Cancer-en klassfråga eller en immunfråga?

juli 17, 2017 kl. 1:26 e m | Publicerat i Okategoriserade | 11 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

På DN debatt, nyligen, gick en rad läkare och representanter för patientorganisationer ut med att cancervården är ojämlik. Det skiljer sig avsevärt mellan olika Landsting och dessutom mellan höginkomsttagare och låginkomsttagare. Höginkomsttagare blir oftare opererade medan låginkomsttagare blir strålade. Det verkar som att det är bättre att bli opererad än strålad om man utgår från debattartikeln.

Svt nyheter ”Vården är ojämlik”!

 

 

”Ojämlik vård gör att högutbildade lever längre”!

Mina kommentarer!

Jag menar att frågan om strålning eller operation mot cancer är ett val mellan pest och kolera. Olika cancersjukdomar blir allt vanligare och drabbar även fler yngre människor. Frågan handlar istället om när sjukvården och läkarna ska börja prioritera immunsystemet i våra kroppar? Anledningen till att allt fler drabbas av cancer är att vårt immunförsvar blir försvagat av framför allt en kolhydratrik kost. En cancerpatient som blivit strålad och eller opererad har inga garantier för att cancertumörer inte ska återkomma senare i livet. Att stärka upp ett svagt immunförsvar med immunstärkande kost och inflammationshämmande kost är ännu så länge inte fråga för läkare och sjukvården. Ej heller information om att en sockerrik kost kan bli näring för cancerceller och tumörer. Alla har redan cancerceller i kroppen men som inte blommar ut på grund av bättre genetiska förutsättningar eller att vi lever med en friskare livsstil.

Jag har aldrig hört att någon cancerpatient fått några kostråd av sjukvården efter en operation eller strålbehandling. Det är naturligtvis helt horribelt och vittnar om den djupa okunskap som finns inom sjukvården. Ej heller har jag hört läkare ge kostråd om att äta immunstärkande mat för att man ska slippa få cancer.

Friskvård är ett begrepp som ännu så länge verkar vara ett okänt område inom sjukvården. Inom ett decennium kommer varannan svensk att drabbas av cancer i någon form. Idag drabbas var tredje svensk. Det handlar om att immunförsvaret blir nedsatt av sockerrik mat som är inflammerande och brist på naturligt fett i kosten. Att socker eller glukos är cancercellers enda bränsle var känt redan 1926 av Otto Warburg. Senare, 1931, fick han Nobelpriset.

Kerstin berättar nedan om hur hon blivit av med cancertumörer med ketogen kost LCHF.

”Något måste vara helt fel i sjukvården när så uppenbara saker som att sockerrelaterad mat göder cancer och andra metabola sjukdomar och att det inte alls uppmärksammas. Som jag redan skrivit till dig så håller jag stenhårt på att ketogen LCHF kost hjälper mig att må bra. Mina värden är bra och mina tumörer ja, min läkare kan inte förstå hur det är möjligt att de har krympt till nästan ingenting. Säker är ju ingen som är men på röntgen visar det i alla fall det. Äter ju ingen medicin och det kan inte bara vara en ren tillfällighet att de dragit sig tillbaka. Förstår inte vad det skulle skada att människor med dessa sjukdomar fick uppmaningen att ändå pröva att lägga om kosten. Hjälper det är det ju bara en vinst för både patient och sjukvården som nu går på knäna. Är ju bara vanlig mat utan en massa biverkningar. Är ju så frustrerande det hela.
Jag har oxå gått med i riksföreningen Metabol hälsa. Önskar att vi blir många som gör det för att kunna påverka.”
Med vänlig hälsning
Kerstin

”Tack själv Mats och en trevlig sommar. Här har du en som fortfarande har bra CA 125 värden. ( cancerns aktivitet)
Det är tack vare min kost. Det är jag helt säker på. Någon gång måste människor vakna. Frågan är när. Behöver ju inte vara en Einstein för att förstå sambandet. Socker-cancer och metabola sjukdomar. Konstigt att detta nobelpris som delades ut 1931 verkar vara okänt för både läkare och de flesta andra.”
Med vänlig hälsning, Kerstin

Mina tankar går till den numera avlidne finansmannen Bengt Sjöberg som skänkte 2 miljarder kronor till alternativ cancerforskning. Han drabbades av lungcancer trots att han aldrig dragit ett bloss i hela sitt liv. Han hade heller aldrig varit sjuk tidigare. Två månader efter sin pensionering så fick han reda på att bägge lungorna hade cancertumörer. Han reste jorden runt för att hitta alternativa medel för att stoppa cancern. Så kom han han även i kontakt med mig och mina böcker och utbildningar. Det var tyvärr försent för Bengt. Pengarna han skänkte har gått till Sjöbergstiftelsen. Jag hoppas verkligen att denna stiftelse vågar utmana piller och cancerindustrin och stödja forskning om inflammerande respektive immunstärkande mat och dess påverkan på immunförsvaret och givetvis varför vi drabbas av cancer.

Kerstin och jag vet redan att ketogen kost LCHF hjälper mot de flesta metabola sjukdomar, så även att skydda sig mot cancer.

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan stärka upp ditt eget immunförsvar själv. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

11 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej,
  Läser boken ”Låt bönorna förändra ditt liv” där man anser att 3 dl bönor (exvis kikärtor och kidneybönor) ska vara fantastiskt för att sänka blodsockret radikalt och dessutom ge rejäl viktnedgång, men dessa innehåller ju mycket kolhydrater.. Vad anser du, har du nån åsikt? Hälsar Yvonne

  Gilla

  • Hej Yvonne!
   Det är väldigt inne med bönor just nu även inom forskningen. Dvs man får anslag om man forskar om bönor. Men i min värld är det fortfarande för mycket kolhydrater i bönor. Är man noga med en riktig ketogen LCHF-kost så räcker det gott så kan man nog avstå från bönorna. Det där med resistent stärkelse som ska vara bra har jag aldrig förstått. Men jag har ju bara 8,5 års erfarenhet av ketogen LCHF-kost.
   Hälsningar
   Mats

   Gilla

   • Jag har goda erfarenheter av resistent stärkelse men skulle aldrig drömma om att börja äta bönor. Efter att under någon vecka ha laddat med 1 msk icke pastöriserad surkål (finns i hälsokostaffärer) per dag (för att få ordning på tarmfloran) har jag lagt till 1 msk potatismjöl utrört i kallt vatten per dag och mår mycket bättre. Förklaringen lär vara att stärkelsen inte tas upp av kroppen utan kommer ner i tarmen där den blir till mat åt de nyttiga bakterierna.

    Men boken om bönorna är intressant och bra och ger kunskap. Här finns också en länk om resistent stärkelse som är intressant: http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/10468/LCHF-guiden-till-resistent-starkelse.aspx

    Gilla

   • Hej Elisabeth, Vill bara förmedla min erfarenhet av godartade tarmbakterier. Jag har i HELA mith liv haft problem med trög mage men efter att för ca 6 månader sen börjat tillföra en rejäl näve ruccola till varje frukost typ omelett eller annat (eller annan måltid) så har jag en mage som sköter sig som en dröm! Jag är såå lycklig! Ha det bra! Hälsar Yvonne

    Gilla

   • Tack Mats för snabbt och uttömmande svar! Jag tror nog som du, för mycket kolhydrater i bönor om man kör ketogen kost! Hälsar Yvonne

    Gilla

   • Yvonne,
    mina problem handlar inte om trög mage utan om hela kroppens välbefinnande. Där ser jag att just potatismjöl, utrört i kallt vatten, hjälper.

    Förklaringen är, enligt vad jag läst mig till, att strikt LCHF utan resistent stärkelse gör att tarmbakterierna får äta HCLF, vilket inte är bra. Äter man resistent stärkelse får de goda tarmbakterierna den mat de behöver och hjälper kroppen att må bra.

    Nu har maken och jag inte hållit på så länge med detta men hitintills verkar det stämma eftersom vi mår bättre. 🙂

    Gilla

 2. Hej Mats!

  Tänkte testa din äggdiet. 12 Ägg blir nog lite för mycket för mig. 8 Ägg ska innehålla 62g protein. Vad tror du om att äta 4 ägg till lunch och 4 ägg till kvällen med 50g smör vid varje tillfälle. Får man i sig allt nödvändligt då?

  / Man 185cm 75kg

  Gilla

  • Verkar bra Calle. Men frukosten, vad blir det då?

   Gilla

   • Brukar skippa den. Äter lunch ganska tidigt.

    Gilla

 3. Tack för ett bra inlägg! Jag är sockerberoende och för 7 månader sedan gick jag en behandling. Vi lärde oss om vad socker egentligen är, vad det gör med våra kroppar, alla tusen olika namn osv. Man börjar förstå bättre att fler och fler får cancer när man börjar läsa på vad vanlig mat vi äter varje dag innehåller. Tyvärr så blir vi ofta botade mot symptomen men inte hjälpta med vad den bakomliggande orsaken är. Kram!

  Gilla

 4. Hej! Tack för bra inlägg! Jag är sockerberoende. För några månader sedan gick jag en behandling där man fick lära som om vad socker är, sockret olika namn och vad det gör med kroppen och psyket. Det är inte så konstigt att fler och fler får cancer om man förstår vad vanlig mat innehåller idag. Tyvärr så blir vi även ofta hjälpa mot symptomen men väldigt sällan får vi hjälp med att förstå den bakomliggande orsaken.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: