santa Monica hälsohem använde grön kaffegrädde utspädd m vatten för vanlig tex röd mjölk innehåller fett som är sönderdelat,har tidigare läst vad detta betyder m kan ej i detalj förklara exakt vad det kommer ifrån men ändock en reflektion på ovanstående från 2017

   Gilla

 5. […] Olika syn på naturligt fett! […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: